Mal som nulovú rýchlosť, povzdychol si Ricciardo | Magazín F1 - F1online.sk

Trápenie Daniela Ricciarda pokračuje. V Silverstone prišiel do cieľa na trinástom mieste spomedzi štrnástich klasifikovaných jazdcov. Už aj tak zlé preteky mu skomplikovala porucha klapky DRS, kvôli ktorej musel absolvovať neplánovaný pitstop.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/69761/mal-som-nulovu-rychlost-povzdychol-si-ricciardo

Možná se jeho problémy zvětšují s tvrdšími pneumatikami, tady v Silverstone byly vybrány ty 3 nejtvrdší směsi. V Rakousku to budou zase nejměkčí tak to třeba pro něj bude lepší. Pro McLaren se Ricci stává přítěží, možná McLaren pro Ricciho taky.

Je to neuveritelne co sa deje, ked si spomeniem ako znicil Vettela + Maxovi sa cca vyrovnal … ktovie cim to je.

Uz je stary, za zenitom. Po istom veku (kazdy pilot to ma inde) ide vykonnostna krivka strmo dolu. Neda sa s tym nic robit, iba prenechat miesto mladsiemu.
Viz. Raikonen.

Mě Ricci na nějaké hodnocení “za zenitem” přijde ještě dost mladý. Já v tom vidím spíše psychiku kdy se mu již nepřízeň dostala do hlavy a umocňují jeho problémy. V McLarenu vypadá v každém případě vyřízený a Norris ho bude ničit.

Kazdemu sedi niektory koncept viac a iny menej. Ricciardo si rozumel s konceptom, ktory razil Redbull, Renault tam mozno nasiel inspiraciu, takze v Renaulte mu to celkom islo tiez. v F1 musi pilot a stajna najst harmonicku kombinaciu. Ak je Ricciardo na opacnom konci toho co vyhovuje Norrisovi tak ma problem.

Tieto technicke problemy mu na pohode nepridaju… potrebuje nutne nejaky dobry vysledok

V každom prípade by sa ho mal McLaren zbaviť. Ricciardo jazdil biedne s minuloročným autom a teraz taktiež s týmto úplne novým. Nech je problém hocikde, pre McLaren je držanie Ricciarda poriadne dahé (či už plat, alebo poradie v pohári konštruktérov a následná odmena a sponzori)

2 Likes

Ricci by se měl urychleně zbavit McLarenu.
Mám pocit, že tohle spojení hodně podobné družbě McL s Hondou.
Ricci se ještě ani neusadil a Seidl měl proti němu zbytečné pindy.
V tomto případě si myslím, že tyhle problémy nejsou o technice, ale o lidech.

Zas meles tebou vyfabulovane blbosti ako uz niekolkokrat predtym. A vies o tom velke kulove. Minule si tvrdil ze ma inu techniku ako Lando. Teraz to uz zas nie je o technice ale o lidech. A este daj nejaky pribeh ako mu naschval pokazili DRS aby sa pripravili pripadne o nejake body a je to komplet. Ale mas pravdu hned v prvej vete. Mal by sa zbavit Mclarenu. Urcite sa vsetci o neho pobiju. A mozno je to buduci majster sveta. Ktovie.

Je zaujímavé že Carlos Sainz a ani Lando Norris nemali problém ani s autom, a ani s ľuďmi v McLarene.

Podľa mňa je problém len v Danielovi Ricciardovi. Je to buď v psychike, alebo v úpadku výkonnosti, alebo v úpadku výkonnosti a psychike a následnej prehlbujúcej špirálovitej upadajúcej výkonnosti. Tu môže pomôcť ešte zmena tímu, alebo možno už nič. Podobne sa výkonovo prepadol aj Sebastian Vettel.

Otazkou je. Kto za Riciho ked odide? Nech uz to bude po tejto sezone alebo ak to dokope do konca 2023.

Mohl by to být Vettel. Momentálně je ještě stále pro pří■■■ rok volný.

Urcite mohol. Ale ani boh nevie co vsetko sa po lete zomelie :wink:

Som fanúšik Daniela, sledujem jeho karieru a podla toho, čo o nom viem, tak nezabudol jazdit, ani nieje za zenitom. Je to o tom, ze ci Redbul, alebo Renault jeho stylu jazdy vyhovovali, aj ked v Renaulte tiez potreboval trochu casu, no s Cyrilom mu to fungovalo, co ma mrzelo, ked odisiel jeden, aj druhy. Vsetci vieme, ze je vyborny na neskore brzdy, jeho predbiehania si pamata kazdy.
A mysli, ze to je kamen urazu, pretoze McLaren je tak nevyspitatelne auto, ze aby v nom nieco dokazal zajazdit, musel uplne zmenit svoj sytl jazdy a svoje zvyky…teda zmenit svoje JA. Takze ak cely zivot jazdite svojim svojim stylom, ktory sa vo vas narodil, je fakt potom obrovsky problem sa ucit novemu stylu a porozumiet mu.
Jedina jeho zachrana, co by som mu poradil, opustit McLaren a skusit Alpin, ci Alfu s Valterim.

Ved v pohode kazdy sme niekoho fanusik. Tak ale preco odchadzal z timov kde mu to fungovalo?Naco to bolo dobre? Nieco mu preletelo cez nos a pakoval sa z RB to iste po chvili z Renaultu kde ako pises mali s Cyrilom fajn vztah. V kazdom time to kde tu iskri. Skoda v podstate sa odpalil sam. A mozno este nie. Uvidime.

1 Like

Človek by to aj chápal ale tento rok sú iné autá a Daniel ma dlhoročné skúsenosti sa adaptovať a tie výkony sú výsledkom poklesu výkonnosti a Daniel to síce skúša zahrať na komédiu ale ako zaostáva za Landom je skôr tragédia.

skratka, Riciardo musi prec… a pomoze to McLarenu aj Riciardovi… prakticky druhu sezonu same vyhovorky a vysledky nikde… a vyhovarat sa ze mu nesedi auto po zmene pravidiel ktore pomahal vyvijat len potvrdzuje ze skratka chyba bude skor v pilotovi…