A co asi znamená to MGU-H který jsem výše zmínil.
Ztrácím čas.
no ale s tym by asi Ham toho vela neubrzdil. Kers mu dal aspon tych 165 koni ci kolko toho dnes maju.
Bez MGU-H by neměl co brzdit. Při poruše turba by musel co nejrychleji odstavit vůz.
Ja to tiez chapem tak, ze KERS v zasade stale existuje, len nemaju tlacitko na extra uvolnenie energie ako kedysi.
Ale mozno som daco prehliadol a zabudol, dlhsie som to detailne nestudoval, no doteraz som v tom, ze maju myslim 160 koni (80+80?) z mgu-h (teplo), ktoreho sa zbavia a z mgu-k, co je kineticka a “obdoba” kersu
Jako vtípek dobré, pobavilo…
Blbé je jen to, že Ferrari šetří buď plank anebo brzdy, což není zrovna to, co by chtěli na 2026, tam to bude o optimálním místě využití energie a zároveň dobré rekuperaci, což místy může naopak vést na prudší brždění z vyšší rychlosti Samotné LiCo jim moc platné nebude ani v dalším roce
Asi setria uz oboje
samozrejme, ze to tam je, len nazvoslovie trocha zmenili co Ferdu uplne vykolajilo.
MGU-K je kers, len sa nedá využiť zvlášť ale dobíja baterku
Cize som to napisal spravne a stale to tak je (opak by ma prekvapil, ale uplne isty som si nebol)
Práve Ferda nemá vôbec pravdu. MGU-K ako si poznamenal je vpodstate vylepšení kers, pretože dokáže premieňať kinetickú na elektrickú energiu
No a protože se jedná o rozšířený systém o rekupuraci tepla, tak se to jmenuje ERS.
Od příštího roku už MGU-H nebude, tak se to zase má jmenovat KERS jako v prvopočátku.
„Návrat“ systému KERS. Od roku 2026 bude moci jezdec použít extra výkon – F1sport.cz
Mě nic nevykolejilo. Jsem celou dobu v obraze.
To jen Ty tady píšeš blbosti, že bez turba by si Hamík dál mohl brzdit MGU-K a vůbec jsi netušil, že bez turba by se musel spalovák okamžitě vypnout, aby nedošlo k poškození motoru.
Jinými slovy by se musel vůz okažitě vypnout, ale to už jsem Ti jednou psal.
meles dve na tri bez akejkolvej suvislosti s temou. o turbe nebola rec. to slovo som v tomto vlakne pouzil prvy krat a to prave v tomto prispevku. je to horsie ako prva edicia gpt. mozno by si sa k tomu mal vratit rano.
MGU-K je vylepšený KERS. MGU-H je druhý systém ktorý zase zbiera teplo a premieňa ho na elektrinu. Kinetika ≠ Teplo
Udivuje mě, že se hodláš i nadále ztrapňovat.
Jestli nevíš co znamená MGU-H, tím hůř pro Tebe.
Mimochodem mezi současným MGU-K a původním KERSem je taky pořádný rozdíl. Tehdejší KERS měl totiž velice omezený čas využití nastřádané energie v době pár sekund, které vystačily tak na jednu rovinku v celém kole, kdežto energie nastřádaná MGU-K se může využívat kdekoliv a kdykoliv pokud jsou baterie dostatečně nabité.
A teď šup šup a vydej se zpátky do školičky na doučování.
ved to tak aj vzdy bolo. kers je v aute od 2008 ci odkedy to zaviedli. na hnaci hriadel je pripojeny elektromotor, ktory pri brzdeni funguje ako generator a pri zrychlovani ako dodatocny motor. Na tomto sa v podstate nic nezmenilo, len vykon a kapacita baterii. V 2013 pridali dalsi elektromotor, ktory je integrovany s turbom. zmenili nazvoslovie aby v tom nemali v regulach bordel.
Však MGU-K je evolúcia a vylepšenie KERS, tak v čom nemáme pravdu? Zbiera to kinetickú energiu efektívnejšie ako KERS. Ale princíp je istý.
Ferda tomu nerozumie. chapes, nie je to vysoka pec.
Princip je pouze podobný, ale rozdíl jsem už taky popsal.