Suhlasim so vsetkym co si napisal s vynimkou makych I kde si mal dat Ypsilon
moze byt, nebudem sa hadat lebo slovencina a gramatika nikdy neboli moje silne stranky
Jestli chces byt mistrem sveta, nesmi te stabilne porazet tvuj novy, mladsi kolega.
Nor mel lepsi zacatek sezony, ale posledni zavody taha za kratsi konec …
Mel by se sebrat a zacit jezdit tak jak si ho pamatujeme a ne cekat, zda li na prani jeho fanousku Piu tym zarizne a zakaze mu ho predjizdet…
Skoro kazdy sampion minimalne v modernej f1 dostal support od timu a aj od timeveho kolegu, minimalne parkrat za sezonu, bez toho to az tak nejde, Norris nedostal nic
Mozno je problem (lebo je to vyhoda aj nevyhoda) v tom, ze v McLarene maju dvoch jazdcov co mozu byt sampioni v buducnosti, nie len jedneho.
Mimo toho, naslo by sa viacero prikladov, ktore vyvracaju co si napisal k tomu “skoro kazdy”, ale zbytocne ich uvadzat, nic by to nezmenilo…
Uz len dodam, ze Oscar by to “nic” co dostal Lando od McLarenu v podobe podstatne lepsich strategii v prvej polke sezony a dostavania zasadnych vylepseni/upgradov ako prvy urcite uvital…
V zasade su “problemove” 2VC (ktore sposobili 10b zo sucasnej 62 bodovej straty) zo 16 a na zaklade nich nedostal Lando teda nic, OK…
Neviem cim to je, ze dnes sa skoro vsetko vnima tak ciernobielo a skoro vsetko sa zvelicuje.
Slovami klasika: Ludia otupievaju
Haha, kapitanska pravda
Dostat nove diely skor nie je vzdy vyhoda a neberiem to ako timovu reziu, nove diely moze dostat kludne aj nosic vody ak ich treba otestovat a naucit sa s nimi pracovat. Nepozeram sa na to ciernobielo, hovorim len ze keby to McLaren s titulom pre Norrisa myslel vazne vyzeralo by to inak. Asi sa zhodneme ze Piastri tento rok titul ani vizualne, ani vobec.
Je uplne zrejme, od ktorej VC nabral McLaren dych, s akym upgradom a kto ho dostal.
O strategiach ani nehovorim (Oscara pouzili aj na brzdenie superov), ani si nechcem predstavit aka hysteria by bola, ak by Oscar isiel do boxov a Lando az po nom a stratil tak s pneu do sucha v dazdi takmer 20s…
A stracanie bodov sa nabaluje a potom sa hodnoti ze mali rovnake moznosti, hoci nemali.
Ja to nekritizujem (az na megafail Silverstone), ale konstatujem realitu oboch stran, nie len jednostranne jednu…
Ak je toto nepodpora Landa pocas sezony - nic - ako si napisal (neviem kde bol problem pri 14VC v tejto otazke), akceptujem tvoj, za mna preukazatelne nepravdivy postoj, aj ked s nim nesuhlasim
Na druhu stranu aj podla mna dozrel cas na urcenie 1-2, ak chcu oba tituly, len k tomu musi prispiet aj Lando (jazdou aj priebojnostou, lebo tak to MS robia), ale to uz je o inom…
Jestli na to Lando ma tak ziska titul, nekdy je to tak ze clovek stoji sam proti sobe, mel by o tom mene premyslet, je to velka sance, Red Bull z boje pomalu vypadava, bude zajimave sledovat kam to setrvacnosti dotahne
Ano mas pravdu, ze Noris je uprednostnovany jezdec. Nicmene v teto chvili by tu podporu mel dostat vetsi. A pozadovat po nem jeste lepsi vykony neni uplne fer, protoze Oscar je tuto sezonu objektivne horsim jezdcem. A uprime, ktery jezdec v poli podava lepsi vykony nez Lando?
Max? Toho nemusis, takze ten je mimo diskuzi.
Oscar urcite ne, ten uz nakolikrat failil v kvalde a i v zavodech
George? Ten ma svych starosti dost a vykony jak na houpacce.
Hamilton? Toho nemusim ja, takze taky mimo diskuzi.
Carlos? Zacatek sezony dobry, ted taha za kratsi konec.
Charles? Ten stoji za zvazeni. Ten ma formu, ale na zacatku sezony to taky nebylo ono.
Lando je adept na titul. RBR je tak katastrofalni auto, ze ten titul projedou. Podle me Max do konce sezony ziska maximalne cca 30 bodu.
Otazka je, kdo ten titul zvedne. Charles a Lando jsou realni. Oscar je v snove verzi. Hamilton a Carlos to snad matematicky ani nejde.
Ferrari musi stanovit jednicku. Charles je hrozba. Zazrak ala Kimi, neni vyloucen. A Brown se jevi byt slabinou McLarenu v tuto chvili.
Stat sa moze vselico, to uz historia ukazala vela krat. Ja ale moc nechapem tie otazky/analyzu, kedze:
Toto som napisal aj ja, ze teraz by mali urcit 1-2. Mame po 2/3 sezony, nie polku (Madarsko).
Ja som pisal, ze to ze Lando doteraz od McLarenu nic nedostal je preukazatelny nezmysel…
Ono v Monze okrem uz vsetkeho co bolo vsade napisane, bola smola ta, ze Lando sa ani raz nedostal za Oscara aspon do DRS. Ocakavat ci ziadat s 3-5s stratou TR je nestastne.
Kazdopadne ked uz bolo jasne ze Oscar, ktory bol lepsi, nevyhra, v poslednom kole ich mali podla mna prehodit, myslim ze Oscar by zvladol pochopit, ze bude treti a nie druhy, to pre neho aj tak moc neznamena a pomohol by s PJ…
To ze inak by mali double je viacmenej fantazirovanie, nezalozene na datach a vyjadreniach samotnych akterov.
Ale otazku mam aj ja
Ty ako hodnotis neurcenie 1-2 zo strany RB v 2010?
Bola to podla teba chyba a majster mal byt Webber a nie Seb?
Sezona 2010 byla posledni kterou jsem sledoval, pred moji prestavkou az do roku 2019, kdy jsem sledoval nastupujici hvezdu Charlese Leclerca, ktery ten rok zaril a mladeho pomerne nenapadneho pilota jezdiciho za RBR.
V 2010 jsem nemel pilota, kteremu bych fandil a teamum od doby, kdy zmizel cerny Lotus, ktery mi jako klukovi visel nad posteli, nefandim a fandim jezdcum.
Ale moc se mi libil Alonso a vzdycky jsem mu pral. Webber byl vcelku sympatak a Vettel desne nesympatickej. V tom roce jsem mel jasno, meli uprednostnit Webbera. Dnes s odstupem casu musim rict, ze udelali dobre a Vettel se u me rehabilitoval.
Ctyri tituly neziskas jen tak, i kdyz jezdis v nej aute. Hamilton i Alonso by mohli vypravet.
Ale jestli to lze analogicky pouzit i k dnesku si myslim ze ne. Dnesni doba je zase dal a uz tehdy je to mohlo pripravit o titul.
Mohlo ich to pripravit o titul, tak som chcel vediet, ci to bola chyba, to si nenapisal. Ale kedze pises ze si mal jasno a mali ist na Webbera, tak to berem ze bola a ukratili Webbera v RB o titul a Seb ma o jeden naviac Lebo v rozhodnuti timu to je uplne to iste - neurcili si v time 1-2 a to dokonca bojovali 4 jazdci o titul (aj v poslednej VC, cize kazdy bodik rozhodoval)…
Zajimalo by me co by na to rekl Rosberg
… ale ano … je to tymovy sport , a mozna prave proto je potreba se ptat … co je vlastne pro TYM lepsi ? … psal jsem o tom v clanku na Piastriho …
vsichni koukaji na tento rok .tuto sezonu … a co kdyz nechteji zariznout PIA protoze ma vetsi potencial do budoucna ? … atd … kazdopadne bitva o PH i PJ je stale otevrena a neni potreba prikrmovat paniku kazdym clankem o tom jak PIA ma byt 2 a Lando 1 atd… Ja jako fanda chci videt zavodeni … ne " pousteni " … nemuzu si pomoci …
Co to znamená větší potenciál do budoucna? Norrisovi je 35?
Opravdu PUFF … jedine co te napadlo k porovnani potencialu je vek ? … ale kuš ty …
Mluvim o tom ,ze PIA dle meho skromneho nazoru je lepsi " material " do pristich sezon nez kdy bude Lando … …
a ted pomalu … Lando - super dobry jezdec // PIA super EXTRA dobry jezdec …
uff …
Hm, ale 2 sezóny a 2x dostane na prdel.
opravdu … porovnavas prvni sezonu , kdy PIA prisel jako novacek k jiz "zajetemu " NOR ? … a na prdel kdyz vede o 40 bodu ?
co kdo hleda to najde … PANE X : mate radeji kocicky nebo stenatka ? … Hmm stenatka ? … PUFF: pan X NENAVIDI kocky asi tak
Však Ham taky dostaval od Ala na prdel 2010-2013, přesto si psal, že je nejlepší v galaxii