Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8015/live-druhy-trening-pred-vc-spanielska
Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/8015/live-druhy-trening-pred-vc-spanielska
Bretnix, ako vidis vplyv vymeny Sebastianovho sasi na jeho vykon v tomto druhom treningu?
Keď už sa chceš silou mocou posmievať, tak mi pripadá oveľa vtipnejšie, že Hass porazil Ferrari.
Mne to vtipne nepripada ani nahodou. A otazka na Bretnixa bola uplne legitimna, kedze sa ku spominanemu problemu v 1. treningu vyjadril, tak ma len zaujimal nazor aj na ten druhy.
Ved Vettel na Leclerca tolko nestratil, len tri desatiny. Navyse trening netreba nijako precenovat.
Velmi jednoduše - rozdíl je 0,25 s, nikoli 0,6. Podle mě je to v normě, nic dramatického. V prvním tréninku to bylo cca 0,1 s. Čili výsledky jsou podobné. Jsem překvapen, že se vůbec ptáš. Střed pole je letos přehuštěný. Ty ses nepodíval na časy?
Jinak srovnej třeba Sainze a Norrise.
Ved ja s tebou suhlasim, len som chcel poznat Bretnixov nazor a kedze sa uz vyjadril, tak ho poznam.
Ved len to som chcel vediet, ci si aj po druhom treningu spokojny, nic viac.
A k tomu porovnaniu Sainz vs. Norris, mal aj Seb problem s chladenim, ktory vyustil v upravu auta sposobom, ktory negativne ovplyvnil aerodynamiku auta?
Příliš nechápu vazbu této otázky na Seb versus šasi, poukaz byl takový, že Norris je v tabulce 7 míst za týmovým kolegou, Vettel 6, ztráta je v obou případech cca 0,3 sekundy - a nikdo nevyvozuje (doufám), že Norris fatálně zaostal za týmovým kolegou. Protože to nelze vyvozovat ani u Norrise, jen sotva by to někdo mohl vyvozovat u Vettela (byť ses o to asi pokusil).
V souvislosti přímo se Sainzem lze poukázat jedině na to, že jakmile se objevila teoretická možnost, že problém s chlazením souvisí se šasi, tak mu tým šasi bezodkladně vyměnil (ačkoli je možné, že v šasi to nebylo - stížnost na chlazení přišla i v prvním tréninku, kdy už měl Sainz nové šasi). Zato Ferrari prohospodařilo celý další závodní víkend, přičemž Sebastianovo šasi trhlinu mělo. McLaren prostě zahanbil Ferrari profesionálním přístupem. Zak Brawn: palec nahoru, Binotto: dole.
Neslo ani tak o stratu, skor o fakt, ze sme sa minule zhodli, ze na to, aby sme zistili, ci Sebovi pomohla vymena sasi bude treba niekolko odjazdenych zavodov a ty si hned po prvom treningu vyvodil “nastrel”, ze chyba v sasi bola ta najpravdepodobnejsia pricina, pricom si navyse uplne bezdovodne vyletel aj na autora clanku za jeho nazor. Tak mi bolo divne, preco si sa nevyjadril aj ku druhemu treningu, kde strata (aj ked suhlasim s faktom ze nie je nijak priepastna) este narastla.
Co sa tyka McL vs Fer tam niet co dodat a bez vyhrad s tebou suhlasim.
Jsem rád, že se v něčem svým pohledem protneme, trochu bych se ale ohradil proti tomu “vyletěl na autora článku”, věřím, že formulace:
Jen nevím, proč pan Kubala opakovaně zdůrazňuje, že nové šasi má podstatný vliv na Sebastianovu psychiku a nikoli na fyzikální parametry jízdy.
je zdvořilá a nijak na pana Kubalu neútočí. Vyjádřil jsem věcný nesouhlas, nic víc. A také jsem ho zdůvodnil, takže nemohu souhlasit ani s tím “bezdůvodně”.
Samozřejmě Sebastianova aktuální forma je stále s otazníkem. Pokud má Sebastian dostat dobré známky, musí předvést solidní výkony v tomto i dalších závodech. Šasi bylo vadné a bylo vyměněno, teď je to na něm.
Je zajímavé, že nikdo neřeší Haas, ten vystřelil z konce do top 5, přeskočil Racing Point, zatím jenom trénink, ale po kvalifikaci pokud Grosjean potvrdí pozici, nikdo nic?