Mercedes: S dnešnými znalosťami by sme spojazdnili aj bezbočnicový koncept | Magazín F1 - F1online.sk

Celá Formula 1 s údivom sledovala, keď Mercedes vytiahol z garáže monopost prakticky bez bočníc. Počiatočné nadšenie však opadlo veľmi rýchlo. Ukázalo sa, že Mercedes so svojím monopostom nevedel pracovať a bol nútený sa vybrať inou cestou. Jeho bočnice sa začali podobať na riešenia ostatných, no nebola to táto zmena, ktorá tak výrazne pomohla Mercedesu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/167452/mercedes-s-dnesnymi-znalostami-by-sme-spojazdnili-aj-bezbocnicovy-koncept

Teraz uz to chapu, predtym sa kvoli nim museli menit pravidla pre bolavy chrbatik syra :neutral_face:

Vzdy je to o procese ucenia, vediet pred desiatimi rokmi to co viem teraz, tiez mam o nieco inak zariadeny zivot :smile:

1 Like

Jsou vždycky vtipná tahle prohlášení :slightly_smiling_face:.
Já bych s dnešními znalostmi byl v mých 18 letech nejspíš držitel WR v dosažené výšce letu modelu rakety.
A zcela jistě bych se neoženil…

2 Likes

??? Shovlin hovorí o časovom úseku 2 rokov.

1 Like

Já v prvním případě o cca 25 letech a ve druhém 12 letech.
Je to proto, že můj progres učení je cca desetkrát pomalejší, než Shovlinův…
:wink:

10x2 je 12 nebo 25 let?

1 Like

Zajímalo by mě, jak by si s dnešním odpružením poradila W13.
Ono když to sedlo, a byla hladká trať, tak tam rychlost byla.

Nějaké divné, že Merglu vůz ještě stále poskakuje i s dnešními znalostmi.

1 Like

Neposkakuje jen Mercedesu.

Poskakovani tam bude vicemene vzdy, je to pruvodni jev, vic nebo min, ve vysledku zalezi jen na tom jestli a jak se k tomu kdo z pilotu vyjadri, na trati atd…

Vím, že Ferrari taky poskakuje. Přílišný přísavný efekt má tenkou hranici mezi efektivitou a destabilitou.

1 Like

Sauber, Williams, chvíli zase i AM, teď znovu i Alpina, Visa

1 Like

Podľa mňa keby Allison bol pri vývoji auta pre súčasné pravidlá od začiatku tak by sa takto netrápil Mercedes

Poskakování by se dalo označit jako známka dobře odvedené práce. To zjistil Colin už před padesáti léty.
Drobné poskakování u přísavného efektu bude vždy, ale nesmí se přehnat. Když není poskakování žádné, tak inženýři neodvedli v aero dobrou práci a ještě mají velké rezervy.

1 Like

to fakt mas take zle skusenosti s manzelstvom ?

Omlouvám se, jestli to tak vyznělo…

Manželství může být asi bezva věc, jen se to musí sejít a mě se to nesešlo.
Vlastně neznám nikoho, kdo by byl dlouhodobě opravdu v manželství šťastný.
V mém případě jsem ale byl ten potížista z 90% já, manželka je anděl :grinning:.

1 Like

tak to mi je luto, ze mas take skusenosti v okoli. Ja mam praveze, pozitivne. Ale musi sa na tom makat.
A 100 bodov za uprimnost

1 Like