LIVE: Veľká cena Maďarska 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

S takovými výkony bude za chvíli Emil bojovat s Hamíkem o šesté místo.

image

Po nenápadném začátku už Bortoleto začíná být docela výrazný. Ten chlapec má budoucnost.

7 Likes

… no, to bych řekl ještě nedávno, ale myslím že teď naopak potřebuje vydolovat ještě trochu trpělivosti a ono to přijde :+1:

1 Like

myslíš to, co předvedl Verstappen na Hama?

Keby som bol Piastri tak som trocha napaleny. Nebolo to prvy krat, co cez strategiu posunuli Norrisa dopredu.

7 Likes

Trestné body k tomu, bude na hraně.

1 Like

George v cool roome zabil… na manever ked Piastri prebrzdil sa ho opytal, ze preco nepokracoval rovno… (odstrelil by Landa, George by vyhral)

1 Like

Dnešní závod podle mě jasně ukázal, že strategie jedné zastávky byla nakonec lepší. Navíc je to Maďarsko - předjíždění už sice není tak prakticky nemožné jako ještě před několika lety, ale v aktuálních podmínkách bylo náročné. Vzhledem k tomu, že Oscar Piastri měl v úvodním stintu proti Norrisovi lepší pozici i náskok, pak právě jeho strategie nakonec nezafungovala. Lando pozici na OP získal strategií, takže tady se není o čem bavit, @PUFF si tady pouze přihřívá lacinou polívčičku.

Ostatně strategie jednoho pitstopu se vyplatila i Astonům, např. vůči Verstappenovi, kde to tým načasováním první zastávky navíc královsky pohnojil. Russell není argument, vůči Leclercovi uspěl skrze Lercercovy potíže. Čili je nutné srovnávat tam, kde soupeřili pilot s jedním pitstopem a pilot s dvěma pitstopy. Čili relevantní jsou Norris/Piastri a Astony/Verstappen.

Toto je dobré. :joy: :joy: :joy:

Trochu ti nevydalo

1 Like

dostal lepsiu strategiu. ci uz si obaja sami vybrali to neriesim, ale strategia bola lepsia. Ked mam vybrat medzi dvoma zastavkami a jednou na hungaroringu navyse s hrozbou dazda na zaver tak nie je o com.

1 Like

dostal… lol, ukazala sa lepsia… nebol to plan. no ale ved pozname… zatrolluj si

2 Likes

Jinak Alonso zase ukazal jakým zpusobem se má nakládat se svým tempem po celý zavod. Krása za mě, od začátku do konce. Nedal nikomu čuchnout, i když tady někteří na foru si mysleli jak nejede. :smiley:

3 Likes

obrazek

2 Likes

Myslíš to ako Hamilton netrafil zákrutu a Max len využil otvorené dvere? :joy:

1 Like

Najednou jsme bodově hned za Williamsem a ztrácíme na ně “jen” 18 bodů. Je to hratelný. To víš, hodiny do aerotunelu už se rozdělily :smiley:

2 Likes

A Lawson dostane padáka po letní pauze, protože nepustil Maxe :open_mouth:

2 Likes

Podle mě se strategie u McLarenu vyvíjela s ohledem na Leclerca, který vedl. Takže Oscarova strategie se upravovala podle Leclercovy. Lando sice soupeřil v prvním stintu s Russellem, ale myslím, že jeden pitstop vznikl jako snaha prosadit se proti Oscarovi alternativní strategií, proto se na George nereagovalo (a myslím, že v něm ani McLareny vážného soupeře nespatřovaly).

2 Likes

Jako nečekal jsem že tam Maxe uvaří i když měl o hodně starší pneumatiky. No jen doklad, jak bylo těžký předjet dneska, ale jako jo…jsem fakt překvapen i tak :smiley:

Dneska LAW deklasoval VER jen tak dale