Norris: 62 sekúnd je veľká výzva | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris si po štvrtom mieste z kvalifikácie pochvaľoval malú časovú stratu na špičku, v pretekovom tempe však vytriezvel do krutej reality. Aj keď si na štarte udržal svoju pozíciu, pomerne rýchlo padol za Lewisa Hamiltona i oba Red Bully. Odvtedy si jazdil vlastné preteky.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/72836/norris-62-sekund-je-velka-vyzva

A to LEC jazdí za tím, ktorý má na boxovom múre totálnych amatérov… Takže McL musíte zabrať aby ste boli aspoň tam kde vlani!

Toto ma najviac mrzi na McLarene. Zial, po ako-tak optimistickom minulom roku je to s nimi realne ovela horsie. Nevadi mi, ze s Alpinom momentalne prehravaju, ved zial v McLarene zbiera realne body len jeden jazdec. Ricciardo ma krasne zablesky, ale to je vsetko a zial, asi to uz neotoci vo svoj prospech (co mi je velmi luto, kedze z tejto dvojice mi je stale sympatickejsi).

Co ma ale stve viac je ten rozdiel oproti celu pola v pretekoch. S viac nez minutou straty na najhorsieho z cela je jednoducho vela, velmi vela. Takto sa neda realne bojovat o podium, kde to este nejake to vitazstvo. Ta strata je enormne velka, aj keby tam boli dvaja Norrisovia, tak mozno by mali kusok viac bodov, ale inac nic len tma.

Ale tak fandit im neprestanem, podporovat ich budem aj dalej. Teraz to vyzera velmi smutne, ale ten team vlastne funguje dobre. Mnozno netrafili auto/pravidla opat tak ako by chceli, ale napokon ani az tak zle. Este v Bahrajne to vyzeralo na daleko vacsie fiasko a v tomto smere sa da povedat ze vstali z mrtvych. Asi buduca sezona bude pre nich klucova: bud potvrdia vzostup a budu blizsie (uz so sancou aj co-to okopirovat), ale ak nie, moze to znamenat, ze McLaren to proste uz stratil a zrejme sa na dobro stane tym (dufajme ze aspon) lepsim stredopolovym teamom.

1 Like