iste. v inom prispevku som napisal, ze mokre a chaoticke preteky su momentalne jedina sanca pre Redbull uchmatnut vitazstvo. Bez toho by nemali sancu a Verstappen by sa maximalne pobil o stupne vitazov s Russellom.
Verstappen aj Russell boli v podobnej situacii - bez dazdu a SC by skoncili minimalne pol minuty za McLarenmi. Chaoticku situaciu Verstappen premenil na utok na vitazstvo, George na komfortne tretie mesto.
RedBull dnes nic moc.
Od Maxe jsem čekal vítězství. Tyto podmínky mu měly sednout.
Zase novej účet?
Zajímavý závod se zvraty a překvapeními, žádná nuda. Nicméně myslím si, že McLareny jsou ve vlastní lize. Je škoda, že Red Bull prohospodařil šanci před posledním SC, tam se rýsovala možnost dostat se těsně - možná - na P1 a pak ji zkusit uhlídat. Přesto Verstappen odjel výborný závod a druhé místo je skvělý výsledek. Dobré by bylo i třetí místo, McLareny jako takové jsou opravdu silné a Red Bull se stále trochu/dost hledá. Gratulace Norrisovi k výhře a spokojenost s P2 pro Maxe. V prvních dvou sektorech byl Max konkurenceschopný, ale v třetím Red Bull ztrácel, takže se zdá, že problém s provozním oknem zadních pneumatik v třetím sektoru se “přenesl” i na intery. McLareny jsou i nadále v pozici favorita, na suchu by to byla dominantní převaha.
Několik osobních postřehů. Kimi Antonelli nakonec se štěstím výborný výsledek + získal cenné zkušenosti v obtížných podmínkách. 4. místo bych vzhledem k okolnostem nepřeceňoval, na druhé straně bych nestavěl ani chybě, kterou udělal poté, co zdolal Hülkenberga. Takže určitě pozitivní debut, Liam Lawson si vedl o poznání hůře.
U Ferrari v ostře sledovaném souboji Leclerc Hamilton první jmenovaný jasně lepší, Hamilton se v dnešním závodě trápil a za rámeček si ho určitě nedá. Souboj v rámci týmu bude zajímavý, ale svůj názor, že z něj vítězně vyjde Leclerc, mě dnes nic nenutí změnit.
Další matador, FA, problém vidím ani ne v tom, že se nepodařil závod, ale v tom, že značné množství chyb udělal už loni. Moc dalších si už Fernando dovolit nemůže. Lance Stroll takovým klidným, nevýrazným způsobem nakonec vyjel P6, dílem vytěžil štěstí, dílem lze ocenit, že nechyboval.
Je mi líto Yukiho Cunody a de facto i Pierra Gaslyho, byť Pierre si život zkomplikoval v závěru sám. I tak ale oba doplatili na okolnosti v závěru, Yukimu jsem výsledek přál.
George Russell, tak trochu neviditelný muž závodu, ale tady není co kritizovat. Dovezl realistické maximum Mercedesu, pódium - i tady s přispěním štěstí - je výborné, Mercedes může být s P3 a P4 rozhodně spokojený. Oproti tomu Ferrari fakticky nemá co slavit, jediné “pozitivum” je, že bláboly (= nemístně entuziastické řeči) o osmém titulu Lewise Hamiltona konečně utichnou (alespoň načas).
Oscar Piastri - from hero to zero.
No a mezi “vítězi” si rozhodně zaslouží být i Alex Albon. Naopak Sainz opětovně dokázal, že na vodě je snad vůbec nejslabším pilotem v poli, kdykoli zaprší, má velké problémy a kolikrát v závodě končí.
Len možno podotknem že tam mal tuším koľko 5 ? Manévrov ( ak nepočítam, že šikovné išiel už na štarte)
Kto v pretekoch mal viac ?
Aj napriek okolnostiam, by výkon AKA dnes bol veľmi slušný aj na etablovaného jazdca nie to na nováčika
Tak si dovolím to trošku zmeniť
Pozíciu v cieli možno netreba preceňovať, ale výkon rozhodne stál za “hype” a ktorým do F1 prišiel.
Ale já jsem napsal, že je to pozitivní debut.
Veď ja sa nehľadám, to bola len fakticka poznámka.
Vôbec až tak nešlo o pozíciu, ako o to že ozaj šiel pekne. To bol môj jediný point.
Mimo iné že jediný pilot čo nebude pre chybu v zábere, bude Russell by som pochopila ale Stroll ma dnes prekvapil asi najviac
Navyše videl ako pred ním vyleteli z trate oba McLareny. Už Piastri videl, že má Norris problémy, ale bolo neskoro – už brzdil do zákruty.
U Verstappena je to len “jeden širší prejazd”, no u pilotov McLarenu dôkaz, že “na vode nevedia”. Jasné – sa pozri ako sa v závere dostal Piastri cez Hamiltona.
Proboha on si nedá pokoj, 8 účtů a furt tu bude lidi jen otravovat
Inak Bortoletovi prdol pravý zadný záves ešte pred nárazom do bariéry – by ma zaujímalo či tie jeho hodiny mali základ v nejakej technickej poruche (čas 9:21):
Ty jsi hlavně napsal zvláštní vtip doufám protože
Nemůžeš myslet vážně? Kimiho debut nechceš přeceňovat, ale dojel 4, napravil chybu a předvedl předjížděcí manévry, a pak to dáš do kontextu s Lawsonem, kterej skončil ve zdi a celou dobu jezdil s Haasama.
Občas si říkám, jestli si nestudoval filosofii - spoustu řečí a rádoby myšlenek, ale úplně mimo
S tým otravovaním súhlasím. Ak sa tu vyslovene niekomu nepodlizuje, tak má s ním OSOBNÝ problém (a len viac a viac hrotí - proste skutočný “kamoš do partie/diskusie”).
Ale ten “nový účet” zrejme bude iba paródia na neho, uvidíme (čeština, sarkazmus - to sú veci, čo tomu “skutočnému” trápnemu
vôbec nejdú)
Uklidni se, Hogříku. Chápu, že se chceš hádat, ale na svůj vztek si najdi jiného sparingpartnera. Běž si útočit na někoho jiného nebo si to vyříkej s léky na uklidnění.
Já na nikoho netočím a jsem v klidu. Ale to co píšeš jsou strašné bláboly. Tváříš se velice “inteligentně”, ale obsahově to silně drhne. Takže bych doporučil buď opravdu sledovat závody nebo opustit od filosofie a přejít k realitě, může ti to jen prospět
Jenom útočíš, prská z tebe vztek, nevíš, na kom si to vylít, reaguješ jako hulvát. Stay calm, life goes on.
Ty jsi ho teda hoooodně nakrknul
A čím asi tak? Max skončil na skvělém druhém místě a Alonso na rozdíl od Strolla skončil v bariérách. Chyboval v Q, chyboval v závodě. Lando mi nevadí, proč by měl? McLareny jsou nejlepší, viděl každý, odpovídá to prognózám. Ach, ty vaše pokusy zlepšit si náladu těmihle triky…
Tím co napsal přeci ne? Tak jsi si k tomu ulevil na Alonsovi, posluž si, ok, pusť to ze sebe