Piastri o titule: Už je to mimo moju kontrolu | Magazín F1 - F1online.sk

To ano ale takto psychický sa zrutit to uz je na doktora :joy:

Kebyže neexistuje Lando a sezona takto prebieha, že Maxo spraví takýto come back zo 104 bodov straty na bod presne vyrovná skoré tak by to bol ďalšia sezóna s mega príbehom. Len ten Lando to tak kazí :grinning:
Ale Oscar dal dobré vyjadrenia, uvidíme či teda tlak opadol a pre svoje ego vyhrá a naladí sa na budúcu sezónu

Len v Rakúsku bol celý RB podľa mňa vo fáze na titul nemáme. Teraz v Katare tam je taká 50-70% šanca na titul tak asi by tá reakcia nebola takáto, hlavne ak by kamikadze bojovníkom bol Oscar

Oscar Piastri není moje srdcovka, ale kvalitní jezdec to určitě je a není důvod, aby se zase nezvedl. Samozřejmě přeju titul Landovi a on opravdu momentálně nepodává výkony, které by měl, ale má před sebou ještě dlouhou kariéru a určitě o něj i bude zájem v dobrých týmech, pokud by se třeba rozhodl změnit působiště. 104 ztracených bodů je sakra hodně, ale i takové věci se stanou…

Ja tu pisem nieco o tom, aby ho vytorpedoval, ako Verstapen Hamiltona v taliansku ? Nie, len aby sa mu niekto narval do zakruty a vytlacil ho. Alebo menil smer tesne pred tym, bude predbiehat, ci ist neskoro na brzdy a spolu s nim ist 10m mimo trat :smiley:

Zjavne je to v sulade so sportovym spravanim, kedze to Verstapen robi uz niekolko rokov a nedostava adekvatne tresty.

Je mi jasne, ze keby sme vytiahli Ver ‘‘manevre’’ hodil by si to este rychlejsie za hlavu. A tato situacia sa stala, ked mal pred rakuskom 155bodov.
Piastri 198bodov.
Norris 176bodov.
A za poslednych 7VC ziskal iba 94bodov, co je premierne 13.4bodov na zavod. To je tak medzi 3-4 miestom a bol tak trosku zmiereny s tym, ze tento rok straca moznost bojovat o titul. takze aj jeho emocie po kolizii boli trosku miernejsie. Ako by to bolo v dolezitom zavode, kde potrebuje KAZDY JEDEN BOD, ako napriklad Hamilton v 21. A Ver si tam kazdu zakrutu na neho dovoloval lebo vedel, ze ked vypadnu obaja, je blizsie k titulu. O tomto pisem. Ale viem, ze vy co mu fandite tieto jeho nesportove manevre beriete ako prave jazdenie, este ked ho komisari netrestaju a tym vam davaju za pravdu :slight_smile: Videli sme, ked si na neho raz vyskocil Russell, ako rozpraval ze zavody sa v prvej zakrute nevyhravaju, ze mu nenechal miesto a podobne. kazdy vie, ze je nervak a zachadza daleko za hranu. Zatial mu komisari vsetko trpia. No raz pride cas, ked bude iny jazdec chraneny…

Vyborny postreh :+1:

Uz dlhu dobu na neho nikto nereagoval, viem si predstavit tu radost, ze sa konecne dockal :smiley:

má v sezóne rovnakú hodnotu. Či je získaný na začiatku sezóny alebo na konci je úplne jedno. Stratené body v Rakúsku sú rovnako hodnotné ako stratené body v Qatar. Body ktoré získal Lewis voči Maxovi v Bahrain 2021 sú rovnako hodnotné ako body ktoré získal Max voči Lewisovi v Abu Dhabi 2021. Obidve situácie vtedy boli kontroverzné. Alebo nespravodlivé záleži podľa uhlu pohľadu. Jedna kvôli tolerovanej jazde mimo trať a druhá kvôli safetycar.

To určite áno. Psychologicky to zaváži. Videli sme aj teraz čo s Lando urobila psychika ako zvládol štart v Las Vegas. Reálne sú to však tie isté body. Povedzme 10 stratených bodov z Rakúska je rovnako hodnotných ako 10 stratených bodov v Abu Dhabi. Čiže môže to mať vplyv na psychiku. Ale povedať že body z konca sezóny sú dôležitejšie ako zo začiatku sezóny je sr&čka. Všetky body zo sezóny sú rovnocenné. Neexistuje nič také ako dôležitejšie body. Ak niekto vidí niektoré body ako dôležitejšie ako iné, je to chybný pohľad.
Krátky výlet do sezóny 2014. Kvôli zvýšeniu"atraktívity" niekomu napadol nezmysel dvojnásobné body. Čiže výsledok tej GP bol dôležitejší ako ostatné. Tak to bol jeden z mála prípadov kedy bola niektorá GP dôležitejšia ako iné. Podobne keď sa neodjazdí celá GP sa neudeľujú celé body ale menšie. Ale za bežných okolností je každá GP rovnako dôležitá a každý bod rovnako hodnotný.

2 Likes