Ale urcite ho mas. Slobodne si si predsa vybral, ci ten svoj nazor napises ako inteligentny clovek (ako napr. @Arafinwe), alebo ako povysavany jednobunkovec. Sam si si vybral, sam si sa zadefinoval, to naozaj nikto nemoze upierat.
Tak rozpoutání válek je spekulativní (ono né každá válka, které se USA zúčastnila a která ji je připisována, tak opravdu nerozpoutali). U zabírání území to spekulativní není, už dávno nezabrali.
Ale hlavně nechápu ten skok v logice, píšeš o válečných zločinech ale o tom Honza nepsal ani slovo. Pokud teda nepovažuješ samotné rozpoutání války jako válečný zločin, což ale tak nutně není.
Jinak co se týká vybrání si strany, není reálné být neutrální zemí. Všichni nemůžou být Švýcarsko, je to utopie. A nehledě na to, že i když si vybereš stranu, tak to neznamená že musíš přehlížet problémy.
no asi vacsina vojen ma vojnove zlociny, a u tej, ktoru rozputas to ide na tvoje triko tak som to myslel
samozrejme si uvedomujem, ze to je utopia a chapem aj ako funguje svet, lenze cela ta premisa volby mensieho zla mi proste nesedi
Co se týče Švýcarska, tak ta neutralita je taky jen v něčem, ty ukradené věci a zlata od nacistů se jim v bankách hodí
cau Triper
15zn
Svajciarsko je banka pre zlodejov a vrahov z celeho sveta. Uz v 18 storoci prijali zakony, ktore kriminalizuje porusenie bankoveho tajomstva co malo chranit zaujmy aristokracie, ktora rozbiehala obchodovanie - masivne a rychle zisky z kolonizacie a otrokarstva, ale nestabilne politicke a socialne prostredie vo vacsine europy bola hrozba. S nastupom priemyselnej revolucie uz bolo neudrzatelne chranit bohatstvo v hradoch a Svajciarsko uz malo tradiciu. Uplne eldorado zazili pocas HItlera. Cela europa v marazme, ale na peniaze prvilegovanej vrstvy nesiahla ziadna strana.
Tolko k tej neutralite.
Neutralita inych krajin ako Svedsko ci Finsko alebo Rakusko je/bola len na papieri. Snad jedina dalsia neutralna krajina, ktora bola neutralna aj pocas II sv. vojny je Irsko. Aj to asi preto, ze to bol kus nehostinnej totalne chudobnej zeme kdesi uz takmer v Atlantiku. Navyse je to americka srdcovka, kde asi 30mil americanov sa hlasi k irskym korenom.
“Do posledneho ukrajinca” - takto tuto svoju ideologiu volaju.
Neříkali nedávno, že tým není na prodej?
Nyní se objevila fáma, že váš tým Racing Bulls bude nabízen k prodeji.
Marko: “Zájemců je mnoho, ale v konečném důsledku je to rozhodnutí na akcionářích. Cena je pro tým vysoká, nic ještě není rozhodnuto.”
No ono to Svycarsko a jeho neutralita. Ono sice opravdu nebojovalo s Nemeckem, nebo proti nemu. Ale rozhodne s nim spoluoracovalo. A nemohlo ani jinak.
Hlavne Nemecky obchod se diky blokade a embargu dostaval do problemu, kterym ale Svycarsko necelilo.
Konkretne zlato. Nemci sebrali zlato zidum, udelali z nej zlate cihlicky a ze ho budou prodavat. No jenze nikdo ho moc nechtel, protoze tak nejak uz se zacinalo tusit jak to s tim zlatem je. Ale Svycari ho vzali a rozmenily na valuty. A mohlo se nakupovat.
A ne kazdej ma takovou polohu a takovej kredit, jako Svycarsko. A obavam se ze jedno Svycarsko Evrope staci.
No hlavne Norove, ty si tu neutralitu, uzili az az.
Jinak ted obratme list hosi. Nejakej Pelegriny, Fiala, Putin, nebo EU.
Tady je zeme, ktera musi bejt rajem na zemi. Protoze kdyz se nekde resi tohle, tak uz vsechno ostatni musi byt vyreseno. Tam se musej mit lidi neskutecne dobre.
Jeste dovetek. Musim rict ze ta Suzuka, byla fakt dobrej zavod. Takovejch prispevku tady.
Takze podla teba volic Pelleho
z tych 55% su 35% vypatlani kreteni, ktori v zivote neprecitali jednu knihu, nerozmyslaju mozgom, ale mozockom
V realite volic Korcoka:
Volici Pellegriniho, chodte do pi.ce.
Tot kratke porovnanie. Prepac, ale mne je to strasne smiesne, ked prstom ukazujes na dieta, ktore vonku ukazuje vyzlecenu zadnicu (prirovnajme k volicovi Pelleho) a pritom ti nevadi, ze tvoj syn, ktory stoji vedla teba ta jednou rukou drzi za ruku a druhou “natahuje kacera” (volic Korcoka).
Mi není bližší ani jedno. Hnusí se mi všechny tři strany. Ruská, Ukrajinská i ta Evropská. Vlastně ani ta Česká.
Když máme ve sporu tolik různých stran, tak se nedá věřit žádné, protože budou lhát všichni.
Příklad:
Vaše sportovce! nepustíme na Olympiádu, ale můžete nám poslat tolik triliónů kubíků plynu a takové množství drahých kovů. A prosím, kdy má na Bajkonur spadnout ta naše raketa, ať si můžeme dojít pro naše kosmonauty?
Alibizmus. Bud si overit fakty vies, alebo si ich overit nevies. z 10 veci si niekto vie overit 8 niekto 3 a niekto je lenivy a neoveri si nic a radsej vyhlasi, ze vsetko je loz. to je tvoj pripad.
A Soroš teda planoval na Slovensku bio chemický laboratoře, jako na Ukrajině?
urcite, ale my sme teraz uz takmer zachraneni, takze is asi postavi u vas…
Ty si chodíš ověřovat fakta na ukrajinskou frontu?
Jestli ano, tak mi můžeš napsat kolik už tahle válka stála životů na ruské i ukrajinské straně.
mohol by este niekto priliat do ohna nech prvy krat v historii fora padne tisic komentarov
edit: aha, vy ste to uz dokazali vo vlakne z minuleho tyzdna , to mi uslo, taku nudnu temu som ani neotvaral. Teraz neviem ci ma to prekvapuje alebo nie