Alonso musel zvyšovat cenu? To myslíš vážně?
Však jo, Horner řekl, že žádná nabídka nebyla. Potom, že byla nabídka jen na 2008 a pak zase řekl, že ho oslovili i 09. Teda v době, kdy už měli Vettela, takže nechápu, proč by to bylo později problém.
Já sem jen nepochopil, že najednou tvrdili, že nikdy nic, přitom jsou o tom články jak mu to sami nabízeli. Prostě vedení RB no.
Není se ani čemu divit, že na druhou sedačku nikoho neseženou a že Verstappen realně vedle sebe nikoho lepšího ani neměl, nehledě na to jak se k té sedačce chovají, resp. ignorují.
wtf, to se to má jako zabalit nebo co? Shodneme se teda že v přístupu se neshodneme, když myslíš že šance je jen lehce nad nulou.
Co? Takze Red Bull daval podla tvojej tezy Alonsovi ponuky v rokoch 2011 a 2013 (a nakolko to bol Alonso, tak mu urcite museli ponuknut trochu ine peniaze, nez napriklad Webberovi) len aby ho tam mohli za velke peniaze sabotovat popri Vettelovi? Ak uz Red Bull fungoval na principe, ze ich druhy pilot absolutne nezaujimal, tak by urcite nemali najmensi dovod menit Webbera a davat ponuku dvojnasobnemu majstrovi sveta. Aky by to malo zmysel? Mam pocit, ze sa v tom len viac zamotavas.
Já se v tom nezamotávám. Vettel vtipně podepsal s Ferrari pre-agreement 2011, že pokud ukončí smlouvu s Red Bullem, tak bude smluvně vázán s Ferrari. U Red Bullu mohlo jít o zajištění situace. Navíc Webber nebyl výkonnostně blízko Alonsovi, takže by Red Bull by měl daleko silnější dvojci.
Já ti odpovídal, proč jezdci se nehrnou a nehrnuli do Red Bullu
Protože mu například další 3 tituly utekly v rámci 8 bodů přitom nikdy neseděl v dominantním monopostu. A jeho jezdecká reputace je dlouhodobě na nejvyšší možné úrovni. Logicky se to pak u něj bude daleko více řešit. Neznám historii F1 moc do hloubky, ale myslím, že Alonsuv příběh je jedinečný svým způsobem.
Alain Prost přišel o další tři tituly o 5,5 bodu, mohl jich mít sedm jako Schumi a Lewis. V životě to nikdo neřešil, prostě měl smůlu a někdo jiný štěstí, tak to chodí. A jeho reputace je myslím mimo jakoukoli pochybnost, jenom ten setrvalý brek chybí.
Často slyším že Prost by si zasloužil mnohem větší pozornost než má. Každý jak chce ne.
Ono RedBull v těch letech mohl Alonsa prostě sondovat, či mu dávat červíka do hlavy, či Ferrari, mě to nepřijde překvapující. Ono i teď McLaren podle mě sonduje polem jaké jsou příležitosti a co by kdyby atd.
Takže když to někdo řeší tak je to brek? Aha.
Alonso má 2 tituly, Prost 4. Alonso dva tituly ztratil v rámci nového bodovacího systému, ve které je ta pravděpodobnost nabrat větší ztratu vyšší + se za Prsota nejelo tolik GP. Alonso má díky tomu odjeto víc jak dvojnásobek toho co Prost, Alonso vydrží v F1 do 45 let → To že to někdo bude řešit je docela pravděpodobné a budeš to muset přežít.
Jo, diskutovat o F1 je brek, to nevíš?
Já myslel, že je to koření F1 a fandovství.
To ne, jen vrážení do soupeřů je koření závodů, diskuze o boje v rámci titulů jsou jen breky
Já myslím, že jsou to breky hlavně pro někoho, kdo by o Alonsovi nejradši nic nečetl a vymazal ho zcela. A on pojede i v 45 letech, hups.
Ještě mě napadl jeden a asi hlavní duvod, proč se Prost tolik neřeší - možná proto, protože nebyl internet a nebyly diskuzní fóra a ted už to tolik lidi zpětně nezajímá?
…just saying.
Je fakt že tituly jsou stejně přeceňovány, F1 je specifická a štěstí na dominanci týmu mnohdy velmi vrtkavá. A když přijde éra, většinou prostě chvíli trvá a hlavního jezdce v drtivé většině nemění. V tomhle bude zajímavé sledovat ten McLaren. Teď už se dá říci že převzali dominanci, no změna pravidel jim tu miniéru může ukončit. No třeba ne Ale i to mže zvyšovat tlak na Landa a Oscara, třeba ta šance bude fakt jen jedna a je teď.
No takhle, z hlediska pilota je jasné, že je potřeba vnitřní motivace pokračovat. Ale já si nemyslím (na rozdíl od některých, kteří přišli zase kopat nožičkou ), že to Max v žádném bodě vzdal.
Jde o ten realistickej pohled na věc.
Dobrej příklad je letošní sezona. Už po pár závodech byla jasné, že McLaren je jasně dominantní a Max má úplně minimální šanci na titul. Ale vy jste pořád říkali, že je potřeba bojovat atd.
Tomu říkám, že někteří potřebují živit naději za každou cenu
Psalo se o 2012, chtělo to konstantně dělat zázraky jako tehdy, jenže Max mnohdy nemaximalizoval a nechal to McLarenu moc snadno
Takže Max není upřímný jak se říkalo?
Teď zrovna čtu z AMuS
Michael Schmidt předpovídá, že v roce 2026 bude Aston Martin bojovat o vítězství
„V roce 2026 nebude Aston Martin bojovat jen o body, ale také o vítězství.“
AMuS
… ale je fakt že co ten může vědět, šance mírně nad nulou