Horner žiadal trest pre Sainza. Podľa komisárov Pérez mohol nehode zabrániť | Magazín F1 - F1online.sk

To ze to povedal Palmer nic neznamena. Viacero odbornikov ma na to opacny nazor. Sainz tam mal dost miesta a neodhadol ten pohyb dolava. Ked menis smer jazdy v premavke, takisto niekoho neodseknes kym niesi dostatocne pred nim :man_shrugging:- moj nazor, ty mas svoj

1 Like

To je pravda, je to tvoj nazor, a zaroven body ma Mclaren a nie ReBull :slightly_smiling_face: podla mna byt tam Verstappen tak sa to nestane

Pretekový incident, kde bolo správne, že sa netrestal ani jeden. Väčšiu vinu nesie Perez

2 Likes

Preto sa to vola racing incident. :wink:

1 Like

Toto sa stalo presne v momente, ked Perez trafil Sainzove koleso. Predtym tam zo Sainzovej strany nebol ziadny prudky pohyb dolava. Sainzov onboard, ci pohlad zvrchu to jasne dokazuju.

Naopak, RB by to malo viac vyhovovat koli dlhsiemu casu v tuneli. Ci skoncia 2. alebo 3. im z tohto uhlu pohladu teda moze byt jedno, pocita sa iba vitazstvo.

A táto kolízia akože ako pomohla Maxovi? Ty si dosť mimo… veď Maxa Perez obral o 2 body oproti Landovi kvôli tomu, že spôsobil virtuálny SC… Pretože Max v predposlednom kole prezul na softy aby ukradol Landovi najrýchlejšie kolo. Vďaka Checovi z toho nebolo nič :smiley: o PK sa zbytočne baviť ako obral Checo o body RB. Je to babrák. Raz ma lepší závod ako Max a aj tak to pokazí najviac ako môže… McLaren sa môže radovať.

4 Likes

Nechaj Ferdika tak. On ma tak krvave oci na Maxa (od cias kedy zotrel v RB jeho oblubeneho Gaslyho), ze mu to zatemnuje zdravy usudok, a potom pise nezmysly. :slight_smile:

Kazdemu pricetnemu je jasne, ze tato kolizia obrala Maxa o 2 body voci Norrisovi (teda minimalne o sancu ich ziskat, pricom to bolo velmi pravdepodobne).

Neposunul se náhodou Emil o dvě místa výše díky vypadnutí Péra se Sainzem?

A čo tým získal? Lebo bodový rozdiel medzi ním a Landom je presne rovnaký ako keby skončili o 2 miesta nižšie, akurát tá nehoda pripravila Maxa o bod za najrýchlejšie kolo, ktorý by pravdepodobne získal.

Takto ostal Landovi, takže tá nehoda obrala Maxa o 2 body voči Landovi.

1 Like

Hlavně jestli Horny žádal trest za ten corner cut a předjíždění pod VSC.

To kolo ze závodu mu smazali a za to předjíždění pod VSC byl varován, co víc chceš? :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Nojo vlastně, už mlčím. :grimacing::expressionless:

2 Likes

Jsi vážně tak omezený? Ale neboj, já Tě nenechám na holičkách a budu se snažit Ti názorně vysvětlit, že 10 bodů je o čtyři body více, než 6 bodů.

1 Like

Norris se ale taky přece posunul o 2 místa nahoru :slightly_smiling_face:

Lando je k Emilovi nejblíže, ale Leclerc i Piastri se k Emilovi taky blíží.

s komisarmi casto nesuhlasim, ale teraz uplne. sainz sa pohol, ale nic, co by sa bezne pri subojoch nedialo. nic prudke alebo necakane. to keby tam bol stary dobry vettel, nevydrzali by vedla seba ani sekundu, on to vzdy stocil do supera len z principu, aby mal viac miesta na trati - ze snad uhne (ked takto zatocil do leclerca v brazilii, to bolo to prave zatocenie, nie toto).

Ked sa chces bavit takto, tak Ferdiku matematika a logika nikdy neboli tvoje silne stranky, vsak?

Aj 12 bodov je o 4 body viac ako 8 bodov v pripade Norrisa.

Rozdiel je ten, ze Norris ziskal aj bod za najrychlejsie kolo, takze Norris 13 bodov, Max 10 bodov. Ak by sa nehoda nestala, tak je velmi pravdepodobne, ze Max by dal najrychlejsie kolo a vysledok by bol Norris 8 bodov a Max 7 (6+1).

Teraz Norris ziskal na Maxa 3 body, inak by ziskal 1 bod.

Pochopene? Nenechal som ta na holickach? Ci treba ti to nakreslit ako na prvom stupni zakladnej skoly?

3 Likes

No ako povies, nezabudaj na to, ze maju jedneho dobreho jazdca a jedneho neschopneho jazdca, takze mozno budu mat viac casu v tuneli ale budu im chybat relevantne data z druheho auta. Ale vravim ja sa tomu len tesim :slight_smile:

Někdy by trochu soudností neublížilo.