Treba tam vymeniť stratégov, zas si vlastnými chybami pokazili pretek, ak tam mám nové mediumky tak na 14 kôl ich tam musím dať, nieje o čom diskutovať
Norris si zvolil softy
V současné situaci McLarenu je zbytečné poukazovat na něčí chyby, oni je dělají všichni včetně jezdců. Třeba malé, ale pořád. To je ten krok od mistrovských týmů. Chybí ta důsledná bezchybnost, kterou měl ve svojí dominanci Mercedes s Lewisem a teď RB s Maxem. Tam byla chyba výjimkou, tady je pořád výjimka, když se podaří závod bez chyby.
Souhlasím, Timure, že Lando je soupeř. A je dobře, že Max má soupeře, protože roste s ním. Permanentní dominance by ho mohla ukolébat a víme, jaké chyby dělal Hamilton, když ho v roce 2021 zaskočila Maxova výkonnost.
Ale současný náskok MV je hard to beat. Red Bull je stále auto, s kterým se dá vybojovat řada vítězství a je realistické očekávat, že Max některé závody letos ještě vyhraje. Některé dejme tomu vyhraje konkurence, ale zatím platí, že žádný konkurenční tým nevyhrál způsobem, kdy je jasné, že na trati je pouze jeden pán. Na tento level se ještě nikdo nedotáhl, pouze Red Bull o něj přišel. Navíc Lando je na trati směs síly a křehkosti - umí na to šlápnout, nebojí se jet na hraně. Ale jako kdyby v něm pracovala obava o výhru - dneska se dvakrát ocitl mimo trať, přišel o startovní pozici, chyboval v boxovém stání. Je to tvrdý soupeř, žádná formalita, ale to platí i na druhou stranu, Max je pilot hard to beat. V těsných soubojích jako dneska nakonec rozhodla mentalita zkušených vítězů - Hamiltona a Maxe -, která překonala trochu nervóznější sílu Landa Norrise.
Za těchto okolností stále favorizuji Maxe. Získat McLaren výkonnostní náskok, Lando naseká sérii výher. Ale ten náskok zatím McLaren nemá a je otázka, zda ho letos (nebo kdy) mít bude. Maxovi “stačí”, pokud jde psychiku, režim “klidné a bdělé ostražitosti”, což myslím má.
Urcite to ma jasnou logiku co pises. Jenze ja se obavam ze vykonnost RBR v porovnanio se souperi klesa neskutecne rychle. To auto se mi vizuelne nelibilo uz kdyz ho predstavili. A jak zacali resit, kde ze to ma teziste a jak se to musi chladit, tak jsem si rikal a jeje. Protoze si dokazu predstavit, jak tyhle kompromisy kvuli aeru, mysleno poskladani vnitrnich komponent, maji fatalni dopad na celkovou vykonnost auta.
Pracuji v korporatu a dokazu si predstavit, jak napad jednoho z bohu firmy, kdy se nikdo neodvazi oponovat, vede k strmemu padu. A opakuji to jiz od oznameni odchodu Newey. Ja proste neverim, ze Newey, kterej vicemene pracuje z nejakeho ostrova v karibiku, odesel kvuli aferce Hornera, nebo, ze ho Horner dostatecne nevychvalil v nejakem rozhovoru. Vzdyt RBR z neej udelal modlu konstrukteru.
Ale samozrejme to je moje fantazie, protoze to se ani poradnou konspiraci neda nazvat.
Myslím si, že máš pravdu v tom, že Newey se při návrhu současného vozu patrně přepočítal. Na druhé straně zase ne tak, aby šel Red Bull do kytek. Tohleto auto je hodně tricky na nastavení a má své issues, ale stále je to vůz, s kterým se musí počítat. Taky je otázka, nakolik Mercedes udrží vývoj. Souhlasím s tím, že McLaren je pro RB velká hrozba a příští rok nakonec může být jeho. Tento rok ještě Max titul uhájí.
Nikdo z nás neví, co se mezi RB a Neweym stalo nebo nestalo, ale spolupráce se mohla vyčerpat jako každá spolupráce, která trvá moc dlouho. Potom už vadí každému všechno, efektivita klesá a je lepší, když se lidi rozejdou a získají nový impulz. Mmch, to samé si například přes dnešní vítězství myslím o Lewisovi a Mercedesu.
Já si myslím, že letošní vůz už moc Adrianového rukopisu nemá. Ten skok z vítězného vozu mi na něj nějak nepasuje.
To se neodvažuju hádat . Možné je cokoli.
Samotný RB někdy na jaře hlásal, že Adrian se už na vývoji moc nepodílí. Sice tvrdili, že museli změnit styl vozu, že by se zasekli, ale já jsem přesvědčený, že kdyby vůz dál jenom ladili, tak se pohodlně udrží na čele až do nových pravidel.
Však oni se tam udrží, nemám o ně strach. Už nemají dominanci, ale pořád to stačí. Teda letos, teď jsem nějak zapomněla, že nová pravidla jsou až od dalšího roku . Tak vlastně nevím, příští rok už by to zajímavé být mohlo.
Jsem si jistý, že příští rok bude hodně zajímavý. Týmy už letos mají podobné výkony a příští rok bude okořeněný změnami na pozicích jezdců.