LIVE: Veľká cena Las Vegas 2024 | Magazín F1 - F1online.sk

5 Likes

A na pusu zapomněl? :crazy_face:

To je moc krásná fotka.

1 Like

Dopozeral som preteky pred chvíľou zo záznamu.
Gratulácia M4xovi, Russell výborný, Hamík pridal ďalšie pódium do svojej brutálnej štatistiky.
Ferrari získalo nejaké body voči McLarenu do konštruktérskeho šampionátu,
tak snáď sa Ferrari tento titul v konštruktéroch podarí tento rok po dlhej dobe získať.

1 Like

Ja som Fernando (o cosi viac) a aj Max fan. Mne sa najviac pacil zaciatok sezony 23

autor clanku musi ficat na kvalitnom matrosi ak si mysli ze RBR je v boji o konstruktersky titul.

To si si vsimla az teraz? Ved on je taky falosny od vstupu do F1. Najskor s Alonsom, potom s Buttonom, Rosbergom a nakoniec aj s Russellom. Uplny fejk to ako on miluje svojich kolegov a dopraje im. Jediny koho mal rad a obcas mu uprimne doprial bol Valtteri, lebo ten ho neohrozoval (a este mozno Kovalainen).

1 Like

Co ten bude robit ked mu bude Hamilton takto sr4t na hlavu? To mu akoze nestacilo tych X situacii, v ktorych ho Sainz vzdy ked mohol potopil? A furt chce byt za dobreho. Takto to na titul nedotiahne nikdy.

Snad sa pouci a buduci rok svojmu kolegovi nic nedaruje.

Kazdopadne oslavu si treba uzit.
Buduci rok uz titul nebude

Už bude hrať na seba

2 Likes

To uz sa hovorilo velakrat. Obavam sa, ze ho Hamilton svojou politikou, toxicitou a naklonnostou britskych medii prevalcuje.

Volal ti a zveril sa ti alebo prezentuješ kavalkádu vlhkých pocitov ako F.A.K.T. ?

Áno zveril sa mi na press konferencii

1 Like

Post race tlačovka

“I think we won the race in stint one, to be honest. Stint one was exceptional. And I knew from there on in the only way we would probably lose the victory is if I grained the tyres and opened them up. So it was just a case of managing my pace, managing in the right corners and bringing it home.”

Úplne jasne to povedal dokonca aj na tlačovke.

A Marcus mu jasne povedal, kde je Lewis a nech skúsi nabrať tempo späť.
A zo 4 sekúnd bolo na konci 7.

Teda Russell išiel presne to čo chcel a musel.

Kto je teraz dezolat ?

@Lundo_F1

Ozaj tak skús pozrieť na vyjadrenie tímu k tomu čo jazdil !

Ty najlepší jazdec na trati.

Prvy stint bol Russell o triedu inde .

Následne aj na hardoch ešte zvysil náskok na vyše 10 sekúnd. Následne natiahol prostredný stint = gumy mal najlepšie presne preto, že nešiel hrany, vyhýbal sa obrubnikom, vyhýbal sa tomu aby niekde oprel.

Iba to čo musel = doviesť domov.

V poslednom stinte sa nenechal vyprovokovať LH…až do chvíle kým ten nezodral gumy ( naivné si myslieť že také tempo mohol ísť 22 kol keď predtým dal 15!)

Russell dostal príkaz pick up pace, built the gap a bol o 3 sekundy znova inde a došiel si to a prstom v nose.

Takže áno niekedy treba mať skôr rozum ako si meriať penis, pre teba asi novinka ale sú aj takí. V F1 sú to väčšinou tí úspešní. Už aj Max to pochopil.

Nikto nevedel ako sú na tom hardy reálne lebo v tréningu to nikto nedal.

A keď Russell mal 10 sekund gap ozaj nemusel ísť na riziko defektu alebo úplného zničenia že stratí výkon a odovzda win. Alebo to niekde tukne.

Lewis musel lebo išiel po pódiu.
A potom aj po GR.

Jeho tempo bolo presne výsledok dohody medzi ním a Marcusom

Len skúsené a rozumne počúval inžiniera aby zminimalizoval akékoľvek riziko. Fialové sektory mu boli na prd

Cieľom bola trofej na najvzácnejších miestach pódia.

Do hlavy asi nie ale do vysielačky pravidelne …mám ju pustenú každé preteky. A teda viem čo sa dialo v tých včerajších.

Takže buď odmietas rozumieť F1 alebo len nedávaš že Lewis nemal nárok pre svoje chyby nič iné…

Som jediná čo nechápe ?

Nechcela som to takto povedať.

Ušiel pred niečím, k tomu istému akurát teraz sa sám pripravil aspoň o výhodu, ktorú mal v Mercedese
A síce že poznal auto aj tím.
A bol líder toho tímu skôr ako kolega.
Výhodu získa len v Tom, že tu bude jediný Brit tak britské médiá si nebudú musieť vybrať.

Ale hej on nejak chybuje, začne byť nepríjemný a demontovaný vždy keď vedľa nesedí Fín. Náhoda ?

Tie chyby čo nerobí začal nejak robiť keď bol blízko Button, Rosberg či teraz Russell.

Lewis nemá rád konkurenciu= na jednej strane obdivuhodná odvaha sadnúť si vedľa Charlesa, aby ušiel pred Georgom, ale jeho vec. To ma prašť jak uhoď totižto. Ako v Q ho dajú tak aj keby bol v R o kúsok lepší ( čo všeobecné už nie je) tak často štartuje veľmi ďaleko.

Bottasa v Mercedese o rok dlhšie neudržali výkony. Po Sakhire kde skončil jak Rama na chlebe, by to byť to o výkonoch boli jeho posledné preteky. Ale Lewis sa netajil a netají tým, že tam chcel Bottasa…podľa jeho fans z čistého priateľstva. Len mu dali šancu získať v pokoji 8 titul, čo pre chyby najmä vlastné nedal. Keď bojoval a iným ako a kolegom aj on chyboval. Tak ako každý. Aj Max urobí chybu v takej situácii. Podľa mňa je to normálna vec, pod tlakom len jeho fans to nechápu.

A tie chyby vyčítajú len ostatným.

Oni sa tvária akoby Lewis čo nemá motiváciu lebo auto funguje len občas a nemá ju lebo nie je dobré išiel do dominantného auta. Ale ide do Ferrari ktoré má asi toľko problémov čo Mercedes, plus Talianov a nepozná ho. Jaká je za tým logika ? Len on vie.

Veď to Ferrari vie byť občas absolútne frustrujúce ? Prečo si všetci myslia,že tam to náhle bude výrazne lepšie ako tu? Nájde tú motiváciu ? Hej kým ho Charles 2-3 X nenalozi v Q jak uhorky do nálevu. A potenciál na to má, pokiaľ Lewis bude dávať toto.

Jedine že ho nakopne zmena prostredia, lebo to auto to asi nebude.

Pre mňa je toto celé nelogické, ten prestup, ale ok.

Ja som spokojná. Nebudem musieť počúvať jeho vysielačky, jeho sťažnosti na tím, ani hladkanie jeho ega. George bude lídrom ( a bude včera to ukázal a Autosport to pekne zanalyzoval). Keď mu dajú auto o titul sa pobije asi tak isto ako Lewis. A keď Kimi dorastie a získa skúsenosti a mali by auto na titul budem v situácii, že mi bude jedno kto ho získa. Budem tam mať na výber asi ako medzi sypaným a kockovym cukrom, lebo tam budú 2 moji obľúbenci.

Ideálne GR dovtedy bude MS a potom aj Kimi.

Za mňa je to ideálna situácia čo sa deje v Mercedese.

Mne chýbať ako fanúšikovi Mercedesu nebude.

Podla mna neuteka pred Georgom (v sezone 2023 ho porazil a Ferrari podpisal po nej), ale uteka z Mercedesu, lebo si na prelome sezon myslel, ze vo Ferrari bude mat vacsiu sancu na titul (asi to aj bude pravda smerom k 2025, ale co potom nevie nikto) a nad autom Mercedesu pre tuto generaciu pravidiel zlomil palicu. A druha vec je, ze Ferrari je proste Ferrari. Ci to niekto prizna alebo nie, je to tak, ta znacka je velke lakadlo pre pilotov.

Som zvedavy ako zvladne ten prestup a hlavne zmenu prostredia. Vo Ferrari ho nikto nebude prosit, aby jazdil a ospravedlnovat sa mu za auto ak nahodou nebude mat na vitazstva. A hlavne som zvedavy na jeho porovnanie s Leclercom. Ak ho Leclerc neporazi v buducej sezone, tak moze rovno volat Wolffovi alebo Hornerovi ci ho nechcu na vymenu za jedneho zo svojich jazdcov.

3 Likes

A Hamilton zajazdil tuším asi 10 najrýchlejších kôl v závode. Russell myslím ani jedno.

3 Likes

Nikto ta tu nepočúva / nečíta lebo trieskaš 2 na 3. Ja nejdem ani odpovedať, ty si pozerala iné preteky :grinning:

Ale mám tu pre teba ešte jednu štatistiku kde Russel ašpiruje na prvé priečky :grinning:

1 Like

To on len vieš nechcel, za to ale šetril gumy, šetril trať a tiež aj plynový pedál

1 Like