Ja k tomu prvému stintu mám už len vo dvojici Mercedesu jednu malú poznámku.
A to bez toho aby som čokoľvek uprela Lewisovi či Landovi.
A trošku to aj súvisí s tým čo som napisala o Oscarovi. Od neho ja výsledky a perfektný výkon ešte nečakám, čakám ho od Landa. A ten ho rovnako ako George už pár krát nedoručil…ale je lepšie urobiť to teraz tieto chyby. Lebo z nich sa veľa naučia. Za mňa Lando urobil fatalnejsie chyby ako George ( aj keď nie na oko). Ako ten sám povedal v Španielsku mal som 3 reálne šance na Win. 1 mám, jeden som presral sám, a jeden bol mimo mňa ( Bahrain 2020).
Lenže ako tu niekto už dal = Lando mal posledných 5 VC vyhrať minimálne 1-2 ! A nedokázal to = aj svojim prispením.
Za mňa OK učí sa, a zdalo sa že má výhodu že tam bude znova skôr ako GR v tejto situácii, že to má dokonca aj Oscar. Našťastie už to nemusí tak byť.
Max vie vyhrávať lebo ma tie skúsenosti, Lewis takisto …ale tá krivka sa preskocit nedá…
Takže Oscara absolútne nedokážem kritizovať…ten potrebuje proste čas a situácie v ktorých je a naučiť sa veci ktoré sa inak ako jazdou nedajú. Mohla by som sem dať copy paste čo som nedávno pislala o GR. A maju obaja tu krivku raznejsiu ako mal Lando…ten tam ide pozvoľna a aj napriek tomu že oči sa otvárajú stále nemá väčšina pocit, že už musí, čo je veľká výhoda.
A späť k pointe ktorá len potvrdzuje všetko toto.
Údajne GR mal problém s pneu a nemal tempo LH.
Posledné VC ( v Kanade urobil jednu z tých nevyhnutných chýb) ho ale má minimálne rovnaké ak nie lepšie. A pneumatiky už nezničí ( súvisí aj s tým že Marcus sa spamätal).
Dnes do poruchy bol lepší a rýchlejší. A krásne udržoval tempo aj gumy. A ukázal to v poslednej dobe viac krát. To tempo Lewisa mať vie a neporaza ho šťastím …
Preto aj nie som pokrytecka a nevykrikujem na Landove chyby. Tak ako sa kričalo mne…lebo mne to divné proste nepride a ani ako znak nedostatku talentu oproti iným.
Čo sa týka Mercedesu mokré sa obom udialo to isté len skôr alebo neskôr takže tam to je jedno. Tam im to dnes nešlo.
A následnej bol GR presne tam kde povedal = FU*KED
Pointa je, že mnohé sa dá naučiť, len to chce čas. A jak to pozbieraš tak aj jazdecký za zrazu vyrovnás komukoľvek, ak to v sebe máš a chyby odídu, stanú sa menej častými.
Platí pre Georga, Landa aj Oscara. Preto vyčítam len McLarenu, im nie
Lebo oni na to majú, má na to aj auto (.čo prípad GR nebol) ale McLaren to dodrbe