co znamená časově stejně jako v minulosti?
… ale víš, a ve zbytku jsi si to vlastně zodpověděl.
naplno znamena, ze pilot musi prejst zakrutu na hranici svojich jazdeckych schopnosti. Mne je jedno ci su rychlejsi alebo pomalsi ako pred rokom. Problem vidim v tom, ze sa oplati vypustit narocnu zakrutu vymenou za stlacenie kombiku na rovinke.
Musí, nemusí
Ono jakoby nemusí, ale je to nevýhodné.
takze vlastne suhlasis, ze to je sracka.
Jakože 1,4s ztráta na PP je docelá dobrý?
A koho to zajímá jestli jsou o sekundu rychlejší či pomalejší než loni? To je to nejpodstatnější? To je mi uplně volný a bez časomíry bych si toho ani nevšiml. Za to jestli je to jízda od jezdce naplno, tak to se koukni na kvaldu
A pak si pusť kvaldu z minulosti, jestli stále nic, tak nic.
Keby dnes vsetky auta zosrotovali a nastupili s premalovanymi F2, tak mame 100x zaujimavejsie preteky.
Tobě se nelíbí, že 200 před konce rovinky začnou ztrácet 40 až 50 km/h? ![]()
Tak já si nemyslím, že to aero v F1 je úplně špatný, tam vývojový potenciál je, ale ty motory jsou prostě špatný a nemyslím si, že poměr ICE a baterie to realně vyřeší
Ale ano. ale nie tak, ze si Tombasis vytiahne nejake cislo zo zadku. Nech si vyrataju kolko mozu realne zrekuperovat zo zadnej napravy pri tvrdom brzdeni z 350 na 50 a to by mohlo dat nejaku zakladnu hodnotu na velkost baterie. Keby bolo na mne tak hybridy vyhodim uplne.
uz 30 rokov sa hovori, ze zakladom kvalitnych subojov je jazda v zavese a moznost utoku na brzdy = osekana aero a velke siroke makke gumy.
Je to styl jízdy, a ten se prostě mění. Na ground effect jsi taky musel změnit styl jízdy.
Tady ubrat, tady přidat. Chápu, že Alonso miluje rvát techniku, a prát se s autem. No ve svý podstatě se s ním pere.
Je to pouze celé politický nátlak na změnu pravidel. Aston to vůbec netrefil (znovu), RB tak na 1/2. Články v podobném duchu vycházejí 3x denně, zatím toho moc nezměnili. Ba naopak čím dál více sílí názory, že by měli přestat brečet.
tebe sa to paci, pretoze tvoj libling vyhrava. mne sa tento styl pretekania nepaci.
V F1 sa mi paci(la) jazda na hrane. Toto napr nevidim vo vytrvalostnych pretekoch a preto ich nesledujem.
Dnes je situacia taka, ze algoritmus vyhodnoti kedy je najvyhodnejsie aplikovat boost a ulohou pilota je len zlozit nohu z plynu v pasazach kde tym strati najmenej. A to su zrovna tie narocne pasaze + koniec rovinky. Ano na rovinke bolo najtazsie odhadnut brzdny bod a brzdit co najneskor.
Skoro vsetko kde mohol pilot ukazat svoje jazdecke umenie zmizlo. Dakujem, neprosim. Toto ma vobec nezaujima. Nejake umele obiehania s rozdielom 50km/h to u mna nezachrania.
Můj libling je Hamilton, Ten má do výher daleko.
Já otevřený změnám jsem, a chci také změny.
Ale aby největší křiklouni proti pravidlům byli, že jeden ztrácí 4s v Q, a odjedou sotva 1/2 závodu, a druhý mají o 20kg více než Alpine, tak to taky ne.
Ano Lewis má určitě příležitost, pokud k lepšímu času je důležitější správně si rozvrhnout energii, než riskovat a jet na hraně přilnavost v zatáčce.
A F1 se mění tímto směrem.
Je to tak trochu jako kdyby jsme udělali z hodu do dálky hod na terč. Už nepůjde o maximální sílu, ale o přesnost. Podle mě to není změna stylu, ale změna disciplíny.
Uprimne - nebyt subojov dua Ferrari tak nie je na co pozerat. Ved sa boja pustit kvalifikacne kolo zo znaznamu kde vidno ako vsetky narocne pasaze vypustaju.
To je asi přesné. Ale zkrátka a dobře, svět se mění. Nedá se nic dělat. Maxům a Fernandům zdá se odzvonilo.