Masi by sa ešte mohol vrátiť, naznačuje prezident FIA Sulajem | Magazín F1 - F1online.sk

Michael Masi sa s Formulou 1 nedobrovoľne rozlúčil, no možno nie natrvalo. Nový prezident FIA Mohamed bin Sulajem prezradil, že s bývalým riaditeľom pretekov nemá žiaden problém, stále s ním komunikuje a vôbec nevylučuje, že by sa mohol vrátiť do kráľovnej motoršportu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64109/masi-by-sa-este-mohol-vratit-naznacuje-prezident-fia-sulajem

Rovnako tak Masi mohol dat Lewisovi v Silverstone 30 sekundovy stop-go a neurobil to. Vtedy zvyhodnil Mercedes smiestnym trestom, ktory pri dominancii auta nemal ziaden ucinok. A za to, ze po pretekoch povedal, ze by ten manever, kde Maxovi mohol dolamat kosti urobil znova, by som mu dal zakaz startu na dalsich pretekoch. A o com bol Baku ? Vtedy Masi nahodil novy start a dal Lewisovi sancu vyhrat. Inak by nemohol na to ani pomyslat. Masi mnohokrat kralovsky jasne pomohol Hamiltonovi ale to uz samozrejme - pre istotu nespominame ze Wolf ? A svedkovia Hamiltonovi s nim. Urcita skupina ludi ma velmi kratku pamat.

Pretože na červené vlajky musí byť dôvod? Napríklad poškodená bariéra, čo v Džidde platilo a v Abu Zabí nie? Už v Džidde sa Mercedes sťažoval, že podľa nich nie je dôvod na red flag (ach, ktovie prečo). Masi bol fakt slabý, čo Mercedes celkom využíval, a to bol jeden z problémov. Keď sa napríklad Mercedes na niečo sťažoval a kritizoval ho, tak pri ďalšej príležitosti sa už bál spraviť rovnaké rozhodnutie. Lenže párkrát sa stalo, že potom by to Mercedesu aj vyhovovalo, takže bol za zlého tak či tak a poukazovalo sa na to, že je nekonzistentný. A na to Mercedes nakoniec aj doplatil, keď vyžadoval niečo, čo Masi aj splnil, lenže konkrétne v tom prípade to bolo v neprospech Mercedesu.

1 Like

Pokud se před tím někdo schovával za to že ve správě není přímo uvedeno že “human error” se vztahuje k Masimu a že tam není uvedeno že jeho interpretace nebyla správná tak teď může zapírat i tento proslov prezidenta FIA Mohameda bin Sulajema. Jo a že jeho vyhazov byl rozhodnutím Světové motoristické rady FIA se tam taky dobře vyjímá. To jen pro ty podle kterých byl Masi vlastně povýšen :slightly_smiling_face:

Rozhodně si uložte tato jeho slova:

Bolo to ľudské zlyhanie na Michaelovej strane

Screenshot-from-2021-07-18-20-03-08-1024x580~2

:rofl::rofl::rofl:

Navrat Masiho si neumim predstavit :hear_no_evil:

neviem čo myslel vtedy max bola to lewisova stopa od začiaktu len agresivny maxcrash si povedal že to bude moja zakruta.

1 Like

Jasné, Lewis má vždy prednosť, inak použije svoj špeciálny manéver…

4 Likes

Akosi si zabudol spomenúť Maxov špeciálny manéver, kedy súpera pri každej príležitosti vytlačí z trate :wink:

1 Like

Maxove manévre ale nikto nespochybňuje, niekedy sú fakt na facku. To u Lewisa jeho fanúšikovia vždy tvrdia, že to je chyba niekoho iného. Pričom na videu môžeš vidieť, že Lewis má svoj signature manéver fakt vychytaný, a keď sa to deje opakovane rovnakým spôsobom, tak to už zaváňa tým, že veľmi dobre vie, čo robí.

2 Likes

A rovnako mohol dostať Max vyšší trest za Monzu, rovnako mohli potrestať Maxa za vytlačenie v Brazílii… Takto sa dá pokračovať donekonečna. Mne z článku stačilo, že Masi urobil chybu a následkom chyby je darovaný titul.

1 Like

Masi je minulosť.
Treba ísť konečne ďalej, minulosť sa zmeniť nedá.

Čo myslite? Kto vyhra v Barcelone ?

2 Likes

V každom prípade, ak sa Masi vráti, vo Ferrari by som vyhlásil pohotovosť…

Nevrati, neni duvod, vsechno slape jak ma.

1 Like

Ale kdo vi jak to bude vypadat na konci, RB bude mozna potrebovat helpnout, zatim to tak nevypada, uvidime…

V Miami jsme videli jasnou vec, nabizi se Red Bull, ale prijdou prvni velke upgrady a odlehceni, presto vidim v Barcelone Verstappena jako viteze.

Napisali v tej super Fia sprave, ze ako presne by to mal vtedy masi vyriesit?

Lebo ak by mal nechat dojazdit finalovu gp za safety carom, tak by to bol teprve mega fail.

Měl to nechat dojezdit za SC jako v r. 2012, jiné správné řešení nebylo a nikoho by to nepřekvapilo. Že by to bylo třeba z pohledu LM nepopulární rozhodnutí je jiná věc, ale proti tomu musí být ředitel závodu odolný, jinak to nemůže dělat.

U Mercedesu nevim, psal jsem pod jinym clankem, jestli budou mit vubec moznost novou podlahu otestovat v tunelu, jestli vubec nejaka bude.

Myslel som, ci to niekde aj oficialne napisali.

Ale dik za nazor.