Medzi Red Bullom a Porsche sa vyskytli problémy, dohoda je zatiaľ v nedohľadne | Magazín F1 - F1online.sk

V Kauflandu asi ne😃

Nestane se vůbec nic, v Redbull Racing už mají podíl Marko, Horner a Newey, nevím jak v Powertrains. Thajci to mají po smrti bývalého majitele 49% prý v nadaci a 2% má syn. Myslím, že to nejsou hlupáci.

Vyzera to tak, ze Honda sa chce v 2026 vratit ako dodavatel motorov a chce sa vratit s RB. Horner je s Markom v tazkej situacii. Honda je uz odskusana a vzajomne vztahy su funkcne, ved momentalne RB s Hondou valcuju konkurenciu. Ale Honda je nestabilny partner, zasa moze sefstvu prepnut a odidu z F1 zasa. A v tymito motormi maju skusenosti, ich novy motor od 2026 by nemusel byt vobec zly…

No a je tu Porsche… Legendarna znacka a zaruka nemeckej kvality. V F1 ma uz niekolko cennych uspechov. A s F1 to mysli dlhodobo vazne, ked chce 50% podiel v time… Ale ich motory mozu byt v prvych rokoch otrasne… Kym sa naucia co a ako. Staci si pozriet zacitky Hondy… A RB sa toho moze bat… Navyse, stata rozhodujuceho podielu v time je pocencialne riziko.

Ak by som bol Helmut/Dietrich, tak by som siel na Porsche oklukou… Nech najprv dodavaju Alfa Tauri. Tam nebudu na ociach a pripadne problemy nemusia byt az tak napadne. A od 2028 trebars moze na ich motory prejst aj RB, ak budu dobre. A Porsche by som rovno ponukol aj 50% v Alfa Tauri. Tam sa mozu realizovat.

49% má Mateschitz
49% má rodina Yoovidhya
2% má synek od Yoovidhya

Ale opravdu nevím jak to v takovým kolosu funguje. Jestli to zdědí… Nebo majoritní dostanou možnost odkupu. Nebo jestli to spadne pod nějakou správu. Určitě tam musí být mechanismy na rozfofrovani.

Mají toho dost.

https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Red_Bull_sports_teams

tiez mam podobny nazor… RB tie peniaze od Porsche v podstate nepotrebuje, ak je pravda ze sa Honda chce naozaj vratit o com RB bude vediet viac, tak predpokladam ze sa s Porsche s 50% vplyvom ani nemaju dovod spajat… navyse je tu riziko ze novy motor od Porsche bude v prvej pripadne aj druhej sezone slabsi alebo poruchovy alebo cokolvek co im nedovoli bojovat o titul… motory Honda vyzeraju byt momentalne jedny z najlepsich, maju vykon, spolahlivost a najnizsiu percentualnu degradaciu v F1…
som zvedavy ako to dopadne… moj tip: RB a Porsche sa nedohodnu…

1 Like

Tiez si mylsim, ze sa nedohodnu. Honda ma v motoroch neuveritelny naskok a motory od 2026 vychadzaju z tych sucasnych. Podla mna ak sa Honda zaviaze na celu dlzku novej CA tak Redbull nema co riesit. Zo sportoveho hladiska dava zmysel Honda. Na druhej strane mat motoraren v anglicku, specialne vzlhadom na rozpoctovy strop je tiez obrovska vyhoda. Problem asi je, ze Redbull nejak stratil apetit sa o to delit 50 na 50.

Lenze u Hondy nevies, ci ti zajtra neoznami, ze zsa konci… Chapem, ze ak Honda hladi sposob navratu, tak Pre RB je to lakave, ale myslim si, ze z dlhodobeho hladiska sa Porsche na vrchol prebojuje. Su to Nemci, maju neuveritelnu historiu v motorsporte a hlavne - je u nich vidiet jasny zujem budovat dlhodoby projekt. To by inak vstup do RB ani neriesili. Ak som uz pisal vyssie, ja by som ich nechal naprv v Alfa Tauri na prekonanie prvotnych problemov. Ale od 2028 si myslim, ze Porsche bude brutalna sila.

Samozrejme, vsetko su to spekulacie. Mozno Honda sa fakt nechce vratit. A problem je niekde inde.

praveze vcelku vies. Nepamatam sa, zeby Honda niekedy nedodrzala zmluvu. ide iba o to na kolko sa zaviazu.

ak sa RB rozhodne ostat s Hodnou samozrejme ak to dojde tak daleko, tak si to osetria zmluvou… navyse pohonne jednotky maju byt ovela lacnejsie a koncipovane tak, aby mali vyuzitie aj v realnom svete, tak by nemali dovod znova odchadzat… RB bude dlhodobo spiskovy tim v F1, tak preco by si nerobili reklamu?

Taky dávám mnohem větší přednost Hondě než DKV.

Teď na mě na Twitteru vyskočilo, že Mateschitz zemřel. :black_heart::dove:

Tisíce tweetů, ale ofiko nic.

A jéje. To je hodně smutné. :sneezing_face:

To, co se odehrálo v Bratislava je smutnější.
Ale jsem ready.

1 Like

Som sa chcel opýtať, že čo sa v BA odohralo. Akurát to už čítam.

Máte pravdu kluci. Mladých a zdravých lidí kteří měli život teprve před sebou je velká škoda. :thinking:

2 Likes

Puffe, podľa fotky usudzujem, že funguješ na 2 valce :slightly_smiling_face:

2 Likes

Dnes funguju na 0 válců. :rofl::rofl:

ja som sa akurat docital, ze to je hoax, klikacka, na ktorej sa vezie reklama na nejaku bitcoin srajdu.

Mal si vyčerpávajúci deň?