Pérez si trúfa na zisk titulu v roku 2022 | Magazín F1 - F1online.sk

Tímový kolega Maxa Verstappena, mexický pretekár Sergio Pérez, prinášal po svojom príchode do Red Bullu mierne nekonzistentné výkony. Napriek tomu, Mexičan je aktuálne štvrtý v priebežnom rebríčku jazdcov a pre budúci rok si trúfa dokonca aj na súboj o titul.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/46772/perez-si-trufa-na-zisk-titulu-v-roku-2022

Ja sa len bojím, aby sa nestalo to, že Perez bude musieť prepustiť víťaznú pozíciu Maxovi. Respektíve, že keby RB nesiahol po tímovej réžii, tak by Maxa tie nezískane body stáli celý šampionát.

Podľa mňa bude rád keď bude vôbec na bedni.

No ak bude max za checom tak ho proste bude musiet pustit boli by hlupaci ak by to neurobili aj keby lewis bol.v tej chvili mimo pretekov…proste uz nic nemozu nechavat na pekny dojem

1 Like

Dost trufale od kazdca ktory prehrava s Bottasom na body. Perez mal byt ten co porazi Mercedesacku dvojku a dostane svoj tim na celo sampionatu a nic…

Treba tiež brať do úvahy, aký čas je v tíme Pérez a aký čas Bottas.

2 Likes

Veď to bolo jasné že tento rok bude pomáhať maxovi a určite ho púšti pred seba keby to bolo nutné v Mexiku ale budúci rok to už môže byť o niečo ine

no toho sa ja vobec nebojim. Keby bol Perez lepsi ako Verstappen, to by bolo pre redbull len dobre. Zatial nic take ani v naznakku neukazal. Ale mozno Checo ma na mysli mini titul - suboj dvojok.

1 Like

Ja som môj komentár myslel na VC Mexika. :smiley: Nemyslím si, že Perez bude ďalší rok bojovať o titul. Ale chcel by som ho vidieť tento rok vyhrať na domácej pôde, len keby k tomu malo dôjsť tak RB môže siahnúť po tímovej réžii a víťazstvo mu zobrať.

Jasné, že ho bude musieť pustiť. :smiley: Ideálne by ale bolo, keby bol Verstappen napríklad tretí, druhý Bottas a prvý Perez. :smiley: Vtedy by tímová réžia nepripadala veľmi do úvahy podľa mňa.

1 Like

Redbull ma “bigger fish to fry” ako checove ambicie na domacej pode.

1 Like

Takže budúcu sezónu uvidíme Pereza 2.0? Ok, vieme jak takéto vyhlásenia nosičov vody zvyknú dopadnúť. Od Peréza som očakával oveľa viac, ale v tejto sezóne ukázal, že po pri Maxovi na viac ako na nosenie vody absolútne nemá.

Podľa mňa stačí, ak bude aspoň na pódiu, celé Mexiko mu bude aplaudovať akoby vyhral. :slight_smile:
Inak to bohužiaľ treba hrať na istotu, RB toho stratil veľa z dôvodu zrážok a defektu, čiže netreba to hrať na empatiu, ale trocha cynizmu prospeje aby si upevnili a zlepšili pozíciu v oboch šampionátoch. :slight_smile:

3 Likes

Určite, že prioritou bude pre RB to, aby mal Max čo najviac bodov. :slight_smile: A bude úplne prirodzené, že v prípade potreby prepustí Checo Maxovi víťaznú pozíciu. Len dostať pokyn “Max is faster than you” by na domácej veľkej cene rozhodne zabolelo.

3 Likes

V roku 2022 hej? To by musel poraziť jedneho z dvojice Russell - Hamilton alebo Sainz - Leclerc (poradie prosím nebrať ako smerodatné), poprípade 2 alebo dokonca 3 z nich.Nedáva to ani s Bottasom.

Ako realistické ti toto pride?

Okej auto sa mu možno trošku viac prispôsobí zlepšiť sa asi zlepší, ale tam ma podľa mna iny kaliber. Presne to vystihli chalani v podcaste = zlepšenie Pereza sa caka, vacsia vyrovnanosť ineho tímu tiez, preto aj opatrenia u ciernych sipov… Ale aby Perez s nimi 3 (alebo potenciálne 5/6) bojoval pravidelne to si nemyslím, to by RB musel byt velmi silný. A ja to skôr tipujem na Ferrari /Mercedes (skor na to druhé). Rb podla mna robi voci Mercedesu tu istu chybu ako 2013 a prekona ho buduci rok aj Ferrari. Ak nic zazracne nevymysleli. Max tam bude, Perez? :woman_shrugging:

Ja mam Pereza rada, je to simpos, svoju pracu si podla mna robí slušne (o nic horise ako super) a ma potenciál robit ju lepsie ako teraz. Ale o podia s nimi asi pravidelne bojovat nebude. Plus Ferrari a Lando s Mclarenom ktorí sa o ne pobijú a podla mna zakuria obom RB aj Mercedesu. Perez za mna bez sance.