Ani nie, je tam len par plastakov co som postavil.
Zvysok su kovove.
Robil som aj papieraky, kto ma zaujem mozte si pozriet diskuzné fórum - cashpick.cz
Odin z F1 NEWS má vystřihovánky ve velké oblibě.
Ňo. Papieraky su dnes na spickovej urovni, dovolim si povedat ze autor Robert Blaschke je svetova jednotka a spička, a to vôbec neprehanam.
Vystřihovánky byly naše doména, nebo jsou oblíbené i jinde ve světě?
Ano a ver mi ze to nie je ani nahodou zarobkova cinnost.
Je to všimné za nekonecne hodiny práce.
Najprv si musis zohnat kopec podkladov, auto si nastudovat do podrobna, vytvorit 3D model, potom to roztiahnut do 2D, vymysliet cely system a postup, rozkreslit celu vystrihovacku, nakoniec grafika presne podla velkej ceny v ktorej sa jazdilo.
Potom alfa stavba, oprava chyb, beta stavba, oprava chyb.
Som jednym z autorov pod menom “marec” a viem co hovorim.
Robil som Ferrari F643, Ferrari412T2, Renault RE60.
Tie auta som poznal naspamat.
Nekonecne vela prace a tie peniaze su len preto aby si mal pocit, ze to nerobis zadarmo.
Věřím, že je to Adrianovská práce, která se musí dělat s láskou a né pro peníze. Stačí si vzpomenout na malůvky Václava Krále. Ten taky musel vidět i za roh.
Nastatie fanatizmus prebije akekolvek financne podhotenia.
Plati to prakticky vseobecne.
Myslim ze ABC mali vystrihovacky najlepsie na svete.
Po roku 2000 s nastupom Corelu zacal Petr Špinler a další češi robit skvele modely so skvelou grafikou.
Potom sa pridali slovaci (nejaki rusi este) ale stale plati že ČSR ma najlepsich autorov na svete.
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Nie je to jedina krajina kde dan z dedicstva je vysoka - su aj vacsie - brutal
Vies za socíku sa predalo ABC, vystrelim do vzduchu 200 000 ks …
Dnes predas z jedneho modelu 200 ks plus minus …
To je ten rozdiel vies.
Bohužel je tohle důsledek druhé strany počítačové mince. Do mobilů dnes děti nikdo hnát nemusí a umělecké tvořivosti žádné dítě nepřinutíš.
asi nevedeli prekusnut to jeho doliezanie sa Sulajemom.
Mimochodem tohle ale zas tak drahé není… ABC stálo před rokem 1989 3 koruny, ale poměr cen ve vazbě na platy proti dnešku je třeba násobit minimálně 10x, ale spíš aspoň 12x, tedy bychom začínali na 30-36 korun. A když je vystřihovánka součást časopisu s nákladem 300 tisíc (tolik to opravdu před rokem 1989 bylo, 200 tisíc už v roce 1975, tak se cena rozpočítá propastně snáze, než pro samostatný prodej, kde 10 tisíc bude v rovině senzace, reálně to budou jednotky tisíc. Když se to tak vezme kolem a kolem, tak je dnešní cena 198 za jednu vystřihovánku formule proti těm starým opravdu spíš nízká.
K té kvalitě vystřihovánek předrevolučního ABC - ony zas tak skvělé nebyly, spíš bych použil slovo “unikátní”. Hlavně Richard Vyškovský to víceméně kreslil ručně a velmi zajímavým stylem vybarvování, to v zahraničí moc vidět nebylo. Ale zase si to neidealizujme, šlo o celkem jednoduché varianty. Stavěl jsem třeba některé věci z Polska, kdy si na to hodně potrpí a tam se to dostává trochu jinam. Třeba torpédoborec Orkan (ať dám konkrétní příklad) se staví na pevnou kostru z tvrdého kartonu, která se postupně polepuje, počet detailů šílený a podobných modelů mají mraky.
Ale to ABC holt mělo určitou “duši”, to se musí nechat.
Cenu jsem bral spíše jako vzpomínku, než porovnání hodnot. ABC vždy bylo určené pro děti a na ně měl tehdejší režim jiný pohled než dnes. Já taky chodil do Svazarmu na motokáry za 50,-Kč na rok a dnes by mi nestačilo ani 50 000,-.
Děkuji za hodnotný příspěvek.
Ty jo, tak to smekam.
Černé bych trochu ubral.
Nápodobne.
Druhý Jordan alebo Lotus Camel prosím