LIVE: Šprint na VC Belgicka | Magazín F1 - F1online.sk

Ako pisem,degradacia na pocet predbehnuti je znakom preferovania kvantity nad kvalitou, co je znakom dnesnej chorej doby. Hlavne predbiehanie za pomoci drs na rovinke je typicka crta.

1 Like

Ferrari momentalne jazdi svoje preteky, niekde medzi stredom pola a top timami

1 Like

Suhlasim (aj ked nieco je aj samotnou charakteristikou monopostu a nie je to zas az tak “lahke”), to iste plati aj na Maxovu PP v Silverstone a potom zavod, ze? :slight_smile:

2 Likes

Btw Max dokonca po starte urobil drobnu chybu na vyjazde z prvej zakruty a aj tak obehol Oscara jak v rakete a tu niekto bude bluznit, ze to mal ubranit, lebo RB je traktor (a taki oznacuju druhych za fanatikov) :sweat_smile:

2 Likes

Charles asi odvedl co mohl, ale ten rozdíl mezi ním a Landem byl dost brutální. Za 10 kol mu odjel o 8,5 sekundy, to je moc. Pro letošek holt od Ferrari asi víc čekat nemůžeme. Zatím těží z nevyrovnaných výkonů a prozatím i dvojice Mercedesu a osamoceného Maxe u Red Bullu.

2 Likes

Pre všetkých čo tu vyplakávajú, že to boli nudné preteky. Bol to šprint a zo skúseností vieme, že žiadny pilot nejde do zbytočného risku keď je ešte dnes pred nimi kvalifikácia a zajtra hlavné preteky.

8 Likes

To je pravda. Ale že to byla celkem nuda je taky pravda :smile: .

1 Like

Je to lahke. Som si na 100% isty,ze Mekac na riadnu kvaldu a hlavne preteky trocha obetuje pritlak a zvysi top speed, ak maju so sebou aj kridlo na toto.
Co sa Silverstone tyka, tak predsa malinovkari priznali, ze zariskovali s nastavenim a necakali taky dazd v pretekoch. Bol tu aj clanok.

5 Likes

Dalsi Honziho papagaj, ktory tu bude davat absolutne nezmyselne grafy, ktore nemaju nic s realitou?

@HellHogr co povies na to, ze Alonso je v 5. najrychlejsom aute az 14. namiesto toho, aby bol minimalne v top10?

je to tak nemal ziadnu sancu ten mclaren a red bull boli proste v inej lige, to len števo si tam vymyslel nejaku neexistujucu chybu leclerca…proste ho normalne obehol lebo bol omnoho rychlejsi akonahle leclerc vypadol z drs piastriho

1 Like

Myslim, ze pri nastavovni auta na kvaldu sa uz timy budu viac pozerat na zajtrajsi dazd. Aj RB urcite bude menit nastavenie, inak skoncia ako v Silverstone.

4 Likes

Cize sa to bezne deje a precitaj si komenty odovodnujuce chyby Maxa pocas VC Silverstone.
Ja som sa napr. nesmial, ze zatial co tu niektori boli v extaze z jeho PP (vdaka setupu) a co bolo o den neskor. Ale ked je to u McLarenu, uz je to ine…

A ja si zase myslim, ze k tomu pristupu McLarenu od vcera prispela aj predpoved pocasia, kedze malo prsat a mozno by zase vsetko vyzeralo inak.
Inak ale suhlasim, ze ak im data neukazu nieco ine, bude sa musiet McLaren zamysliet nad upravou nastavenia (opat ale zalezi od predpovede a ocakavanej degradacie, preto to tak lahke nie je) :slight_smile:

2 Likes

Až mi řekneš pohádku o tom, jak je McL dominantní :smile:

Veľa Ferrari ma steering lock ako na monaku, to nezatáča v low speed. https://x.com/Cl16__FanpageFr/status/1949053313539858829?t=2moMh8W8HP1HyeAzWP5DyA&s=19

K tomu mam jen jeden screen, kde se alzaci strelili do nohy. Pozitivni trend!!! Zvysujeme tlak!!!

3 Likes

Suhlasim,ze ak je predpoved dazda vysoka, tak vacsina bude preferovat vyssi pritlak. Netusim aka je predpoved na zajtra, ja sa o to nezaujimam a mam rad prekvapenia, ked sa zobudim v den pretekov.:grinning:

Teprve uvidíme, co to nové zavěšení, ale momentálně byla trochu matoucí včerejší celkově zvláštní kvalda, kterou ale Charles na rozdíl od Lewise dobře zvládl (on na kolo vždycky uměl být hodně rychlý) a Lando nepodal dobrý výkon, tak si byli blízko. Dnes se to víc podobalo pravdě.

Aha, tak sa ospravedlnujem, ze som ti skazil prekvapenie na zajtra :sweat_smile:

Inak ako toto Norris neubránil?

Boj o vitazstvo, o podium a jazda na hrane.

Urcite bol zaujimavejsi dnesny sprint ako vacsina pretekov na okruhoch s vybehovymi zonami a DRS obiehanim na rovinke.

Navyse dnes nikto nechcel zbytocne riskovat, lebo to bol len sprint.

Ano, 2010-2013 boli super sezony, ale najma kvoli titulovym bitkam a bitkam o podium a hlavne kvoli mensim autam, ktore umoznovali viac predbiehania v zakrutach a nie kvoli tratiam.

1 Like