Marko má už po prvom dni jasno: Naše minuloročné problémy sú vyriešené! | Magazín F1 - F1online.sk

Holky jsou výhradně pro zábavu, na tom jsme se přeci již kdysi shodli, né :grinning:

Nezasekl ses v čase? Že se tohle psalo už loni.

Až tak? To si úplně nepamatuju… Možná jsme se shodli, že je bez nás nuda, to by mohlo být :wink: .

Tak nějak to myslím bylo :+1:

1 Like

Holky jsou jen na sex, kdyz je holka tlusta a pachne tak nanic :face_with_hand_over_mouth:

A ty si ■■■■■ ktorý je na to zjavne aj hrdý

1 Like

Hmm, vzdycky si jen uzijeme a jdeme si kazdy svoji cestou, co se ti nelibi.

1 Like

Ja som sa ozval, kvitoval som to :stuck_out_tongue_closed_eyes::hedgehog:

1 Like

Ty jsi nikdy nebyl pro fair play😛

Preto si tak rozumieme

2 Likes

Když už jsem psal o chladičích a zmenšování plochy, tak jen pro představu uvedu pár technických dat, která ilustrují, jak je to důležité.
Celková plocha rozložených chladičů v F1 je cca 10m2.
Z toho na chlazení motoru a olejů jde cca 6m2, ostatní je baterie a intercooler.

No a teď to zajímavé, těmi 6m2 se vyzáří v přepočtu cca 250kW energie z paliva,
k tomu připočtěme ještě aerodynamický odpor, který vytváří proudění vzduchu kolem…

No a to je odpověď na to, kde je schováno nejvíce času na kolo…
Pilot je tam v podstatě jen proto, aby nedělal ptákoviny a dovezl to do cíle :wink:

a ja, ze najviac casu sa ukryva v nizkej hmotnosti a dovazovani :confused:

1 Like

Neco jako ze kameramanovi rusi kompozici zaberu herci 🪬

Budu-li brát v úvahu, že jsou všichni ± na hmotnostním limitu, to, že snížením těžiště o 1 cm získáš cca 0,15 s/ kolo, a současné těžiště je cca 300 mm, tak přemýšlím, co je jednodušší. Jestli vyrobit motor s 65% účinností, nebo někde ušetřit skoro 400kg hmotnosti :grinning:

neviem, pisal si, ze je to hmotnostou tak uvidime co bude nabuduce

1 Like

Aha, jsem nepochopil…

Alespoň vidíš, jak složité je se rozhodnout :grinning:

Není to špatný, ale už mě bolí břicho.

3 Likes

Jirka zrovna řeší svuj ignor list… :sweat_smile:

2 Likes