Najskôr takmer rozmlátil garáž, potom zničil súperov. Prekvapil som aj sám seba, priznal Verstappen | Magazín F1 - F1online.sk

V idealnim stavu, je samozrejme role pilota upozadena, ale. Je to Norris kdo bojuje o titul, je to Charles, ktery ma snad jeste teoretickou sanci na titul, je to Max, ktery i pres deset proher stale bojuje o titul.

Neni tam ani Perez, ani Piastri, ani Sainz.

A pokud podmimky optimalni nejsou, tak se to projevi extreme. Ocon, Gasly. A specialne Ocon. Jeho druhe misto je neuveritelne. Kvaldu nevyjimaje.

Tak to vidim ja.

To si psal celou noc :sweat_smile: , podej si ruku s @Warakar ten si taky mysli ze pismo slouzi k vyjadreni snu, ruzovych predstav a domotanych vymyslu.

Dakujem :slight_smile:

K Norrisovi pisem, ze to hodnotenie je vzhladom na najrychlejsie auto a jeho titulove ambicie. Urcite celkovo nepatril k najhorsim, ale ked sedis v najlepsom aute, startujes na PP a robis chybu za chybou (hoci len chyby, ktore ho stali v sucte par pozicii), tak urcite je to velmi zly vykon.

Ano predbehol po pitstope, ked boli na trati prudy riek a najtazsi lejak a Russell sa na rovinke vliekol na istotu uplne pomaly. Inak bol uplne bezzuby a ustrachany pokusit sa predbehnut kohokolvek. :slight_smile:

2 Likes

Vyhral o takmer 20 sekund, takze je mozne, ze by vyhral aj bez RF. A zmienka o vybornej strategii tam je.

Ak by Colapinto nebural, tak je mozne, ze by bola (a myslim si, ze aj mala byt este pred Colapintovou nehodou) RF aj tak kvoli mnozstvu vody. A to, ze Lando robil chyby a este aj po RF stratil pozicie nie je vina samotnej RF. Po RF startoval na P4 a pred sebou mal Maxa a dva Alpiny. Mal skoncit prinajhorsom druhy. Max si s Oconom dokazal poradit, Lando si neporadil s nikym, naopak, traja piloti si este poradili s nim. Takze o prehre kvoli RF nemoze byt rec.

Dakujem. Dlho som sa tak netesil z jeho vykonu a z pretekov (preteky by boli perfektne bez ohladu na vysledok Maxa). :slight_smile:

A ano, je to subjektivne hodnotenie.

2 Likes

Do istej miery ano, ale urcite nie uplne. Niektore auta su aj na vode lepsie ovladatelne a maju lepsie vlastnosti.

Co je na tom hejt, resp. nepravda?

:poop: sa neobjavi u toho, kto poda dobry vykon. :slight_smile:

Bez RF by Maxo nevyhral.
Musel by ist prezut a dostal by sa na koniec roštu.

2 Likes

Veď tiMur ani nikde netvrdil, že to je iba o aute.

Celá pointa bola, že je to auto + jazdec. Niekto možno vie zajazdiť aj s nie tak dominantným autom (a vyjazdiť titul), napríklad taký Alonso v minulosti. Iný potrebuje náskok toho auta trošku väčší aby sa mu podarilo.

Na konci dňa to ale neznamená, že keď do toho istého auta posadíš niekoho iného ten titul by dosiahol. Vždy treba oboje = jazdca, aj auto.

5 Likes

RF bola velmi prevdepodobna za tych podmienok aj bez nehody Colapinta. A aj keby nebola, tak Max by s tym tempom skoncil minimalne na podiu, mozno by aj vyhral (ale to podium by bolo realnejsie). Ved za par kol bol piaty, navyse jeho tempo po RF bolo neskutocne, kazdemu nakladal cez sekundu. Ale bez ohladu ci by vyhral alebo nie, na jeho vykone by to nic nezmenilo, skratka bol najlepsi na trati s takym rozdielom, ze to sa velmi casto nevidi. :slight_smile:

2 Likes

Podle Windsora by Max vyhral i bez RF. Trosku odvazne, ale zduvodneni pomerne dava smysl.

2 Likes

Je to tak. Vykon Maxe byl vynikajici, bez ohledu na umisteni.

Pro @Jozef_Chroustal srovnatelne jako Maxe hodnotil @Jos_The_Boss i George. A ten pozice ztratil.

Myslim ze trosku expresivne napsane, ale nic tam neni spatne. Subjektivne muzeme neco trosku ucesat, ale celkovemu hodnoceni se asi neda nic podstatneho vytknout.

3 Likes

Velmi pekne zhrnutie. Ja by som ale na Landa az taky tvrdy nebol. Mne to skor pride tak, ze len ludia kvoli tomu boji o titul priamo porovnavaju vykon Maxa a Landa a tym padom to vyzera fakt strasne. Ale uprimne, s tym vykonom Maxa zo vcera by sme historicky asi len malo ktory mohli porovnavat

Ja osobne som bol sklamany z toho ako to skoro vsetci vcera zhadzovali na auto. Urcite chapem, ze mozno jedno ci druhe auto nebolo jednoduche udrzat na trati. Ale miestami mi to uz prislo tak, ako keby vsetci len hladali vyhovorky a az sa trochu hanbili za to co predviedli vsetci s porovnanim s Maxom. Ako sorry clovek ho nemusi ale za mna osobne je Max teraz bezkonkurencne najlepsi.

2 Likes

Prave z tohto pohladu som ho hodnotil. McLaren sa dusoval, ze idu na titul, Lando ide na titul, podriadili tomu timovu reziu a obrali Oscara o zasluzene vitazstvo v sprinte a Lando to sam zahodi startom, vyletmi mimo trat, mrncanim o nezmyselny pitstop a nakoniec este aj velmi nesympatickymi vyjadreniami o tom, ze vsetko to v podsate bolo o RF, na ktoru mal Max stastie a neslo o ziadny talent. Ak by Lando nesiel na titul posledne mesiace, tak to hodnotenie by bolo miernejsie, ale vzhladom na to ake ma auto a startoval z PP, tak je to stale katastrofa.

Velmi dobry postreh. Hamilton vsetko hodil na auto s nulovou sebareflexiou, Ferrari piloti sa vyhovarali, ze auto bolo tazke na zvladnutie a mnoho inych. Nech mi nikto netvrdi, ze taky Alpine bol lepsi monopost. Vcera bol den, kedy mohli piloti spravit velky rozdiel a aj spravili. Verstappen, Ocon, Gasly, Russell, Tsunoda, Lawson krasne vykony, Leclerc tiez pekne.

Tiez si myslim, ze Lando nepatril k najhorsim. colapinto, Stroll, bearman, Hamilton, Piastri, Perez neboli urcite lepsi. Lando dnes dal taky priemer. Mozno ani McLaren nesiel idealne na vode. Aj RedBullu sa to stavalo posledne roky, ze im to na vode velmi nefungovalo. Tato generacia aut je podla mna tym charakteristicka.

3 Likes

teda Bernie, ty sa nezdas, chlape :+1: :sparkler:

pekne zhrnutie :+1:

1 Like

Ale ano, Maxo im vsetkym nakladal o tom ziadna.
Zopakujem kto chce, nech si jeho 4.titul v rade uzije.
Nemusim to, tak ako Vettelove 4 ci Hamiltonove tituly v rade ale OK.
Viac by sa mi pacila F1 kde je kazdy rok iny majster ale taka uz asi nebude …

1 Like

Ja zas nepotrebujem zmenu majstra, pokial je sezona ako taka zaujimava a to bola/je.

V podstate z Maxovych 4 titulov (dovolim si takto predbehnut, lebo ta sanca pre Landa uz je fakt skor matematicka ako realna, aj ked nikdy nehovor nikdy) boli dva extremne vydrete a v ani jednom pripade nemal najlepsie auto. Obe sezony extremne napinave a plne zvratov. Hoci ide o predlzenie Maxovej titulovej snury, tak urcite sa nejedna o dominanciu, lebo tento rok ma vo vseobecnosti k dispozicii horsiu techniku ako Norris.

2022 by som prirovnal k Lewisovym 2017 a 2018 kedy prvu polovicu sezony to bol vyrovnany boj (akurat Max jazdil lepsie a bez chyb narozdiel od Lewisa) a po letnej prestavke vzdy super odpadol, co bola celkom nuda.

A 2023 by som prirovnal k Lewisovej sezone 2020, akurat aj tu plati to, ze Max jazdil ovela konzistentnejsie. A to bolo na tom to zabavne sledovat, ci to da RB bez prehry alebo nie a kam az Max moze natiahnut rekordy.

Cize zo 4 titulov ma 2,5 roka extremne bavilo, druha polka 2022 bola taka nudnejsia a 2023 bola zaujimava aj vzhladom k rekordom a aj vzhladom k tomu, ze za RB bola mela a furt koncil niekto iny ako druhy.

Lewisova era ma bavila o dost menej. 2014-2016 bol zaujimavy boj len Mercedesu, 2017-2018 len polovica sezon, 2019 a 2020 nuda, lebo za Mercedesom bolo pomerne stabilne poradie s rozostupmi.

A Vettelova era bola podobna ako Maxova. 2010 a 2012 fantasticke sezony, 2011 dominancia a 2013 pol sezony super a potom dominancia.

Kazdopadne od buducej sezony si slubujem vela a dufam, ze sa to naplni. Boj o titul aspon medzi 3 timami. :slight_smile:

Súhlasím. Len si na Landa moc prisny myslim si. Mal tam nejake chyby to ano ale tragicky? Nvm no. Každopádne subjektivne názory mame každý svoje :handshake::sunglasses:

Co mas za problém? Keby keby keby keby keby keby keby… Keby lando neurobil pár chyb vyhral by? Ako? Ved stratil tri pozície hentam :roll_eyes:

Tu som to vysvetlil:

Ale samozrejme nemusi kazdy suhlasit. :slight_smile:

1 Like