A Piastriho klidně může potkat nával stresu, je mladej a podpora týmu po té emoční stránce u něj není taková, tam se nosí v kolébce křehčí Lando, no on Piastri taky nemusí být uvnitř z oceli, vlastně bych se divil kdyby byl jak vypadá navenek, pořád je to velmi mladý klučina. Ten tlak je obrovský.
Celkom si to trafil.
Akurát by som spravil dve menšie zmeny, nech odlíšim tragédiu od ešte väčšej tragédie:
Stroll 3
Albon 2
Tak zrovna dneska před závodem jsem to skepticky (ale zas ne nemožně) toto hodnotil v jiném vlákně a jos tam hezky (nemyslím ironicky, fakticky vše správně) vysvětlil, jak jsem mimo, když nepokládám za nedostižný náskok, k jehož stažení by se muselo sejít tolik podmínek (a hezky je vypsal).
A ejhle - jednu máme odškrtlou (Oscar vypadl) a jako bonus hodně ztratil i Lando
Zcela vážně - rozhodne podle mne Singapur. Tam by mohl mít McL navrch, udělat double a Max navíc může zaostat i za někým dalším. Tím by bylo hotovo. Ovšem kdyby Max oba McL nějakým zázrakem dostal i tam, tak se klidně vsadím, že se naprosto sesypou a začnu brát Maxe jako vyloženého favorita na titul.
Procentuálně jsem tomu před Monzou dával tak 1% (jen jako matematickou možnost, víra nulová), po Monze tak necelých 5%, ale po Baku už to minimálně tak 10% je. Pořád mizivá šance, ale zajímavý posun. Singapur podle mne ty pravděpodobnosti posune zásadně - buď vyletí nahoru nebo naopak spadnou prakticky k nule, nevěřím, že by to zůstalo v nějakém “neurčitém stavu”…
Víš, že Piastri není tak mladý, jak se zdá?
Číselně je Piastrimu 24 a Norrisovi 25.
Jasně, ten tlak tam přijde ještě větší, od toho má Webbera, aby mu pomohl, když mu nepomůže vlastní tým
Nestihal som pocas VC, tak zhodnotim teraz.
Asi ako aj ini, po Q som ocakaval napinavejsi zavod, ale jeho vysledok robi zaujimavejsi boj o PJ.
Max neohrozene, zasluzene vitazstvo, RB sa od Monzy vyrazne zdvihol, co dnes potvrdil aj Juki s P6 a celkovo si top6 zasluzi pochvalu, najviac potesil Carlos na podiu
Sklamanie vikendu je Ferrari a este viac McLaren (specialne Oscar).
Ferrari pred vikendom patrilo k moznym favoritom a ich tempo v zavode bolo biedne a Charles, “miestny kral”, ani vo vztahu k odpisovanemu Lewisovi nevynikal (mozno podobne ako u Oscara nasledok Q chyby?).
No a McLaren cele zle. Strata tempa, pomaly pit, nevyrazny Lando (to pripisujem dost faktu, ze nemal v hlave najlepsi mozny vysledok za cenu/riziko vypadnutia, ale zarucene stiahnut nejake body na Oscara) a netypicky chybujuci, v zavode fatalne, Oscar…
Na tento uplne zbabrany vikend musi Oscar rychlo zabudnut, oklepat sa, poucit sa a nadviazat na po Australii takmer bezchybne a vyborne vykony, aj vdaka ktorym vedie sampionat.
Na F1TV hned po jeho nehode (aj po VC) spravne spomenuli, ze toto nie je u Oscara charakteristicke (co potvdzuje aj statistika a ze ma treti naj pocet dojazdenych VC), skor naopak, na svoju len tretiu sezonu, navyse 1x rovno aj popri tlaku v boji o titul, doteraz predvadzal velmi dobre vykony. Rozhoduju skusenosti, nie vek (spytajte sa na to jazdcov) a staci sa pozriet co v tretej sezone predvadzali viaceri ini top jazdci, vratane Maxa a to neslo o titul a enormny tlak…
Cize Oscar si za tento vikend zasluzi kritiku, ale podobne chyby urobili vsetci a uz vobec to z neho nerobi priemerneho pilota, ci trageda. Napokon, taketo nazory nema ani nikto relevantny a su aj v rozpore s hodnoteniami expertov do tejto VC.
Som uprimne rad, ze dalsie skutocnosti, ktore by som inak pisal, v mnohych prispevkoch, ktore som preletel, uz uviedli napr MIFTY, Adam, unleash a dalsi (nie fans McLarenu) a stotoznujem sa s nimi, plus ma tesi, ze fandit sa da aj bez hejtovania a zhadzovania superov
Ohladne boja o PJ budeme fakt asi o dost “mudrejsi” po Singapure, dneskom sa to vsak slusne zdramatizovalo a mozno sa dockame trojsuboja
Čítať tie prvé komentáre pred pretekmi, to je riadna bolesť. Sa čudujem, že neštartovalo iba 16 áut a nejazdili v tornáde
To jakože Piastri nedostane trest do dalšího závodu?
No jo, jezdci McLarenu mají protekci
Taky jsem si myslel, že by měl dostat trest. Ale @HellHogr mě opravil, že se mýlím.
Jsou nějaká nová pravidla.
Jsem to právě četl no.
Ale shodneme se, že by ten trest bejt měl.
No to se neshodneme Dejve
Jj, Števko na to v prenose upozorňoval.
Tí motáci z McLarenu z Maxa robia ešte oveľa väčšiu hviezdu akou by bol keby v McLaren jazdia Leclerc s Russellom.
Logicky přenášet trest za jump start do příštího závodu když nedojede je uplná blbost, takže ne, neshodneme se.
Keby tá dvojka jazdí McL, tak Max bude rád dochádzať 3. Možno občas zvedie súboj o P1.
Nestiahol, odkazuje, že keď bude bojovať o viac sexy pozície, tak to bude riešiť
Max má na viac sexy pozície ale svoj názor
Monza a Baku su rychle okruhy. Az pride dalsi tradicny okruh tak bude McLaren tam kde bol pred tym.
Ale jisté to není, že ne. Respektive že Max s RedBullem jim nebude konkurovat přeci jen více než před tím
Ach jo, to je hrozná doba, i z tebe se stal fanda úspěchu