LIVE: Veľká cena Monaka 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Neodešel minule Antonellimu? Nevím co to jako Mercedes předvádí. :unamused:

To neznie prilis uveritelne.

3 Likes

Alonsův jezdecký styl prostě ničí techniku. Už dlouho se o tom mluvi, že to není náhoda, ale je to jezdeckým stylem.
Však dnes přiznal, že na to tlačil jak nikdy… tak to auto nedalo.

1 Like

To zas Puff řídí závodní tým F1 jako firmu

1 Like

George za to dostal veľmi vysoký trest. Ako často sa stáva, že jazdec získa výhodu, odmietne vrátiť pozíciu a prijme trest, lebo sa mu to viac oplatí? Podľa mňa je to dosť často, a trest vždy býva 5 - 10 sekúnd, a považuje sa to za legitímnu stratégiu. Malo by sa to tak robiť? To je iná otázka, podľa mňa je to nešportové správanie, ale rovnako nešportové je blokovať polovicu poľa, keďže každý vie, že je tu nemožné predbiehať, a to je tiež legitímna stratégia. Za mňa George veľmi názorne poukázal na tieto problémy. Len škoda, že to neurobil výrazne skôr aby tým skutočne niečo získal, to by vyvolalo viac rozruchu.
Každopádne súhlasím s tým, že je to fraška. Monako by malo ostať históriou, toto nemá s pretekaním nič spoločného, lebo pretekať sa tu nedá, je to cirkus, je to utrpenie pre jazdcov, je to utrpenie pre divákov.

1 Like

Odešel motor - stejná část - Russellovi včera v Q

2 Likes

Je to tak, Alonso je prostě příliš dobrý a motor Mercedes to neutáhne :man_shrugging:

2 Likes

Ještě že se ho příští rok zbavíme.

2 Likes

To jestli takhle bude spolehlivej Mercedes i příští rok, tak můžou mít raketu jakou chcou

1 Like

Tento víkend jsem Mergl vůbec nepochopil. Skoro by se dalo říci, že si tuhle ostudu dělají schválně.

No, tak já mám právě pochybnosti. Protože když nad tím přemýšlím, i tak dojel před Cunodou, přitom měl dvě zastávky plus průjezd boxy… Cunoda byl ve vláčku za Mercedesy. Nějak mi to pořád neštimuje. U prvního pitstopu ještě dejme tomu, ale ten druhý…

Som tradičný zásta nca Monaka ale aby piloti úmyselne spomaľovali, to už mi príde cez. Dve povinné zastávky neboli až taký zlý nápad ale rozhodne ho treba doplniť napr. o minimálnu časovú deltu, oproti vedúcemu pilotovi ale hlavne tam natvrdo vyrobiť miesto, kde sa bude dať obehnúť. Nech si tam pre mňa za mňa vyrobia na vstupe do prístavu zdvíhací most, aspoň budú mať viac miest, kde sa bude dať sledovať priamo z jachty

1 Like

Russel spravil jedinu chybu… Priznal sa vo vysielacke :smiley:
Keby to nespravil, dostal by mozno +5s.

Tak ci tak si to vyjazdil, ale Mercedesu usiel vlak.

A ze casovu deltu? Nesranduj. :smiley: To by bola fraška. A ked prebrzdis a pod? a nesplnis ju? :slight_smile: Neriesitelne…

Sam George priznal, ze nieco take chceli spravit aj oni, ale bohuzial, to z pozicii P14 a P15 ci ake neslo medzi prvymi, za co si mozu sami.

Alonso potvrdil že od 15 kola neměl elektrickou část motoru - 160 koní, a pak přišlo definitivní ko.

2 Likes

A já si myslel, že mi zase laguje net. Mu to normalně vypinalo nějak. 🫣

1 Like

Ono jak jsem psal, nejprve ztrácel asi 3s na kolo, chvilku se to pak různými režimy a kódy diktované týmem zmátořilo, pak opět pokles a pak konec.

1 Like

GR provedl úskok úplně jiné kategorie. Tvůj poukaz s pomalou jízdou není platný, protože a) předjíždět se v Monaku nedá, ani když na to všichni tlačí, za b) striktně vzato není předepsána žádná minimální rychlost (nebezpečná jízda je jiná kategorie, např. nepředvídatelné zpomalení, na které pilot v závěsu nestihne zareagovat). Proto Hamilton v Abú Zabí 2016 operoval v mantinelech pravidel (podobně loni Leclerc v Monaku), kdežto u Russella šlo o flagrantní porušení pravidel. Na pět nebo deset sekund by to bylo, kdyby v těsném souboji nezvládl limity tratě a dostal se mimo + získal pozici, ale tady jednoduše Russell trať ignoroval. Kdyby to prošlo s penalizací 5 sekund, potom by to byl hodně špatný procedens, prakticky každý pilot v závěsu by si takto mohl urvat pozici a pět sekund případně hravě najet (hlavně tam, kde jezdí za pomalejším autem). Tady byla ta tvrdost naprosto na místě.

3 Likes

Jeho inženýr mu ani nechtěl hlasit target časy, ten už asi tušil, že ten motor stejně shoří…

2 Likes

Tak ono keď v Monaku prebrzdíš tak už ťa ďalší vývoj obvykle moc netrápi

1 Like

Krásna úvaha…ale podľa všetkého zlá.

Podľa vyjadrení komisárov aj rýchlych správ tu špecificky na tento víkend toto dali na “prejazd boxov” a nie štandardne 5-10s, takže Russell dostal štandardný trest určený teraz pre Monako, nepridali mu viac.

Na druhej strane to zase s tou bezpečnosťou nepreháňajte - prejsť Nouvelle rovno je jedna z najmenej nebezpečných vecí v Monaku, všetko je vidieť, idete do rovinky, ostatní z pomalej šikany. (To nie je ospravedlnenie, že sa to má robiť, nemá)

3 Likes