Piastri sa ohradil: V budúcom roku nebudem pretekať za Alpine | Magazín F1 - F1online.sk

Ešte pred pár týždňami bola o sedačku v Alpine veľká bitka a dnes ju nikto nechce. Po tom, čo Fernando Alonso oznámil svoj prestup do Aston Martinu, Alpine v zhone potvrdil príchod Oscara Piastriho do tímu. Problém je v tom, že Piastri podľa vlastných slov o ničom nevedel a v Alpine ani nechce pretekať.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/72918/piastri-sa-ohradil-v-buducom-roku-nebudem-pretekat-za-alpine

Nie je vo vedeni Alpine nahodou Fico? Ten ma vo zvyku avizovat galakticke skandaly a nikdy nic z toho.

Nie vazne, toto je riadna fraska.

Alpin mal predsa Piastriho dlhodobo zaviazaneho zmluvne. Preto by to na rok 2023 bol vo Wiliamse “hostovanie”.
Ak Piastri podpisal na buducu sezonu niekomu inemu, najskor sa bude mu musiet uvolnit z pod zmluvy z Alpinom.

1 Like

Haha. Dráma začína.

Čo by iní jazdci dali za tú sedačku. :smiley:

Nakoniec ešte v Alpine skončí Nico Hulkenberg :joy:. Som fakt zvedavý ako táto sága, ktorú odštartoval Alonso nakoniec dopadne.

2 Likes

Kdo to letos v Alpine vůbec odjezdí? Tohle je vzpoura :joy: Ocon přece musí mít šanci někoho z týmu tlačit na zeď, blokovat a vytláčet ven, což je podle Otmara tvrdé ale fér :slightly_smiling_face:

1 Like

Ja sa budem smiať, keď nakoniec Piastri nebude ďalší rok jazdiť nikde :smiley:

Ale evidentne to vyzerá tak, že s nimi každý relevantný záujemca vytrel podlahu. Pritom to je slušný tím zo stredu poľa a sedačiek je málo. :smiley: No problém asi nebude v tom, že by nechceli sadnúť do toho auta. Pozrel by som sa skôr na neschopný manažment.

2 Likes

To si přeci nepřejeme.

Tu už si vážne človek nevie vybrať…

Od toho ako mohol byť Fernando chlap a keď už podpísal s AM, tak to skrátka povedať (ako som písal už inde).

Potom zase Alpine oznámi jazdca - ak je na tom len štipka pravdy - týmto štýlom. To mohli rovno oznámiť Maxa nie? :grin:

Na druhú stranu aj ten Oscar, nejaký vzťah s Alpine tam predsa bol, takže napísať nadrzovku “klamú, nič som nepodpísal, jazdiť tam nebudem” je tiež celkom silná káva. Chlapec do F1 ešte ani nepáchol a hoc by to naozaj Alpine dobabral tak ako to vyzerá, poprieť vec diplomatickejšie so snahou tímu kde ešte kedykoľvek môže chcieť skončiť zachrániť imidž by asi ničomu neškodilo. Takto odpísal ako keby sme sa mali zajtra dozvedieť, že je Peréz presunutý od zajtra do Alpha Tauri a Piastri rovno naskakuje do druhého RB.

Pekný cirkus. :roll_eyes: :unamused:

https://www.instagram.com/p/CHV1SJzAMXA/?utm_source=ig_web_copy_link

3 Likes

Je to divoka myslienka, ale mozno sa Piastrimu crta nieco v Red Bulle. Doktor sa v poslednom case velmi ocividne navaza do Pereza a pravom, pretoze ten uz nedokaze zdolat ani Mercedesy. V Red Bulle maju dobre skusenosti s mladymi dvojicami a ani nemaju moc co strati. Momentalne je Verstappen schopny vsetko povyhravat aj sam.

Připomínám:

Ano, Piastri si tymto u Alpine asi moc nesplhol, ale co ma chudak robit, ked ti truhlici oznamili zmluvu, ktora nebola podpisana?

1 Like

Zaujímavá myšlienka.

Ak ja Piastri skutočne uvoľnený spod kontraktu s Alpine, tak by to aj dávalo zmysel. :smiley: Ale nepredpokladám to osobne. Ak si to ale správne odhadol, tak klobúk dole

Red Bull by mal hlavne hľadať jazdca, ktorý bude typologicky (jazdecky) podobný Maxovi. Inak to bude Pérez 2.0.

1 Like

Podla mna nie je uvolneny. Ak by nemal s nimi kontrakt, nehladali by mu sedacku na 2023. Nebola by to ich starost. Davnejsie bolo spomenute, ze ho maju zaviazaneho na dlhsie a ak by ho chcel nejaky tim, nieco by to stalo. Tak ako so Zhou.

Tak určite to nemal nechať tak aby mu všetci gratulovali, ale niečo v štýle “Dnešné oznámenie Alpine o tom, že sa k nim mám v 2023 pridať, nemôžem momentálne potvrdiť a budeme okamžite komunikovať, aby sa vec vyjasnila” by splnilo tú istú základnú informáciu a všetky média by info korigovali, bez toho aby plne (aspoň nie hneď potopil) Alpine.

Hm :sweat_smile:

Hovorilo sa, že ak do 31.júla mu Alpine nenájde sedačku v F1 (buď svoju alebo práve hosťovaciu v inom tíme), tak “je voľný”.

Čo by bolo celkom konzistentné s tým, že chytili v Alpine paniku, Alonso im odišiel preč z ich pokusov o nezaujímavú zmluvu, a Piastri si rozbehol veci napr. s Mclarenom od prveho augusta.

5 Likes

Ano, jednoznacne sa to dalo aj diplomatickejsie, no predpokladam, ze zaujem Piastriho o miesto v Alpine je nalezite velmi maly, inak by takyto tvrdy slovnik naozaj nedaval ziadny zmysel.

Najpravdepodobnejsie mi pride, ze uz ma viac-menej iste miesto v McLarene. Alternativne moze byt zaujem Alpine natolko velky, ze si Piastri takyto vystup moze dovolit, co by davalo logiku, ked sa pozries na jazdecky trh- okrem Piastriho tam nie je prakticky nikto.

1 Like

Nakoniec skonci v Alpine Gasly :smiley: a Piastri sa bude trapit v McLarene.

Jedine čo sa dá povedať na to, je len to že to niekto vážne pobabral. Najlepšie na tom je to že sa to stalo už druhýkrát tento rok. (Palau v Indy, pre toho kto by nevedel) Paradoxné je to že Palau “podpísal” s McLarenom a Piastri s nimi možno podpísal.