Naše tempo nestačí na boj o titul, priznáva Leclerc | Magazín F1 - F1online.sk

Snad to zabalí ještě dřív :stuck_out_tongue:

Norris má nervíky, špatné starty, v Singapůru to málem zahodil z dominantního prvního místa…ale fakt mě nenapadá kdy měl špatnou závodní rychlost oproti Piastrimu

3 Likes

Nevím, Baku? Monza? Belgie? GB?

V Baku, kde si polepšil v závodě vlastními silami z 15. místa na 6. (když nepočítám vystoupení Pata a Mata)? To určitě nemyslíš vážně. V Belgii taky ne, tam si hlavně pohoršil na startu, GB byla o volbě pneumatik a vůči Piastrimu i o strategii McLarenu, to je na vůbec na jinou diskuzi, celá Monza určitě není o závodní rychlosti… Ani v jednom ze závodů neměl špatnou závodní rychlost. Ano, starty jsou jeho slabinou, v tom se všichni shodneme.

3 Likes

David psal o závodní rychlosti Lando vs Oscar. V GB se tým ptal obou pilotů co chtějí za pneu, Oscar hlásil hned medium, Lando si nebyl jistej a dal softy, jde to za jezdcem, i když je otázka ohledně vytváření strategii pro jezdce McL. Je taky nutný podotknout, že Piastri zůstal venku na suchych, když pršelo a ztratil 20s, za Landem pak skončil necelých 5s v tom závodě.

Belgie - Lando si pokazil start, ale rychlostně nebyl schopný se dostat dopředu, zato Piastri ano a naháněl oba Mercedesy

Monza - oba pilot McL se museli dotahovat na Ferrari, Piastri byl za ten závod rychlejším z McL

Baku - nikdo tu nezpochybňuje, jak se Lando dostal z 15 místa na 6, ale celý víkend Piastri podával jistější výkon a byl rychlejší.

Znovu, Dejv se bavil o rychlosti mezi nimi, ne o jejich schopnostech. Naopak Piastri výrazně zaostával v Singapuru či Nizozemsku.

1 Like

Tak zrovna v Baku byl Lando rychlejší i v tom nešťastném kvalifikačním pokusu, kdy mu padla žlutá. Od toho se odvíjel jeho víkend. O ostatních závodech diskutovat nebudu, vidím to jinak. A stejně jako “Dejv” se bavím o závodní rychlosti mezi nimi.

3 Likes

Baku škrtej rovnou, naopak Monza asi ano. V Belgii to je složitější, tam se těžko předjíždělo.
GB jsem neviděl :slightly_smiling_face:

Tak se o tom nebav, reagovala si na to. Vidím, že jsi fanynka Landa a obhajuješ ho ve všem, a zároveň tu střílíš do McL i Piastriho, prostě se tu pak těžko na tohle téma diskutuje, když odmítáš vidět rozložení rychlosti daný závodní víkend. Btw Oscar byl před Landem v Baku Q1, než jeli poslední pokusy, nemluvě o tom, že Lando udělal i chybu na začátku S3 tam.

1 Like

Proč bych Baku škrtal? No těžko se předjíždělo v Belgii, ale zrovna Piastri tam předjel Leclerca.

1 Like

Vždyť jo, fajn, že jsme se domluvili :slight_smile: .

3 Likes

@Daaviid23 já furt čekám na odpověď, nebo Lando skvělý, Oscar špatný a tím to skončilo?:pensive:

No já přemejšlel jestli ještě napsat něco po Evap…ale podle mě to napsala dobře. :slightly_smiling_face:

No a to je problém téhle “diskuze”, napíše se, že Lando nemá rychlostně problém (což většinu času nemá), ale s porovnáním s Piastrim to není tak, že by byl vždycky rychlejší. Dostanu tu argumenty, že tým to, tým tohleto, ale Lando nikdy nic … to si pak odpusť takový komentáře, že Lando rychlostně vůči Piastrimu problém nemá, když to chceš zaobalit do toho, že má byt permanentně rychlejší.

151515151555151511155

Já se domluvil s Evou, ne s tebou :grinning:

Ten má na McLaren pifku jak na Mercedes :thinking:

1 Like

No tak to ani náhodou, i v tomhle byl McLaren vždycky až druhej. :grin:

Hele v poho, emoce jsou emoce. Ale jako překvapuje mě kolik lidí si toho sportovního ducha McLarenu neužívá, když nám poskytuje dobrou podívanou. Pro nezaujatý diváky. Já to beru tak že buď jim to už letos vyjde nebo ne, ale to že nechali vyhrát i Piastriho, já v tom prostě problém nevidím. Baví mě to a když jim to vyjde i letos, nejen v konstruktérech ale i v těch jezdcích, o to větší jim dám kredit.

2 Likes

No spousta lidí, včetně mě, je výsledkově založená. Nezáleží moc na cestě k výsledku ale v podstatě výhradně na samotném výsledku. To pak jaksi ta naštvanost v určité fázi dávala smysl.
Ale teď už podle mě nedává, protože Mclaren má naprosto reálně na to aby měl titul i bez režie. A za sebe umím ocenit někoho, kdo si dokáže stát za názorem/postojem, který není třeba úplně populární :slightly_smiling_face:

Tak nevím no, nějak to nesedí