LIVE: Veľká cena Sao Paula 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

Ako ostatné od začiatku sezóny …a namiesto toho aby to riešil ( a dá sa) tak im sa hrá na Twitchi

Možno to bola jeho jediná šanca, budúci rok ho môže už ľahko pretoto aj Oscar a tam už nikto Oscara neobetuje. Potom už zase nemusia mať na to auto.

Ale ukázalo sa, že Lando na to nie je pripravený ešte.

Všetky jeho slabiny sa ukázali naplno a dookola sa opakujú. On nebol proste dlho pod žiadnym tlakom, všetko len mohol, nič nemusel, každý úspech bol výsledok jeho skills …ja som to vravela dávno, ze jemu to bude veľmi chýbať a je to tu. Rozmaznal sa relatívne dobrým autom, kde mohol len pozitívne prekvapiť, zle bolo hodené na auto…Mal zmluvu v top time, nemusel nič dokazovať, nikto ho nekritizoval…a zrazu je to tu a nie celkom to dal.

A ako som už písala za mňa je na boj s Maxom príliš mäkký …a namiesto vystavených lakťov place do vysielačky.

Ako vravím mne to je fuk ( rada mám oboch asi jak chrípku) ale je to svojim spôsobom smutné, lebo sa o šancu bojovať pripravuje sam, opakovane.

1 Like

Ocon dnes dostal od Renaultu ten nejlepší dárek na rozloučenou. :+1:

2 Likes

Pierre je určitě ten sympatičtější, ale Esteban je zase v roli odcházejícího pilota, takže má aspoň nějaké zadostiučinění. Fakticky pro Alpine vybojoval nejlepší výsledky posledních let, výhru v Maďarsku a teď druhé místo v Brazílii. Zbytek, pokud se nemýlím, jsou P3, jedno v podání Fernanda Alonsa a pak Pierre v Monaku, resp. Spa, pokud mě paměť neklame.

3 Likes

Lando tam dnes mal niekolko malych chyb, v dosledku coho stratil nejake pozicie a ani nebol schopny predbiehat ako Verstappen (co ale dnes nebol nikto). Ale na obranu Landa aj Russella by som upozornil na skutocnost, ze to podla mna v McLarene aj Mercedese strategicky celkom pokaslali. Pri zhorsujucich sa podmienkach bolo predvidatelne, ze sa bud vyvesi RF pre zlu viditelnost, alebo sa niekto vysype a sposobi RF. Samozrejme, nebolo to iste a Verstappen mal v tomto smere stastie. Ale Russell a Norris boli komfortne na prvych dvoch prieckach, zozadu na nich nikto nevyvijal tlak, ak boli na trati dvaja jazdci, co si mohli dovolit vyckavat, tak to boli oni. Keby aspon vyuzili VSC, ale ten bol predsa jasne ukoneceny este predtym, nez zamierili do boxov.

Chapem, ze jazdec na cele moze v takychto tazkych podmienkach stratit najviac a vacsinou u neho planovanie strategie byva tazke, ale tento pitstop podla mna jednoznacne nemusel byt.

5 Likes

Tak to je celkom frajer. Hra sa na Twitchi, no este vzdy to komfortne staci na vsetkych ostatnych, okrem Verstappena.

Ano, tohle by už uniknout nemělo :slightly_smiling_face:

Veď jasné on určite aj má kvality, len na môj vkus je niekdy too much = trošku viac rozmýšľať by mu neuškodilo.

2 Likes

Pokud se nemýlím, tak Leclerc je oficiálně mimo hru o titul ne?

To ano. Tak trochu Max. :slightly_smiling_face:

Renault se o tomto víkendu dostal na šesté místo před Haas. :muscle: :+1: :beers: :clinking_glasses: :tumbler_glass:

2 Likes

Som zvedavy, ci dnes Perez bude zvoleny za jazdca dna, predsalen sa tiez celkom posunul polom a zviedol nejake boje.

Opožděně děkuji za info, teprve po závodě jsem zjistil, o co přesně jde.

Škoda, že nedokázali udělat za ta léta lepší motor. Vždycky měli zajímavé nápady na autě.
Přál jsem jim to.

2 Likes

Dobrá zpráva, nakonec budou mít míň času v tunelu na vývoj :stuck_out_tongue:

3 Likes

V suverénne top aute na gride dobrej pol sezóny ?

Je toto veľmi málo.

A hlavne tie štarty sú hrôza a ten čas ozaj mohol venovať tomuto.

U motoru je to jinak, než s podvozkem.
Vlastně i ten dnešní úspěch je díky mizerné podlaze, která dnes bez různých cimprlátek byla ve vysoké vodě výhodou.

DOTD je Max. 39,6% hlasů. Latinskoamerickou zaujatost dneska reprezentuje Colapinto na P3, který vyšplouchl Gaslyho. :grin:

1 Like

https://twitter.com/ferranwest/status/1853134141673353436

a Ham si stěžoval na poskakování

3 Likes

Ale větší výplatu od Liberty.

Koukal jsem na to z onboardu, uplná šilenost. Tohle měl Alonso odstavit…

4 Likes