Brazilie byl jednoznacne fail od Landa. A miseli to byt nervy po ztrate pozic a progresu Maxe, protoze jinak je na vode vynikajici. Ale ani Oscar v zavode nezajel nic extra. Tusim ze tam trefil Lawsona a mohl byt rad za to, jak to dopadlo.
Zbytek sezony. No takhle. Oscaruv styl je mi mnohem blizsi nez Landuv a taky je bliz Maxovi povahou, jen trosku lepsi. Ale objektivne nic mi z toho co jsem videl nenapovida, ze by byl lepsi nez Lando.
Lando ho vlastne nicil zavod co zavod. Ze v nekolika zavodech Oscar zazaril, dobre, ale v souboji jeden na jednoho proste nestaci. A nemyslim tim souboj kolo na kolo. Tam je Oscar lepsi. Ale kdyz to shrnu. Lando je lepsi na jedno kolo. Ma lepsi zavodni tempo. Mnohem lepe odhaduje kdy a v jake fazi zavodu ma zautocit. Tenhle prehled ma podle me na srovnatelne urovni jako Max a Hamilton. Lando je podle me Hamiltonovi strasne podobnej. Jen neni takovy, jak bych to rekl slusne. No nic me nenapada.
Pokud bude mit McLaren nej auto, tak podle letosni sezony nebude mit Oscar sanci. Lando ho proste ustve, i kdyby prohral vsechny svoje starty z PP. A uprime Oscar ty starty taky nema nejak zazracny.
Souhlasim, ze Lando nejel zazracne, ale jel skvele. Kdo byl letosni sezonu, vynechme Maxe, ten je mimo diskuzi, lepsi?
Poporadku. Oscar? Ne. Pomalejsi v kvalde, pomalejsi v zavode. Pokud mu nesedi trat, neda to.
Carlos? Jeho Braazilie katastrofa. Na vode neumi. Zlepsil se, ale moc vypadky na nekterych tratich.
Charles? Vynikajici, ale. Pokud ma Carlos trat, ktera mu sedne, Charles s nim je schopen prohrat, i kdyz je rychlejsi. Viz. dnes.
Russell? Ano nekolik zavodu vynikajici vykon a hodne smuly. Brazilie napr. Ale tam ho Lando predjel. A kdyby to Lando nehnal a neriskoval, nevim. Velmi casto dela chyby. Zatim nej umisteni v sampionate 4 misto.
Hamilton? To asi nemusime rozebirat, to je taky mimo diskuzi. Dnes paradni vykon, pak jeste Silverstone a jeste jednen zavod, co si nepamatuju. Jak dostal George DSQ. Zhorsit se mu auto po prvni tretine sezony, neverim, ze by uspel.
Takze za me mimo Maxe nejlepsi piloti sezona Lando a Charles. A za me Lando lepsi. A to je Charles zlate dite. Neskutecne rychlej a pro me jeden z mala vyzyvatelu Maxe.
Lando ustal souboj s Maxem se cti. A Max je “zlej” pro Landa to muselo byt neskutecne prozreni. A Oscar neni Max, ani nahodou.
Jen dodatek. Lando mel na startu, jestli jsem dobre kouknul, lepsi reakcni cas nez Max, presto mel Max lepsi start, ale zasekl se a sli do souboje s Landem. Ten souboj rekl jedno. Lando ja asi nejcistsi pilot na rostu a Max ma rizika velmi dobre kalkulovana.
Co pises dava smysl a je to solidni pohled na vec. Sazka na Oscara neni mimo (s ohledem na jeho schopnosti v souboji kolo na kolo), ale ja tam vidim jine veci a zkratka mi to nevychazi.