LIVE: Kvalifikácia na VC Las Vegas 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Tak na předsezoních testech doslova můžeš testovat nelegální věci. V globálu nevidím moc rozdíl, upřímně :smiley:
Samostatná kapitola je samozřejmě bezpečnost, ta musí být splněna vždycky jak technicky, tak procesně. A ano, prohřešky proti bezpečnosti se trestají i v nezávodních částech víkendu, v tom má Honza určitě pravdu.

Ale samozřejmě nějaký pořádek se musí být, osobně bych nějakou tu pokutu týmu dal. Ale taky záleží na přesném znění pravidel.
Jde o to, že když zelení chlapci ucítí, že by mohli naložit RB, tak to rádi udělají. Dávat za tohle DQ z kvaldy? To jste slušní lumíci. :stuck_out_tongue:

4 Likes

Mě to ukazuje klid, pršet tam bude jen dopoledne, odpoledne už déšť hlášen není a jede se večer. Závod bude na suchu, na mě je v tomto spolehnutí :grinning:

1 Like

Od kdy můžeš testovat nelegální zařízení? Ty máš příručku RBR od FIA?

Lepší by byl na full wets😄

Ano, proto se to jmenuje předsezónní testy. Trénink je závodní víkend.

Btw. nikdo neví, co to bylo za týmy. Klidně to může být Aston. :smiley:
Takže to obhajuješ jen proto, protože si myslíš, že si kluci myslí, že to byl RedBull? wow. :+1:

3 Likes

Hlavně to jejich automatické kliknutí, že když někdo porušil pravidla, automaticky to musí být Red Bull, stojí za to.

2 Likes

Jasně, připustit, že to může být Aston, určitě by se alza fanatici dožadovali DQ. Pro Alonsa. Na jaké planetě žiješ?

Klid soudruhu. To si vyříkejte na svém dalším sletu.

3 Likes

Ve skutečnosti se právě já držím toho, že nevíme ty týmy.
Napsal bych to tak i kdyby to byl ten Aston, protože tohle nepovažuju za výrazné porušení pravidel.

3 Likes

Přesně tak to je. Posledně tu bylo jak si hrál někdo s těma podlahama a skloňoval se Aston, za mě padni komu padni. Samo když se dělá jen bububu tak ať si hrajou, co mám dělat, FIA tím otevírá sama dveře stylem “však se nic neděje, jen to už nepoužívejte”. Jsi posedlej stranami, to je celé.

2 Likes

Snažíš se zbytečně, ovečko. Mě nevytočíš. Ale chápu pokus o rýpavý bonmot. Za snahu ti dávám za čtyři.

Tak to víš, že komouš je posednutej stranou

3 Likes

Nikoli. To, co @Daaviid23 říká a s čím souhlasím, je to, že v případě porušení daného dílčího pravidla v tréninku považuje za adekvátní sankci pokutu, nikoli vyloučení z Q.

Stát se to přímo v Q, potom za mě klidně vyloučení z Q.

Ať už je to kdokoli.

Sankce by především měly být přiměřené, jinak ztrácejí smysl.

1 Like

@Bretnix to podepsal? Ach jo…je ho skoda, vim ze uvnitr je dobry clovek.

1 Like

… jak nikoliv, říkám padni komu padni, ty podsouváš že Alonsa ne. Můžeme se lišit v trestu, no podsouváš tyhle cocotiny a ukazuješ jen jak ti nejde o point věci.

2 Likes

Říká, že pokud podvádí RBR a Max, tak netrestat, u ostatních by vylučoval z MS

1 Like

Ale jde. OK, vyjímám tě ze skupiny, ale výše tu někteří users skutečně silně naznačují, že prohřešku se dopustil Red Bull. A protože pracují s tímto, vedou silácké řeči o vyloučení z Q a kritizují FIA. Jsem přesvědčen, že být v podezření Aston, vyloučení z Q by nepožadovali.

Takže, když v závodě někdo bude mít jiné tlaky nebo teploty v pneumatikách, tak řekneš: “netrestejte, však to nevidím jako výrazné porušení pravidel?” Ne, neřekneš…

Však to je jedno s druhým.
Támhle si mění směs titanu, podvod na opotřebení desky, ví se to, ale tak ok
Támhle si mění světlou výšku mezi Q a R, ale tak je to ok…
Támhle si mění teplotu pneumatik, však to je málo tak ok…
Támhle si zkracuje trať přes trávu, jo…však to je první kolo, tak ok.

5 Likes

Mě šlo fakt jen o ten přístup FIA, a když je takovej, tak ty týmy to už z principu dělat musej, pokud chtějí uspět. Na všech frontách. 3 podvody se neprovalí, 2 jo, za ty dostanou bububu, a co jako, neber to :man_shrugging: Pak to zase jeden nedůležitej odnese, neb nemá silnou pozici.

2 Likes

Tam si hráli s tlakem v pneu, až bouchaly gumy. Však o nic nejde, že jo.

1 Like