LIVE: Kvalifikácia na VC Azerbajdžanu | Magazín F1 - F1online.sk

Sorry ale RB není 4.nejrychlejší, prostě není.
A podle mě používáním tohohle “nechytrého” argumentu jim akorát nahráváš na jejich "nechytré " argumenty.

3 Likes

S tym suhlasim. Ale ak si mam vybrat kto z nich dvoch si to zasluzi viac, priklanam sa k Piastrimu.

1 Like

To som nenapísal. Za to ty si napísal úplnú blbosť, že Max má ako jediný auto občas na úrovni McLarenu.

1. Nikto nemá auto na úrovni McLarenu, to sa asi zhodneme.
  2. Max mal auto cca na úrovni McLarenu v Imole a Monze, no vyhral aj preteky a PP mimo to.
  3. Tak ako mal auto Max v Monze, tak mal Russell v Kanade a Leclerc v Maďarsku do druhého pitstopu. Ich PP nikto nečakal, lebo McLaren je v priemere veľmi dominantný, no nedeľa ukázala, že tá sobotná PP nebola náhoda a trať im sedela, hoci Leclerc, Russell aj Verstappen dali o čosi lepšie kolá ako McL

McLaren je však tak vpredu, že zvyšné PP a výhru získal len vďaka chybám pilotov McLarenu.

A toto je čisté klamstvo zo závisti, že Leclerc robí podstatne viac chýb ako Max a jednu spravil aj dnes. Max tak isto má často auto, ktoré nemá na PP, ale nerozbíja ho. Zoberie možné maximum a hotovo.

2 Likes

Data z Q mi ukazují že jsou v průměru 2.nejrychjlejší s náskokem kolem 2 desetin :man_shrugging:

1 Like

Nevim proc je tabulka poradi teamu v sampionate podle tebe “nechytry argument”, ale to je tvoje vec. Jen pro poradek, ta tabulka je fakt (at se to komu libi nebo ne) a nepouzivam ji jako argument, protoze nevedu diskuzi s Nordotorem a jeho nazor nerozporuji. Jen jsem ji postnul.

Ja osobne se domnivam ze RBR je v rukou Maxe druhe nej auto, ale v rukou ostatnich pilotu, jakohokoliv jineho teamu by bylo az za svym sesterskym teamem. A Liam a Yuki mi v tom davaji za pravdu.

Nevim co povazujes za “jejich nechytre argumenty”, protoze ja zadne argumenty z “jejich” strany nevidim. Jen nazory a na ty ma kazdy pravo, at jsou sebehloupejsi.

Mohu sem postovat clanky, kde se lide, kteri se v F1 skutecne pohybuje, nebo v ni neco dokazali, zaobiraji otazkami, kde by RBR bez Maxe byl. Ale to tu vetsina cetla a je to stejne jedno. Kazdy si muze verit cemu chce. Vetsina tech clanku vyzniva pro Maxe vice nez pozitivne.

V kolotoci F1 fakticky nenajdes osobnost ktera by zpochybnovala soucasnou jezdeckou nadvladu Maxe, nebo ji alespon nepripoustela. Vyjimky se asi najdou, ale ja o nich nevim.

A omlouvat se nemusis. Pokud jsi presvedcen, ze ma Max nejrychlejsi auto na rostu a jen svym neumetelstvim nevede sampionat, mas na to pravo a ja ti to vyvracet nebudu. :wink:

Ja jsem s touto sezonou spokojen a libi se mi a vyborne se bavim. Tobe preji totez. :+1:

Edit: Tohle sleduji. Jeste vubec nevim co bude rikat. Ale doporucuji, fakticky vzdy to dava smysl.

2 Likes

Top pilot vie spraviť minimálne dve desatiny. :grin:

Keď všetci robia chyby, až na jedného. :grin:

Max robí skraty taktiež, len pritom občas ohrozuje zdravie iných jazdcov. Ale to je jedno.

Ale mne sa páči ako sa snaží vždy jedna strana zaútočiť na druhú v prípade Leclerca a oni dvaja majú najviac vpiči lebo vedia, že v istých autách by sa zabili navzájom. Aspoň je vidieť ako je F1 komunita toxická. Vo WEC sa toto nedeje. Aj s toyota fanúšikmi to už ide.

1 Like

Max robí suverénne najmenej chýb zo všetkých a podáva pritom najlepšie výkony. Tak to skrátka je a dnes sa to ukázalo.

Dnes zhoreli všetci jazdci v top tímoch, pri ktorých sa čakal boj o PP. Až na jedného.

• Hamilton (toho už asi ani netreba považovať za šp!čku) nám dal papa v Q2
  • Leclerc v múre
  • Piastri v múre
  • Norris ťukol múr, ale na jeho šťastie auto prežilo, no aj tak by to na PP nebolo
  • Russella porazil Kimi, takže to hovorí za všetko

A opäť raz to bol Max, ktorý nechyboval a ešte aj zajazdil mega kolo.

A tebe síce nevadí, že Max to dal. Tebe vadí, že Leclerc to pokazil a zároveň Max to dal. Si sa urazil, lebo si písal, že “všetci”, no ja som ti odpovedal, že všetci okrem Maxa.

Nezniesol si to a prišiel random nezmyselný útok na Maxa, ktorý je úplne mimo realitu.

Kedy Max končil katastrofálne? Veď tento rok majú s Mercedesom a Ferrari porovnateľné autá. Každému sedí iná trať a iné podmienky.

A Max je na P3 s 3 víťazstvami, 4 druhými miestami a 6 PP. To všetko pri jednoznačnej dominancii monopostu McLaren.

To je katastrofálne jazdenie?

Nie mňa sere, že to Ferrari operačne nezvládlo. Ono isté autá, pokiaľ Ferrari musí byť o pol cm vyššie ako všetci, tak už to isté auto není. Celú FP3 a Q museli Lewis a Leclerc jazdiť nahrane aby vôbec niečo zajazdili, to proste Max nemusí lebo ten RB aspoň ako tak funguje. Uňho som ani jedno kolo nemal pocit, že nemá kontrolu nad autom. U Ferrari pokiaľ by si videl onboardy, vyslovene obidvaja si pýtali stenu. Problém je, že aby bolo Ferrari rýchle, tak musia jazdiť na totálne hrane. A stačí aby sa trošku zmenili podmienky (začne padať teplota, dážď) a to Ferrari zmizne. Tak úzke operačné okno fakt RB nemá a včera si toho všimlo dosť ľudí. A od druhej časti FP Ferrari totálne panikáriť viz. Lewis. Max zajazdil mega kolo, ale znehodnocovať kolo Leclerca v Maďarsku je smiešne. Predsa aj Max vtedy povedal, že to bolo mega kolo.

1 Like

Včera si tam Max v Q3 všechny namazal na chleba, není o čem a super výkon. No z pohledu celé letošní sezony Max svým výkonem dominantní teda rozhodně není a měl tam dost míst kdy prostě nemaximalizoval. A myslím že ranking TheRace či RaceFans v půlce sezony neměl Maxe za nejlepšího, dali ho dokonce až na 3 místo :thinking: Piastriho a dokonce Russella hodnotí líp. Třeba to Max po zbytku sezony otočí, proč ne, vstoupil do toho po přestávce správnou nohou, ale velebíš ho jako kdyby ostatní v sezoně stáli za uplný prd proti němu, tak to ale uplně není.

2 Likes

Čo má Ferrari s tým, že Hamilton bol zas tragický a Leclerc to zapichol do múru?

Aj Red Bull je často o ničom a Verstappen neskončí v bariére tak často ako Leclerc. To isté Russell v Mercedese.

Na hrane tam musel jazdiť každý, najmä keď začalo pršať. Leclerc v tej zákrute už búral toľkokrát, že to nemôžeš zhodiť na auto.

Tak si pozri iné trate ako ten RB teda funguje. U nich je to často 50/50 či trafia nastavenie alebo nie.

Robíš z toho Ferrari nasilu najhoršie auto. Stačilo ísť o stotinky pomalšie, zvládnuť to a mohol byť kľudne P2. Horšie auto ako Williams alebo Racing Bulls to nie je.

Kde ho znehodnocujem? Veď som napísal, že zajazdil najlepšie kolo, lepšie ako McLareny, ale zároveň mu tam aj auto fungovalo, čo sa ukázalo aj v nedeľu, kým ho nemuseli kvôli planku spomaliť.

Rovnaký prípad je Max v Monze. Dal mega kolo, ale zároveň aj to auto fungovalo dobre.

Tak isto včera mohol Leclerc zajazdiť P2, keby to zvládol.

TheRace dalo napríklad v Austrálii

• Albona prvého,
  • Norrisa v aute rýchlejšom miestami o sekundu druhého, hoci dvakrát to skoro zahodil a umožnil Verstappenovi bojovať o víťazstvo v oveľa pomalšom aute až do konca
  • Verstappena tretieho
  • Piastriho, ktorý sedel v ultradominantnom aute a svojou chybou zahodil isté P2 a skončil P9 deviateho

Na rovnako deviate miesto dali Verstappena v Maďarsku, kde jeho auto bolo zlé a zároveň mu pokazili stratégiu.

V Rakúsku, kde bol Verstappen odstrelený v T3, tak ho dali na 13. miesto. Prečo, keď ani v podstate nepretekal?

V Španielsku ho dali za tú nehodu na posledné miesto, kde to je ovplyvnené tým, že sa domnievame, že to bol úmysel.

V Saudskej, kde dal mega PP a skončil druhý za dominantným McLarenom, tak ho The Race dal na štvrté miesto, pričom pred ním boli dva nezmysly. Really?

V Kanade kde skončil P2 a nemohol viac, tak ho dali opäť na štvrté miesto a pred neho dali úplné nezmysly.

Toľko k objektivite The Race ranking. V tom mid season ešte sami napísali, že má najviac P1, ale priemer mu kazí najmä Španielsko a Rakúsko. A to Rakúsko je úplná blbosť.

Hocijaký ranking, v ktorom vyjde hociktorý pilot McLarenu pred Verstappenom alebo Russellom považujem za blbosť. Verstappen s Russellom sú najlepší piloti prvej polky sezóny a po prestávke je Verstappen jednoznačne prvý, zatiaľ čo McLaren jazdci klesajú ešte hlbšie.

Považuj, a rankingy kde byl v půlce sezony nejlepší jsou které?

2 Likes

Proc by se Toto a RB domlouvali na dodavkach motoru kvuli Maxovi? A Ferrari uz stoji v rade, ze by taky radsi kupovali. Demagogie. Jak sam nekde pises, vsichni by si meli cist tady ty diskuze, tady jsou ti pravy a jediny odbornici.

Čo ja viem? Ja rankingy nesledujem tak ako ty. A hodnotiť polku sezóny je zbytočné, keďže sezóna má polky dve.

Pošli mi ranking po sezóne a uvidíme, či ti bude do reči pri Verstappenovi.

1 Like

Myslel jsem si to :smile: Jen jsem chtěl poukázat že Max letos není brán za hvězdu a jiní jen šoupaj nohama jak naznačuješ. Jinak já nemám hodnotit půlku sezony neb je to zbytečné a ty děláš co?! Ty jsi fakt komik :face_with_hand_over_mouth:

1 Like

Směšné, všichni viděli, že Max měl letos několik slabých chvilek třeba ve Španělsku, Monaku, Silverstone nebo Maďarsku. Jos tu vytváří příběhy, které nejsou ani pravdivé, že Max nedělal chyby v 2021 a co bylo Silverstone nebo Saúdská? :smile:

1 Like

Na tom si byl kde?

Kdyby Toto opravdu tak moc chtěl Maxe, tak jsem si jistý, že by přišel s nabídkou, která by přiměla RBR pustit Maxe.

1 Like