No myslím si, že výrazne vyblokoval v minulosti miesto Oconovi (ten si musel dať aj rok prestávku), následne Perezovi. Že Aston Martin sa snaží nastoliť dlhodobú koncepciu? Áno, to máš asi pravdu, otázka je, kebyže nerozhodoval o tom vplyv Strollovho otca, stavali by si dlhodobú koncepciu na ňom alebo na nejakom inom jazdcovi?
Myslím si, že nad odpoveďou netreba dlho premýšľať. Žiadny pilot by s takou sezónou akú predviedol v minulom roku Stroll neobstál v tíme. Ako písal hore Hogar, 11.miesto s výkonnostne tretím najrýchlejším autom? A odísť z tímu musel nakoniec ten najväčší ťahač?
Pilotov, ktorý by tam mohli byť namiesto neho je dostatok? Budem menovať tých, ktorých nemajú miesto vôbec alebo jazdia v slabom aute.
Máme tu Russella. Tam niet pochýb o tom, že má talent a schopnosti na vyššej úrovni ako Stroll.
Potom je tu Hulkenberg. Áno, niektorí ma možno vysmejú, že čo ten by tam hľadal, že príležitosti mal dosť a bla bla. A beriem to, ale v minulej sezóne, keď robil nahradníka tak sa preukázal, že niečo v ňom skutočne je. V Británii porazil v kvalifikácii Strolla a to celkom výrazne a potom, keby ho tesne pred koncom pretekov nestiahli do boxov, tak tiež skončí pred ním. Na to, že s tým autom nemal žiadnu prax, zatiaľ čo Stroll áno, tak si myslím, že od Hulka dosť solídny výkon. O jeho výkone na Nurburgringu nehovoriac.
Potom je tu meno Pierre Gasly. Odhliadnime od toho, že má zmluvu s hľadačom (hrobárom) talentov doktorom Markom. No myslím si, že Gasly preukázal za posledné sezóny lepšiu výkonnosť, odolnosť a schopnosti ako Stroll a tým pádom stavať na ňom dlhodobo koncepciu by bolo oveľa viac racionálnejšie.
No a z minulosti je tu aj taký Pascal Wehrlein, junior Mercedesu, ktorý sa potenciálne mohol biť o sedačku v Force Indii (dnešný Aston Martin), ale tá sa prenechala Strollovi.
Čo sa týka Kimiho, tak súhlasim. Ďakujem mu za všetky roky v F1, nezažil som síce jeho majstrovskú sezónu a roky v McLarene, ale mimoriadne ma bavil, najmä počas sezón v Lotuse. Ale je načase, aby to zabalil a prenechal miesto takému Illotovi.