LIVE: Kvalifikácia na VC Rakúska | Magazín F1 - F1online.sk

Tak když už spekulujeme, raději Pierra než Valtteriho. Sice si myslím, že Gasly má taky ambice…

Ale snad se v průběhu sezóny Ricciardo s vozem sžije a rošády nebudou potřeba.

Lando je každopádně taková tichá síla a už jen kvůli němu doufám, že McLarenu se příští vůz vyfikne. Vidět Norrise v boji o titul by stálo za to.

A ano, Russell ať zaparkuje v Mercedesu, koneckonců je to otázka smysluplnosti jezdeckého programu Mercedesu. Pokud si z toho programu do svého týmu nikoho nevezmou, na co ten program vůbec provozují?

1 Like

A zober si, aké by to bolo ak by sa od budúceho roku vyrovnalo štartové pole a o titul by bojovali Max na RedBulle, Charles na Ferrari, Lando na McLarene a Russell/Hamilton na Mercedese… Ale kedy sme tu mali naposledy bitku 4 tímov o titul, že áno… Žiaľ toho sa asi nedočkáme.

Vzal jsi mi to z úst (z klávesnice). :slightly_smiling_face:

I tři týmy by byla fantazie.

1 Like

Tri tímy si spomínam akurát na rok 1999 keď boli v hre o titul Hakkinen s McLarenom, Irvine s Ferrari a pred koncom aj Frentzen s Jordanom, potom rok 2003 kde bol Schumacher s Ferrari, Raikkonen s McLarenom a Montoya na Williamse a ešte rok 2008, tam bol Kubica po Kanadskej VC na čele poradia s BMW, a ešte tam bol Massa s Ferrari a Hamilton s McLarenom… A aj rok 2010 a pamätná Abu Dhabi :grin::grin::grin:

O roku 2012 sa dá povedať, že boli tiež tri tímy/jazdci v boji o titul. Vettel na dominan… dobre nič. :smiley: Proste Vettel na RedBulle, Alonso na Ferrari a aj Hamilton na McLarene.

Ale úplně plnohodnotné bitvy tří týmů ani to nebyly. To nám F1 alespoň za těch cca 22 let, co ji sleduji, ještě nenabídla. V roce 1999 se Frentzen dostal do bodového kontaktu po Spa, kde mu vyšla překvapivá taktika na jeden pit stop. Ale potom se McLaren a Ferrari zase vzdálili. Dodnes si pamatuji jeho výrok po Spa: “Oni musí, já mohu.”

Nejblíže byl asi rok 2010, kdy fakticky byli v závěrečném závodu ve hře čtyři piloti z třech týmů, ale Lewis Hamilton měl tu šanci opravdu jen matematickou, mistrem by se stal jedině v případě, že by vyhrál závod a trojice Vettel, Webber, Alonso nezískala ani bod. Což bylo z pravděpodobnostního hlediska takřka vyloučeno.

Tři týmy v tvrdém a otevřeném boji od začátku do konce sezóny - no, to by pro F1 byl skvělý vstup do nového období.

Tá sezóna bola zaujímavá hlavne v tom, že až 6 tímov vyhralo aspoň jeden pretek, zároveň to bola sezóna kedy naposledy vyhrali tímy McLaren a Williams😩

2 Likes

Máš pravdu, ale dovolím si ťa poopraviť. Nebolo to po Spa, tam bol tretí, ale po Monze, kde vyhral. Lenže nasledujúcu GP na Nurburgringu nedokončil, napriek tomu že mal Pole Position a bolo rozhodnuté… Ach to boli časy…

1 Like

Tak už mě ta paměť klame. (A to mi ještě není tolik.) Děkuji za upozornění.

Nostalgický update: 1999 byla první sezóna, kterou jsem sledoval. Tehdy mě to chytlo. A to jsem víceméně náhodou zapnul televizi a zrovna začínala VC Austrálie, tak jsem si říkal: Chvilku se zkusím dívat…

1 Like

A zober si, že to bola doba kedy súkromné tímy dokázali vyhrať Grand Prix, síce Jordan s podporou Hondy a Stewart s podporou Fordu, ale aj tak… V dnešnej dobe nevídaná vec… Dnes je to už Red Bull a Aston Martin… Tá evolúcia Jordanu tiež nemá chybu… Jordan - Midland - Spyker - Force India - Racing Point-Aston Martin :grin::grin::grin:

No to bola vtedy Prima a komentoval Jan Kovarik

Komu si vlastne fandil kým nedošiel Vettel do F1? :smiley: Schumacherovi?

Nee… Mika Häkkinen a pak Kimi Räikkonen (což byl takový Mika po Mikovi, dokonce v stejném týmu).

2 Likes

V tomto sa nehádám ale ja som myslela zajtrajšie preteky :wink: lebo to zase len smolu mu prinesiem :joy:

Diki, som rada ze si pozitívne naladený. :joy:
Ja to nechcem ani vidieť. Pozriem si asi len výsledok =skúsim reverse psychology. Možno pomôže :joy: lebo toto už nie je normálne

Dozvieme sa zajtra no čo sa stane = snáď nič :pray::crossed_fingers::pray::crossed_fingers: ja nechcem veľa =stačí mi bod, 1 jediny bod…
Či ho získa :woman_shrugging::woman_shrugging::woman_shrugging:

P. S zase áni Bottas nie je ďaleko #joke :rofl:

1 Like

Pri tomto komente som si skusil aj ja nostalgicky spomenut na prvu gp ktoru som videl. Magny cours Francuzsko 1997. Upne nahodou to islo v telke v nedelu poobede tak som zostal pozerat. Dost suverenne to Schumi vyhral a zostal som mu fandit. Mal som vtedy 12 rokov :slight_smile:
Australiu 1999 vyhral Irvine ak si dobre pamatam, ze? Schumi musel startovat posledny pre nejaky problem v zahrievacom kole, lebo sa neodlepil zo startu.

1 Like

Ano, byl to Eddie Irvine.

Zamyslený Russell na štarte si vraví:
Cítim, že dneska to Kiks nesleduje. Super! Konečne to výjde.

1999 bola parádna sezóna. Tam bola kopa tých bláznivých pretekov - Francúzsko, Nürburgring,… Frentzen jazdil na tom Jordane parádne a skvelú sezónu mal aj Stewart s Barrichellom a Herbertom. To bola extrémne vyrovnaná a parádna sezóna.

1 Like

To asi nie ale skúsime :rofl::rofl::rofl::rofl: