Oficiálne: Fernando Alonso prestupuje do Aston Martinu! | Magazín F1 - F1online.sk

Tak toto sú neuveriteľné správy na pondelňajšie ráno. Aston Martin len pár hodín po skončení Veľkej ceny Maďarska oznámil, že už našiel náhradu za Sebastiana Vettela. Do tímu zo Silverstone prestupuje španielsky matador Fernando Alonso!


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/72842/oficialne-fernando-alonso-prestupuje-do-aston-martinu

Tento chalan ma čuch na prestupy a to v správnom čase na správne miesto. Očakávam ten ďalší výrazný prepad AM

1 Like

Why God why? Ferdo je asi daky masochista, ktorý rád trpí. AM je márny a on ide tam? Aj keď v budúcej sezóne môže byť všetko inak, ale veľmi tomu neverím

Čo mu to napadlo veď Alpine ide hore

To si robíte **** nie? To čo je toto?

Nemám slov… Ako vážne. Čakal som podpis Hulkenberga, čakal som podpis Piastriho, De Vriesa, ale, že môj obľúbený jazdec pôjde do AM a prestup sa vybaví za jeden víkend v podstate? Toto je extrém.

Ja neviem čo na to povedať. Nerozumiem tomu.

Alpine jsou idioti, mě bylo divné proč najednou lezou Alonsovi do zadku, Parmane a Szafnauer přispěchali pozdě! Tyhle krásný slova měli mít před tím, Aston využili chvíli k čapnutí Alonsa dokonale.

:joy::joy::joy:
Nepoucil sa z chyb minulosti,ale co ked motyka vystreli a bude so Strolcekom bojovat o titul.:sunglasses:

Alonso práveže teraz sám seba odpísal že za 2-3 roky skončí v rozpadajúcom sa týme alebo ich odkúpi niekto iný.

Mistr špatných prestupov ach jaj Nando

je jedno ci bude v5 alebo 8 najlepsom aute🤗
ani alpine ani aston top team najblizsie 3 roky nebude

Možno mu Lawrence prezradil že im Mercedes poslal plány auta pre budúci rok, tak to Alonso podpísal… Ja si nemyslím že Alonsova motivácia je majstrovský titul… On sa už len baví pretekanim a berie slušné peniaze…

Aston Martin nemá špatnou rychlost, a konečně si taky vyzkouší motor Mercedes, ten mu ve sbírce schází.

On Alpine dával přednost, ale vnímal přístup vedení k němu stejně jako my fanoušci, to nebylo normální. Možná se dozvíme časem více co se stalo.

1 Like

Alpine má o jeden problém menej (voľné miesto pre nováčika), na druhej strane prichádza o množstvo bodov v PK.

Alonso na druhej strane, dostal viacročný kontrakt, ktorý zrejme vyžadoval. Ak by mu ho Alpine ponúkol, už by bol podpísaný.

2 Likes

Urcite to nevybavili za jeden vikend ale mali pripraveny scenar ze Vettel skonci. A ked nema bojovat o vitaztva tak asi bude mat za kolegu Strolla ako Ocona, ktoreho podla mna Alpine dost tlaci. Nieco ako Ferrari Sainza.

To je true a prvý krát ide na to opačne vždy išiel do týmu ktorý bol alebo mal byť dobrý, tak teraz skúša štastie že ide do týmu čo je na tom horšie

1 Like

A znamená to že Goatifi ostane? Možno ako dal P1 na FP3 tak to Williams zrušil a Alpine museli rýchlo jednať.

Little surprised, I admit.

Alpine asi nakonec neměl takový zájem a jednání se nevyvíjelo tak dobře jak Alonso prezentoval - to je jediné, co mi dává smysl. Plus AM, pardon, budu se opakovat, má zájem o slavné jméno.

Nu což, sportovně popřejme Fernandovi a Astonu, ať se jim spolu daří.

Ale tohle dává smysl, pro mě osobně to žádné překvapení není. Kromě toho, pokud by Alpine měl opravdu zájem, tak se chová jinak. Teď se samozřejmě dá očekávat vzájemná chvála, oboustranné překvapení atd., nicméně oba týmy mají optimálně vyřešený problém a že je Briatore kamarád s Lawrencem Strollem je dávno známé.

2 Likes

Takze Vetel vo stvrtok prekvapivo ukoncil karieru a v pondelok prekvapivo podpisal Alonso zmluvu s AM. Zeby ho stihli za 3 dni presvedcit sa mi nezda , toto sa pieklo uz dlhsie a aj tie vyhlasenia , ze ako by bol AM rad , ak by Vetel pokracoval , bolo asi iba mutenie vody ,
Alonsa nechapem , ale asi ide uz iba po peniazoch .

Keby Alpine nepodpísalo Piastriho. Že Webber vybavil miesto napr v McLarene by som sa smial. Ale zase Ocona za týmového kolegu nechceš mať.