Max Verstappen je štvornásobný majster sveta! | Magazín F1 - F1online.sk

Co se dá dělat. Nezbývá nic jiného, než Emilovi slušně pogratulovat k dalšímu titulu a poděkovat za sezónní propad Red Bullu, bez kterého by byl tento titul další nudou.

Splněno a teď si jdu udělat nějaký žvanec, ať si trochu obalím nervy dietním tukem. :yum: A šup s tím do trouby.

1 Like

No neodbýváš se, to bude chtít zostřený pinčesový trénink :smile: !

2 Likes

Však už se chystáme na vánoční turnaj. :upside_down_face:

1 Like

No, tak souboje o celo si s Maxem uzil uz minuly rok. A tahle pulka sezony myslim dala Landovi vic jak cela jeho dosavadni kariera. :grinning:

Ale mas pravdu Charles zkusenosti opravdu ma. Tak bude jeste o co hrat.

Pristi rok se Lando vrati silnejsi. O tom nepochybuji. Mame se nac tesit.

2 Likes

To není o boji v jednotlivém závodě, ale v celkovém pořadí, kdy je potřeba maximalizovat jeden každý závod. To umí Max i RB, Lando a McLaren to dostatečně neodvedli. Ale v podstatě souhlas :slight_smile: .

1 Like

Lenže budúci rok HAM, LEC, VER v boji taktiež. MERC neviem, ale voči tej dvojke Ferrari a Maxovi Lando nebude mať srandu bojovať

Vpodstate ja počítam budúci rok 2019 len všetci majú už veľa skúseností a iba jeden z tej trojice nemá titul čo v 2019 viedla pole.

O tom co pises neni myslim mezi nami sporu.

Nicmene jeden point trosku jinak.

Kazdy z tech top pilotu se zlepsuje, to je videt. Hamilton, Alonso ne, ale to je vekem.

Ale za me, ma nejvetsi progres proste Lando. To je az neuveritelne. Fakt jsem zvedav na pristi sezonu. Ja bych si nikdy nepomyslel, ze zrovna Lando, bude Maxovi delat takovou hlavu.

To jak vrtel hlavou Max po dojezdu. No pekne mu Lando zatopil. Sice rika ze si 23 uzil vic, ale nevim no, rekl bych ze tahle sezoma bude o trosku vyse hodnocena, i v jeho pameti.

Jako za me je Lando meteorit kterej se najednou nekde vynoril zpoza mesice. Kdyz zametl s Ricim, rikal jsem si, ze Rici proste zkolaboval. Pak prisel Oscar a sam Lando rilal, ze na neho Oscar tlaci. A ted predvede takovouhle sezonu. Za me neskutecne. A to kdyz jeste vezmu, ze rozhodne nema umetenou cesticku.

Max, at je to jak chce, vstoupil do RBR uz jako nastupujici megastar. A potvrzoval to od prvnich zavodu. Ale Lando? To bylo presne obracene.

Fakt jsem zvedav na pristi sezonu.

4 Likes

Uvidime jake vubec RBR bude mit auto. Ted byli zase spolecne s McLarenem treti az ctvrte auto. Jenze ten McLaren je jindy treba i nejlepsi auto. RBR uz vic jak pul sezony vubec.

Charles se na pristi sezonu musi pripravit. Uvidime. Urcite mu budu drzet palce. Dnesek nebyl uplne spatnej, ale zase, podle me, jeho typicka chyba. Nicmene zase, jeho obrana pred Hamiltonem naprosto brilantni.

Pravda je, že Lando je od začátku takový trochu nenápadný klučík. Ani ten rozjezd neměl nijak oslnivý, pořádně na sebe upozornil až proti Riccimu, který ho přišel zničit a dopadlo to přesně naopak. Jak píšeš, na začátku sezóny by asi málokdo vsadil zrovna na něho. Nicméně, už je to pryč, přeju mu, aby ten druhý plac udržel. Však Charles už ho má, to mu zatím stačí :smile: . Příští rok se všechno maže, jede se zase od nuly a doufám, že tentokrát si nebudeme po první třetině sezóny říkat, že je rozhodnuto :slight_smile: .

2 Likes

Já ti nevím, ale zrovna minulý závod v Brazílii byl od Landa spíš totální debakl… Můžeme se ohánět RF, ale ty výlety mimo trať a propad o několik míst dozadu byly čistě o něm. Kdyby nenadělal tolik chyb a měl tam JEN smůlu na RF, tak pořád mohl být za Maxem někde mezi 2-4 tým místem a korunovace v LV se nekonala. On ale skončil až 6tý (a reálně 7mý, o místo ho pustil Piastri) a. to jde už čistě za ním. A nebyl to jediný případ, kdy rozhodně nezískal možné maximum.
Já ho nechci snižovat, zrovna Lando patří mezi piloty k těm, ke kterým mám vztah celkem pozitivní, ale podle mne to byl letos spíš obrovský progres McL v technice, Lando zas až tak zázračně nejel. Oscara sice porazil, ale zas tak úplně přesvědčivé to nebylo. A když uvážíme rozdíl ve zkušenostech, tak si skoro říkám, že bych příští rok na titul možná i vsadil na Oscara (pokud by měl McL pořád velmi dobré auto).
No podepsal bych tvou poslední větu: “Fakt jsem zvědavý na příští sezónu”…
Jen to uvažme, co se dá čekat - nejasná forma RB, tvrdý souboj Oscara a Landa v McL, možná ještě vyhrocenější boj mezi Charlesem a Lewisem ve Ferrari a navrh ještě může překvapit Mercedes, určitě George, ale pak divoká karta mladého Kimiho.
Tolik otázek na 2025 a to ještě ani není po roce 2024 :slight_smile:

3 Likes

Brazilie byl jednoznacne fail od Landa. A miseli to byt nervy po ztrate pozic a progresu Maxe, protoze jinak je na vode vynikajici. Ale ani Oscar v zavode nezajel nic extra. Tusim ze tam trefil Lawsona a mohl byt rad za to, jak to dopadlo.

Zbytek sezony. No takhle. Oscaruv styl je mi mnohem blizsi nez Landuv a taky je bliz Maxovi povahou, jen trosku lepsi. Ale objektivne nic mi z toho co jsem videl nenapovida, ze by byl lepsi nez Lando.

Lando ho vlastne nicil zavod co zavod. Ze v nekolika zavodech Oscar zazaril, dobre, ale v souboji jeden na jednoho proste nestaci. A nemyslim tim souboj kolo na kolo. Tam je Oscar lepsi. Ale kdyz to shrnu. Lando je lepsi na jedno kolo. Ma lepsi zavodni tempo. Mnohem lepe odhaduje kdy a v jake fazi zavodu ma zautocit. Tenhle prehled ma podle me na srovnatelne urovni jako Max a Hamilton. Lando je podle me Hamiltonovi strasne podobnej. Jen neni takovy, jak bych to rekl slusne. No nic me nenapada.

Pokud bude mit McLaren nej auto, tak podle letosni sezony nebude mit Oscar sanci. Lando ho proste ustve, i kdyby prohral vsechny svoje starty z PP. A uprime Oscar ty starty taky nema nejak zazracny.

Souhlasim, ze Lando nejel zazracne, ale jel skvele. Kdo byl letosni sezonu, vynechme Maxe, ten je mimo diskuzi, lepsi?

Poporadku. Oscar? Ne. Pomalejsi v kvalde, pomalejsi v zavode. Pokud mu nesedi trat, neda to.

Carlos? Jeho Braazilie katastrofa. Na vode neumi. Zlepsil se, ale moc vypadky na nekterych tratich.

Charles? Vynikajici, ale. Pokud ma Carlos trat, ktera mu sedne, Charles s nim je schopen prohrat, i kdyz je rychlejsi. Viz. dnes.

Russell? Ano nekolik zavodu vynikajici vykon a hodne smuly. Brazilie napr. Ale tam ho Lando predjel. A kdyby to Lando nehnal a neriskoval, nevim. Velmi casto dela chyby. Zatim nej umisteni v sampionate 4 misto.

Hamilton? To asi nemusime rozebirat, to je taky mimo diskuzi. Dnes paradni vykon, pak jeste Silverstone a jeste jednen zavod, co si nepamatuju. Jak dostal George DSQ. Zhorsit se mu auto po prvni tretine sezony, neverim, ze by uspel.

Takze za me mimo Maxe nejlepsi piloti sezona Lando a Charles. A za me Lando lepsi. A to je Charles zlate dite. Neskutecne rychlej a pro me jeden z mala vyzyvatelu Maxe.

Lando ustal souboj s Maxem se cti. A Max je “zlej” pro Landa to muselo byt neskutecne prozreni. A Oscar neni Max, ani nahodou.

Jen dodatek. Lando mel na startu, jestli jsem dobre kouknul, lepsi reakcni cas nez Max, presto mel Max lepsi start, ale zasekl se a sli do souboje s Landem. Ten souboj rekl jedno. Lando ja asi nejcistsi pilot na rostu a Max ma rizika velmi dobre kalkulovana.

Co pises dava smysl a je to solidni pohled na vec. Sazka na Oscara neni mimo (s ohledem na jeho schopnosti v souboji kolo na kolo), ale ja tam vidim jine veci a zkratka mi to nevychazi.

2 Likes

Gratulácia Maxovi. Titul je v správnych rukách

4 Likes

Letos až překvapivě po kolapsu RB vydřený titul. Gratulace! :slightly_smiling_face:

4 Likes

S několikahodinovým zpožděním, ale přesto. Připojuji se ke gratulantům. :slight_smile: 4. titul se nepřihodí každý den, i když za tu dobu, co sleduji F1, to vidím už počtvrté. :slight_smile: A pak že matematika není hezká.

3 Likes

Podobne. Max je frajer.
Zo slabym autom a predsa to tam dal. Gratulacia