Nieco o vakcine tam tiez nie je? Urcite to bude tiez pravda!
cela sezona bola tesna jak stiahnuta r)(t. Rozhodovalo stastie smola a emocie. Absolutne exceletne jazdecke vykony od oboch pretekarov.
Áno, je fakt sranda, že Mick mal vzhľadom na následnú náväznosť udalostí na celkový výsledok vplyv. Ale nemohol vedieť, ako sa to ďalej vyvinie a neviem, či mal info, že SC priamo pomôže Maxovi, takže vyslovený úmysel sa tam hľadá ťažko. Aspoň poteší otca vrámci možností jeho vnímania (asi v bdelej kóme), ktorý zatiaľ zostane v počte titulov neprekonaný.
FIA nie je hlúpa. Jasne vedeli že nové softy vs 40 kôl staré hardy nemajú šancu. Vedome rozhodli šampionát v prospech (dnes) slabšieho, a už len tento fakt je na posúdenie.
Titul morálnou hodnotou hlboko pod Hamiltonovym 2008 a Schumacherovym 94.
však si povedal, že tu končíš ak neprejde protest aj s celou F1 tak čo tu ešte robíš ?
Mercedes nechcel sc tak sa stalo ako boh kazal
je to uplne jednoduche. stacilo doklusat Baku bars aj na druhom mieste. Sampionat nie je o jednych pretekoch.
Odvolanie nema najmensiu sancu. To je ako keby sa vo futbale niekto chcel odvolat, ze rozhodca neodpiskal jasnu ruku, alebo nadstavil 10 minut namiesto 5 a gol padol poslednych 30 sekund v neregulernom nadstavenom case. Mercedes vychladne a ziadne odvolanie nepoda.
Ale je aj o nich. A tie FIA rozhodla ako sa jej zapáčilo. To čo ša začalo zmenou pravidiel skončilo takouto blamážou. Bodka za umelo vytvorenou drámou.
Stacilo keby botas prenechal jedno vitazstvo a dal sa za hamiltona
Inac drama fia je celu sezonu
Takže s najväčšou pravdepodobnosťou môj posledný rok s F1. Úprimne sa priznám fandil som HAM a RAI priznávam že aj oni vedia spraviť blbosť . Pozerám F1 cez xy rokov sa mi zdá vyše 20 rokov presnejšie od 98. Ale takúto hlúpu show aká je dnes F1 som už dlho nezažil. Zažil som podvod zo strany Ferrari v 99 či McL alebo ALO. Ale aby FIA rozhodla o šampiónovi je mi na grc nepoviem keby opravnene. Uplatňovať pravidlá na základe toho že mi zavolá Horner aby bola lepšia show a vyhral VER. FIA porušila dnes pravidlá a bohužiaľ aj keby Mercedes vyhral ako zvrátila výsledok? To sa už nedá a ublížili by len ľuďom čo uznávajú pána s agresívnou povahou, arogantnou osobnosťou a nerespektom voči vsetkemu kôli ktorému sa zaviedla licencia, pravidlá -pri brzdení zákaz smeru vozidla a atď. Nebudem písať ani o tom ktorý jazdec sa tam dostal tak či onak. Neznášam F1 na športoch 1/2 kde to komentuje známy afektovany Slovak z ktorého mi je zle, kde človek počúva celý tréning politiku a kydanie na všetko možné a zarábajúcim na BWOAH a pritakavajuci pán z čiech. Keď som ich videl na živo v Maďarsku 2019 mi zostalo až zle ako sa uskrnali a traposili ako 14 ročne deti. A presne taká je dnes F1 od kedy je pod krídlami US company. Kde vládne len pozlátko a hollywoodsky efekt. Tichá dohoda s podvadzajucim Ferrari a ich motormi. Až dnes do tejto absurdnej show kde sa uplatňujú pravidlá na základe lepšej show. Dnes vyhral človek závod, ktorý nemal tempo na to aby bol sampion. Musíte sa na to pozrieť tak že vediete závod od 1 do 57 a zrazu povie pán riaditeľ závodu, že si prispôsobím pravidlo lebo mu kričí do vysielačky malý pán z ENG krajiny. Už minula veľká cena bola fraška kde sa uzatvárali trápne dohodi, a k tomu veľmi nebezpečná trať postavena zase v pusti schválená pre takzvanú hollywoodish show. F1 stratila verného fanúšika ktorý bol aj ochotný chodiť na závody, kupovať predplatné, modely a atď. Môžte má tú urážať alebo na mňa kydať ale keď chcete takúto show tak nech sa páči. FIA tvrdila že nebude zasahovať do šampionátu a tada máte to tu show pre US mentality. Takzvané šťastie ako to nazvali zástupcovia RBR … to práve americké šťastie. Neznamena to že neznášam US. Bye amigos
Ako to už bolo napísané, mercedes z tohto môže vytlct nejakú politickú výhodu pre budúci rok, a myslím ze by aj mal. Minimálne by v prvom rade mali vytlct výmenu neschopného Masiho ktorý sa už hral na poloboha s tym ohýbanie pravidiel. Ďalej by mali žiadať konzistentnost rozhodnutí od komisárov, pretože ak nezlyhal poloboh Masi tak to čo predvádzali komisári tento rok bola groteska sama o sebe. A keď sme už pri tom… Boli porušené pravidlá o autách o kolo pomalsich? Boli… Tak nech sa odvolajú, aj tak z toho bude ho.no akurát crashsapenovi potr.usia korunovaciu.
cokolvej z toho vytlcie, moze zahrat buduci rok proti nim. Zmena praviel by sa nemala sit horucou ihlou.
Zlatko, nepozeraj to, netrap sa,
Nebud na neho zly. Chudacik sa sem prisiel vyplakat a ty ho tak lahko odpinknes.
to co spravil masi s tym, ze nepustil dopredu vsetkych jazdcov co stracali kolo ale len niektorych bolo pekne svinstvo
musel dobre vediet, ze ak takto restartuje preteky tak vyhra verstappen
preco nesiel striktne podla pravidiel a nenariadil vratit sa do rovnakeho kola vsetkym jazdcom?
jaj to by nemohli byt preteky restartovane
ked uz tak mali dat hned cervenu vlajku, v momente oznamenia SC, toto by bolo asi najprijatelnejsie riesenie pre oba tabory. obaja by startovali vedla seba, obaja na rovnakych gumach a nech sa ukaze kto je lepsi
samozrejme, ale najlepsie by bolo riadit sa striktne pravidlami redbullaci by nemohli nic namietat ak by masi rozhodol, ze vratit sa do kola maju vsetci jazdci, lebo tak sa to robi a ak by sa preteky nestihli restartovat, nuz tak by si maxo mohol povedat, ze dnesne preteky vyhral ten lepsi a nie ten stastnejsi, lebo objektivne dnes na lujza nemal ani nahodou
mali by z toho vytlc nove pravidla, ktore by si nemohol nejaky masi vykladat tak ako sa mu zachce
mozno by to zahralo buduci rok proti nim, ale urcite by to zahralo v prospech f1 ak by neboli take kontroverzie
Odvolanie ničomu neprospeje. Menenie majstra sveta od stolu by vrhalo na F1 zlé svetlo aj keby šlo o jasnú chybu jedného pilota, pričom teraz sa bavíme o pochybení riaditeľstva pretekov.
Maxovi tak aspoň vyvážili tú smolu z priebehu sezóny. Dostal šancu a využil – v celej sezóne aj v jej poslednom kole.
A aj napriek čerstvým mäkkým gumám oproti starým tvrdým si myslím, že nie všetci piloti v poli by to na Maxovom mieste využiť dokázali. Takže klobúk dolu a nový majster nikdy nie je na škodu.
Tak ak by z toho napokon vyšli napr. stáli komisári (aspoň časť z nich), tak by to bolo nakoniec z dlhodobého hľadiska fajn.