LIVE: Veľká cena Azerbajdžanu 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

A Piastriho klidně může potkat nával stresu, je mladej a podpora týmu po té emoční stránce u něj není taková, tam se nosí v kolébce křehčí Lando, no on Piastri taky nemusí být uvnitř z oceli, vlastně bych se divil kdyby byl jak vypadá navenek, pořád je to velmi mladý klučina. Ten tlak je obrovský.

Celkom si to trafil. :+1:

Akurát by som spravil dve menšie zmeny, nech odlíšim tragédiu od ešte väčšej tragédie:

Stroll 3
Albon 2

Tak zrovna dneska před závodem jsem to skepticky (ale zas ne nemožně) toto hodnotil v jiném vlákně a jos tam hezky (nemyslím ironicky, fakticky vše správně) vysvětlil, jak jsem mimo, když nepokládám za nedostižný náskok, k jehož stažení by se muselo sejít tolik podmínek (a hezky je vypsal).
A ejhle - jednu máme odškrtlou (Oscar vypadl) a jako bonus hodně ztratil i Lando :slight_smile:

Zcela vážně - rozhodne podle mne Singapur. Tam by mohl mít McL navrch, udělat double a Max navíc může zaostat i za někým dalším. Tím by bylo hotovo. Ovšem kdyby Max oba McL nějakým zázrakem dostal i tam, tak se klidně vsadím, že se naprosto sesypou a začnu brát Maxe jako vyloženého favorita na titul.
Procentuálně jsem tomu před Monzou dával tak 1% (jen jako matematickou možnost, víra nulová), po Monze tak necelých 5%, ale po Baku už to minimálně tak 10% je. Pořád mizivá šance, ale zajímavý posun. Singapur podle mne ty pravděpodobnosti posune zásadně - buď vyletí nahoru nebo naopak spadnou prakticky k nule, nevěřím, že by to zůstalo v nějakém “neurčitém stavu”…

3 Likes

Víš, že Piastri není tak mladý, jak se zdá?
Číselně je Piastrimu 24 a Norrisovi 25. :slight_smile: :smiley:

Jasně, ten tlak tam přijde ještě větší, od toho má Webbera, aby mu pomohl, když mu nepomůže vlastní tým

Nestihal som pocas VC, tak zhodnotim teraz.
Asi ako aj ini, po Q som ocakaval napinavejsi zavod, ale jeho vysledok robi zaujimavejsi boj o PJ.

Max neohrozene, zasluzene vitazstvo, RB sa od Monzy vyrazne zdvihol, co dnes potvrdil aj Juki s P6 a celkovo si top6 zasluzi pochvalu, najviac potesil Carlos na podiu :+1:

Sklamanie vikendu je Ferrari a este viac McLaren (specialne Oscar).
Ferrari pred vikendom patrilo k moznym favoritom a ich tempo v zavode bolo biedne a Charles, “miestny kral”, ani vo vztahu k odpisovanemu Lewisovi nevynikal (mozno podobne ako u Oscara nasledok Q chyby?).
No a McLaren cele zle. Strata tempa, pomaly pit, nevyrazny Lando (to pripisujem dost faktu, ze nemal v hlave najlepsi mozny vysledok za cenu/riziko vypadnutia, ale zarucene stiahnut nejake body na Oscara) a netypicky chybujuci, v zavode fatalne, Oscar…

Na tento uplne zbabrany vikend musi Oscar rychlo zabudnut, oklepat sa, poucit sa a nadviazat na po Australii takmer bezchybne a vyborne vykony, aj vdaka ktorym vedie sampionat.
Na F1TV hned po jeho nehode (aj po VC) spravne spomenuli, ze toto nie je u Oscara charakteristicke (co potvdzuje aj statistika a ze ma treti naj pocet dojazdenych VC), skor naopak, na svoju len tretiu sezonu, navyse 1x rovno aj popri tlaku v boji o titul, doteraz predvadzal velmi dobre vykony. Rozhoduju skusenosti, nie vek (spytajte sa na to jazdcov) a staci sa pozriet co v tretej sezone predvadzali viaceri ini top jazdci, vratane Maxa a to neslo o titul a enormny tlak…

Cize Oscar si za tento vikend zasluzi kritiku, ale podobne chyby urobili vsetci a uz vobec to z neho nerobi priemerneho pilota, ci trageda. Napokon, taketo nazory nema ani nikto relevantny a su aj v rozpore s hodnoteniami expertov do tejto VC.
Som uprimne rad, ze dalsie skutocnosti, ktore by som inak pisal, v mnohych prispevkoch, ktore som preletel, uz uviedli napr MIFTY, Adam, unleash a dalsi (nie fans McLarenu) a stotoznujem sa s nimi, plus ma tesi, ze fandit sa da aj bez hejtovania a zhadzovania superov :slight_smile:

Ohladne boja o PJ budeme fakt asi o dost “mudrejsi” po Singapure, dneskom sa to vsak slusne zdramatizovalo a mozno sa dockame trojsuboja :slight_smile:

4 Likes

Čítať tie prvé komentáre pred pretekmi, to je riadna bolesť. Sa čudujem, že neštartovalo iba 16 áut a nejazdili v tornáde :pinched_fingers::rofl:

1 Like

“Norrisov management by si mal pohovorit s McL”

5 Likes

To jakože Piastri nedostane trest do dalšího závodu?
No jo, jezdci McLarenu mají protekci :stuck_out_tongue:

Taky jsem si myslel, že by měl dostat trest. Ale @HellHogr mě opravil, že se mýlím.
Jsou nějaká nová pravidla.

1 Like

Jsem to právě četl no.
Ale shodneme se, že by ten trest bejt měl. :slightly_smiling_face:

@Jos_Is_Back vlastne max dneska dal Grand Chelem

2 Likes

No to se neshodneme Dejve :slight_smile:

1 Like

Jj, Števko na to v prenose upozorňoval.

Tí motáci z McLarenu z Maxa robia ešte oveľa väčšiu hviezdu akou by bol keby v McLaren jazdia Leclerc s Russellom. :sweat_smile:

2 Likes

Logicky přenášet trest za jump start do příštího závodu když nedojede je uplná blbost, takže ne, neshodneme se.

1 Like

Keby tá dvojka jazdí McL, tak Max bude rád dochádzať 3. Možno občas zvedie súboj o P1.

Nestiahol, odkazuje, že keď bude bojovať o viac sexy pozície, tak to bude riešiť

Max má na viac sexy pozície ale svoj názor

Monza a Baku su rychle okruhy. Az pride dalsi tradicny okruh tak bude McLaren tam kde bol pred tym.

Ale jisté to není, že ne. Respektive že Max s RedBullem jim nebude konkurovat přeci jen více než před tím :slightly_smiling_face:

Ach jo, to je hrozná doba, i z tebe se stal fanda úspěchu :frowning: