LIVE: Prvý deň predsezónnych testov v Bahrajne | Magazín F1 - F1online.sk

Byť jde o testy (ale zkrácené a navíc na trati, kde se zanedlouho pojede závod), přesto: RB vypadá velmi dobře (má rychlost a spolehlivost), podporuje to i solidní výkon AT, slibně vypadá i McLaren (Sainz může začít ronit krokodýlí slzy). Překvapení jsou negativní: značné problémy Mercedesu (jehož reálná síla se nedá momentálně odhadnout - že by Bůh zasáhl a přece jenom by nás nečekala one team show?) a pro mě - bohužel - Aston Martinu.

Opravdu nevím, jak vidět v dnešní prezentaci Sebastianova nového týmu příslib. Buď má tým nemalé problémy a Stroll musí jezdit s výrazně omezeným výkonem motoru (v tom případě se zhmotňuje moje obava z přehřívání motoru a to budou hodně velké vrásky), nebo to auto je tak bídné, jak naznačují Strollovy jízdy (a Sebastian se hned zkraje vyfikl, ale na víc než střed pole to stačit nebude).

Snad jsem zbytečně pesimistický.

WOW: tak předčasně brečím, zatímco jsem to psal, Stroll to dal na 4. místo.

Tak nehodnotím poměr Red Bullu k Mercedesu, to zatím odhadnout nemůžeme (Hamilton si zatím s vozem ale moc netyká, zrovna rozjel ctižádostivější kolo a zase udělal chybu), jen Red Bull sám o sobě. A podle mě vypadá dobře: hodně kol, dobré časy. Možná to na Mercedes nebude stačit, ale proč alespoň zkraje neocenit zdařilý den?

2 Likes

Na jednej strane je to prvy den testov a na nejake hodnotenia je prilis skoro. Na druhej strane testovacich dni je extremne malo a prejst testovacim programom hladko znamena, ze vyvoj isiel viacmenej podla planu a ocakavania. V Bahraine bolo veterno a velmi prasno co mohlo na niektore auta vplyvat viac ako na ine.

Mimochodem, na jaké pneumatice zajel Stroll to 4. místo? Opravdu na prototypu?

Auto vyladěné na zkušební prototyp, ale nerozumí si s přímými závodními směsmi? :face_with_raised_eyebrow:

nebol to soft?
tie “T” su pneu rovnakej specifikacie ako zvysok. Su to ale kusy vyrobene v zaloznom zavode v Turecku. Testovali kvalitu.

Díky za vysvětlení, to mi uniklo.

Jen v tom případě nevím, proč ještě teď rozdávají nějaké pneumatiky označené jako prototypy, pokud jsou C4, proč je jednoduše neoznačit jako C4?

Já měl za to že to bylo medium. Jako Max či Norris.

V tom mas pravdu.
Mozem sa inak opytat, kde tie testy sledujes? Dnes som nemal moc cas, ale mozno ked sa najde volnejsi den, tak by som tiez nieco kukol :slight_smile:

Využil jsem odkaz z diskuse na f1sports.cz.

Překvapivě hladký a dobrý stream.

Dakujem!:)))))))

Tentokrát má Hogar pravdu.

" That left Lando Norris second overall for McLaren on mediums, Esteban Ocon third for Alpine on soft tyres and Aston Martin’s Lance Stroll fourth with a late effort on prototype Pirelli mediums."

Každopádně ještě jednou dík za odpověď.

Podľa mňa nejaký problém tam je, ale nebude to nič tak dramatické a znova vyjadreniami situáciu zhoršujú viac ako je.

Práve som to dopozerala na F1TV a dala som si pozor na LH.

A teda prekvapivo dosť. Buď to auto zmenili až tak veľmi, alebo ozaj je tam nejaký problém v tejto časti. Lebo takto som LH nevidela riešiť auto teda pekných pár rokov. Zaujímavé to sledovať.

Ale čo veď nech sa aj on chvíľku potrápi. Do prvých max 2 pretekov to bude aj tak úplne v pohode a aj keby to bolo autom LH si to pravdepodobne nejako zoptimalizuje, aby dobre bolo. Problém ak by to trvalo bude mať skôr Mercedes ako celok ako samotný LH.
Uvidíme ako to bude vyzerať zajtra a či sa skamošia cez noc :rofl: