Mercedes sa chce v Barcelone zlepšiť: Ešte je o čo hrať | Magazín F1 - F1online.sk

Kolotoč Formuly 1 sa už presúva na barcelonský okruh Catalunya. Mnohé tímy si od blížiaceho sa víkendu sľubujú veľa, no azda najväčšiu nádej v očiach má Mercedes, ktorý bude môcť porovnať dáta z predsezónnych testov s aktuálnymi. Toto Wolff verí, že technické oddelenie konečne príde problémom na koreň.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64181/mercedes-sa-chce-v-barcelone-zlepsit-este-je-o-co-hrat

Rozpravky Wolffa o tom, ako sa v ich aute nachadza skryty potencial zacinaju byt stale viac a viac komicke. Povedane jednoducho, aj ak by nejaky skryty potencial v tom koncepte naozaj bol (o com pochybujem), ak je idealne pracovne okno take, ze ho najdu tak v 1 z 15 pretekov, tak je to cele tak ci tak na dve veci.
Aj Mercedes si musi pripustit, ze vsetko ma svoj koniec. Ano, boli najlepsim timom za posledne roky, vsetka ucta, ale momentalne nim uz nie su. Cim skor si to uvedomia, tym skor sa vratia na spicku. Momentalne to posobi tak, ze si zatvaraju oci pred realitou a aj napriek evidentne nefungujucemu autu sa stale spravaju tak, ako keby mali v rukach idealny balik.

Tak mi napis kde Wolf hovori ze su najlepsi, alebo ze k nim patria? Kde Wolf pise ze si neuvedomuju v Mercedese ze su na tom zle? Od zaciatku sezony hovoria ze su na tom zle…tak co tu zasa hejtuješ?

1 Like

Mercedes je porad treti nejlepsi tym, nejake zatracovaci zvasty mistnich magoru, bohuzel i z rad vyznamnych postav historie jsou dost prehnane.

Bohuzel, nejde se vratit ke starsimu autu, jak to byvalo zvykem zkrze nova pravidla, nezbyva nez se pokusit uvest novou podlahu, pokud se k tomu Mercedes vubec rozhodne, tohle neni vubec jasna zalezitost.

1 Like

Uvedomuje si, ze su na tom zle, ale furt hovori, ze ich koncept je spravny a iba nevedia odomknut potencial. Lepsie by bolo, keby rovno povedal, ze ich koncept dobry nie je.

Tak jestli věří tomu, že ten koncept dobrý je - tak proč by to měl říkat? Až si budou v týmu myslet opak - neboj, dozvíš se to.

1 Like

Steiner to povedal v Bahrajne jasne.
Koncept bocnic Mercedesu preverovali a nie je to dobra cesta.

To říká ten pravý jehož tým který vede není schopný si sám vyrobit šasi vlastníma rukama. :-1:

tento rok, uz rb ani ferari celkovo nedotiahnu.
ale wolf vsetkych drti svojim PR.

Jasne, to co povedal Steiner potrebujes pocut od Wolfa.
OK, davam tomu sancu, ze sa dockas.
Steiner nie je blb.

Formule není sprint, to je běh na dlouhou trať.

Až to řekne takový Brawn, tak to je v pořádku.

Mercedes neMercedes, na Barcelonu se fakt těším ještě víc než normálně. Těžko říct, jestli můžou týmy přivézt nějaké zásadní vylepšení, upřímně řečeno moc nevěřím, že by se dalo opravdu výrazně změnit prozatímní rozložení sil. Ale už jenom ta možnost je zajímavá.

Podle me se Red Bull udrzi vepredu pred Ferrari, nic nenasvedcuje tomu ze by to melo byt jinak. Behem sezony se toho uz moc nevymysli, nejak prestavam verit ze se Mercedes posune vpred, paradoxne v minulosti se nekdy stalo ze B verzi nebo i dalsi vyvojovy typ auta se v sezone poznal jen podle stejne grafiky…

1 Like

Sorry ale tento výrok totálne zhumploval Hamilton v Baku… Vždy keď to niekto povie, tak mi napadne to jeho prebrzdenie, ktoré mimochodom keby neprišlo,a išiel by na istotu a netlačí sa k Perezovi tak blizko, tak by bol majster… Ani nevedel akú má chlapec pravdu, ale tak to je teraz ľahké sa na to tak pozrieť, každý jazdec chce vyhrať, a všetko ostatné ide bokom, nezáleží na tom co hovorí…

Mne k tomu hneď napadlo:
“…Povedal Hamilton a vyletel z trate” :see_no_evil:

1 Like

Aj ak by ho Max nevyradil v Monze, by bol majster. Zlyhanie Masiho asi netreba pripomínať.

Zase dookola to isté. A keby Lewis nevyradil Maxa v Silverstone, a keby nespôsobil Bottas v Maďarsku hromadnú haváriu RedBullu, a keby… Mimochodom, v Monze vyradil Max aj seba, takže ten bodový rozdiel sa nijak nezmenil, oproti vyššie spomenutým nehodám, kvôli ktorým prišiel Max o obrovské množstvo bodov.
S chybami ostatných a s technickými problémami človek nič nespraví, to sa proste občas stane. Ale za stratu týchto 18 istých bodov si Lewis môže úplne sám. A tým si prehral titul. Ak by ich mal, tak by vôbec nezáležalo ani na Monze, ani by to nespôsobilo žiadnu kontroverziu v Abu Zabí, pretože víťaz by bol vopred istý.
Lewisa jeho zlyhanie v Baku stálo viac, než Monza a Abu Zabí dokopy. Jednoduchá matematika. Na druhej strane, Max kvôli nehodám spôsobeným Mercedesom stratil oveľa viac, než získal vďaka Monze a Abu Zabí. Zase len jednoduchá matematika. Takto sa dá teoretizovať donekonečna.

2 Likes

a presne kvoli ludom ako ty je cela nasa slovenska spolocnost v takej diere v akej je a nie je tam, kde by mohla byt
mame obrovske mnozstvo mudrych a sikovnych ludi (je mozne ze dokonca patris medzi nich, neviem, nepoznam ta), ale pri prvej prilezitosti hladame vyhovorky na to, preco nieco nedotiahnut do konca a preco sa vzdat… ved “raz sa to skoncit musi”
ano s takouto mentalitou ano

ja si myslim opak, treba dalej makat a verit! a ze to nedopadne? ano, stat sa to samozrejme moze, nikto nie je neomylny (ani mercedes) a kazda era sa raz skonci, to ale neznamena, ze sa ma skoncit tym, ze sa ludia tam na to vykaslu, ze im to bude jedno, ze si teraz budu kopirovat jedneho supera po druhom ako ktory bude kedy im vychadzat… nie, to by bola cesta akurat tak na pohrebisko dejin

a co je to za blbost ze si maju uvedomit ze “uz niesu najlepsi”? ty si vazne myslis ze teraz v mercedese v tovarni kazdy chodi s odznakmi a diplomami za top zamestnanca, vsetci si stale myslia ze su majstri sveta na veky? myslis ze ich nalada je taka ze ved co, sme aj tak nejlepsi? pretoze tak to rozhodne nie je a oni proste nevypustia ani minutu a velmi dobre vedia, ze tento krat naozaj bola konkurencia sikovnejsia
ale “cim skor si uvedomit” neznamena nic, je to len slovenska hlupa vyhovorka na akykolvek nepodarok a splachnutie celeho roka (ak nie viac) do zachoda

a ak veria svojmu konceptu, vedia preco
mozno sa to ukaze ako chyba - to teraz nikto nevie - a mozno sa to ukaze ako rozhodnutie ktore ich vrati do boja (aj ked mozno uz nie tento rok)
a mozno im to pomoze v tom, aby lepsie chapali preco to nefunguje a pri novom koncepte si daju o to viac zalezat a konkurencia naopak mozno casom padne do podobnej jamy

1 Like

Co to ma s tym spolocne?