Odišiel Helmut Marko sám? Red Bull mu vyplatí 10 miliónov eur | Magazín F1 - F1online.sk

ta dynamika sa tam poslednou dobou asi dost pomenila. Ako boli trnom v oku Hornerove pravomoci, tak zacali byt aj Markove.
Ta situacia je nie nepodobna tomu co sa udialo vo Ferrari. Nove vedenie si na lukrativne posty dosadzuje svojich ludi.

2 Likes

pokial tie zmluvy podpisal tak tu pravomoc mal, inak by tie zmluvy neboli platne. Druha vec je, ze nove vedenie Redbullu sa asi chce viac angazovat v F1 a tym padom Marko (a pred tym Horner) ide z kola von.

Jeden by si mohol polozit otazku, ci Marko spravil dobre, ked sa po Mateschitzovej smrti postavil na stranu Rakusanov a asistoval pri kompromitovani Hornera. Keby Thajci pomohli Hornerovi dostat to tam pod kontrolu, mozno by boli na tom vsetci lepsie a hlavne by tam este mozno boli.

Teraz je to viac menej evidentne, ze sa postavil na zlu stranu. Ci to bola dobra, alebo zla strana ohladom buducnost redbullu v F1, tak to sa este len uvdidi.

Nemusí být tak úplně pravda. Na vyhazov Péreze byl Helmut krátký. Tehdy museli rozhodnout majitelé. Byl to hodně prodělečný vyhazov a navíc nepřinesl žádný užitek.
Nedivím se, že Helmuta vyhodili. Na můj vkus zbytečně moc pozdě.

Ja tu buducnost nejak extra ruzovo nevidim. Netvrdim, ze Horner je nenahraditelny, ale mal nemaly podiel na budovani teamu a riadeni operativy suvisiacej s celkovym chodom teamu. A prist o cloveka co v celom projekte vedel chodit, koordinoval zalozenie motorarne, podporoval druhy team a k tomu riadil ten hlavny v tejto faze, kedy je motoraren mlada a krehka a team sa vykonnostne prepadol nie je zrovna dobra vyhliadka do blizkej buducnosti. Vlastne ani neviem, ci to vsetko za co zodpovedal Horner prebral Mekies, alebo len dostal kluce od hlavnej kancelarie RBR a zvysok sa rozhadzal/rozhadze medzi inych ludi…

Perez nemal zmluvu s akademiou a boli tam aj ine sponzorske zmluvy. Ja neviem ake mal Helmut presne pravomoci, dnes uz nema ziadne. Helmut bol jeden z riaditelov Redbull Racing. Prave vymedzovanie, ze kto ma ake pravomoci, bolo kamenom urazu od 2022 doteraz.

Když Helmutová akademie selhala, tak se RB rozhodl pro zkušeného jezdce. Jenže ani Pérez neměl v systému RB žádnou šanci. Vlastně při Helmutovém systému nakonec pohořel i samotný RB a se štěstím udržel alespoň třetí příčku v PK.

Nepřekvapilo by mě, kdyby další na řadě byl předražený Emil. Samozřejmě pouze v případě, že RB nebude mít vůz se kterým by se k titulu mohl přiblížit.

Nemyslim ze chtel Pereze poslat pryc, byl idealnim pro to co Marko rozjel. Naopak, podle me dost zuril kdyz Perez dostal moznost odejit i s kompenzacnim balikem.

Dostal kopanec do zadku o akom zorientovani tu pises ? :smiley:
Zneuzival svoje postavenie a hral sa na velkeho sefa. Preto aj padol na hubu.

Odchod Péreze se na všech motoristických webech řešil každým třetím článkem.
Těžko mohl Helmut zuřit, když jezdecké akademie RB byla jeho práce.

ty si dobre naivny…

to je pekna blbost, ak by nemal pravomoci tak nemohol nic podpisovat. ako moze byt pravoplatna zmluva s niekym kto nema kompetencie za firmu tu zmluvu podpisovat? ved taky sudny spor by vyhral student prveho semestra na prave
helmut bol konatelom red bull racing s plnymi kompetenciami. ved ako mohol inak podpisat dodatok ku maxovmu kontraktu ktory maxovi zarucoval, ze ak helmut odide z firmy tak maxo je volny a moze odist :slight_smile:

odkedy hocijaky poradca moze podpisovat zmluvy a dodatky zmluv s defacto najdolezitejsim “aktivom” firmy? :slight_smile:

mozno jeho odchod nebol uplne dobrovolny a preto to odstupne, ale ja si viem predstavit, ze to odstupne mu vyplatili aj v pripade, ze ten jeho odchod bol naozaj plne z jeho vole. predsa len on ten tim zakladal, bol pravou rukou a velmi blizkym priatelom stareho mateschitza a pre tu firmu robil 20 rokov. ak by zil stary mateschitz tak ten by mu k odchodu mozno dal este bonus

samozrejme mozne je aj to, ze helmutovi boli po tej kauze s maxom vyrazne osekane kompetencie a uz nemohol podpisovat zmluvy s jazdcami bez odobrenia akcionarov firmy, ale ak by to tak bolo tak preco by riskoval problemy a podpisoval tie zmluvy nadalej. co by tym ziskal? uz roky ho nezaujima nic ine ako maxo

A jak víš, že se tam podepsal svým jménem a ne zastoupením spoelčnosti?

to myslis vazne?
zmluvu nikdy nepodpisuje firma, podpisuje ju v mene firmy na to povereny clovek

To myslím smrtelně vážně, v korporátech naprosto běžná věc, že se podepisuje zastoupením firmy.

vzdy je tam podpis konkretneho cloveka a ten clovek musi mat poverenie od niekoho take zmluvy za firmu podpisovat

konatel ma poverenie priamo od majitela a nasledne on moze menej dolezite veci na podpis delegovat na nizsie sarze

Doporučuju kouknout na velký korporace, jak fungují s podpisem smluv, často by ses divil, jak to vypadá

Riaditel eserocky ma pravomoci na podpisovanie dost znacne bez ohladu ci je, alebo nie je majitel. Akakolvek zmluva, ktoru takto riaditel podpise, aj ta, ktora je pre firmu nevyhodna, je zavazna a vymozitelna. Ci ma riaditel pozehnanie od majitela je interna vec.

No však jasně, v korporatech je běžný, že lidi podepisuji smlouvy za firmu, aniž by tam měli uvedený svoje jméno nebo měli požehnání od vlastníků