Helmut Marko sa rozhodol definitívne opustiť Red Bull, zhodujú sa zahraničné zdroje | Magazín F1 - F1online.sk

tak newey sa nestaval na ziadnu stranu, jeho na inu stranu vytlacil sam horner s wachem. horner s wachem v 23 rozhodli o smerovani auta a to rozhodnutie bolo uplne ine ako navrhoval newey a vtedy jeho ego dost utrpelo, lebo predsa nebol zvyknuty na to, ze by on mal vyvijat koncepciu niekoho ineho hlavne ked najvyssiu technicku funkciu zastaval stale on a teda on mal mat posledne slovo vo vyvoji. lenze horner stavil na wacheho a vysledok sa dostavil v tretine sezony 24 kedy sa prejavila ta zmena a zrazu z dominantneho timu sa stal tim co ma problemy s hladanim spravneho nastavenia auta. raz sa im to podarilo a auto bolo rychle, inokedy to netrafili a zrazu boli kludne aj 3-4 najrychlejsie auto

no a k helmutovi, tak ten uz posledne roky viac skodil ako pomahal. jeho zaujimalo uz len to co bude s maxom o nic ine sa nestaral. on uz neriesil buducnost timu, on riesil len aktualnu maxovu pohodu

rb musi zacat velku restrukturalizaciu a musia sa pripravit na maxov odchod a tym padom sa znovu musia naucit robit aj ine auto ako to co vyhovuje maxovi

Piastri je spickovy pilot, tak uvidime jak se mu bude darit.

Myslíš, že když celou kariéru mazali Alonsovi med kolem pjdele, tak se budou všichni chovat stejně i k Piastrimu?
Z mého pohledu si Lando všechno zaslouženě vybojoval svými výkony a Piastri si to posjal sám.

Počítám s tím, pošli mi do zprávy údaje na adresu kam to mám poslat / případně nějaký box na vyvzednutí

Uvidíme. Letošní šanci ale propásl. Samozřejmě je velký předpoklad, že příští podobnou šanci by už za pačesy chytit mohl.

No zatím tu vidíme, že si mažeš kolem zadnice med a očvidně si myslíš, že to dělají i jiní :frowning_with_open_mouth:

1 Like

Obrovska skola letos, na Oscarovi je videt jak obrovska star je Lewis, ten dokazal bojovat o titul v prvni sezone a skoro ho ziskal, dalsi rok uz se radoval.

Príchod Vettela na scénu?

2 Likes

Nepaci sa mi, ze svoje myslienky prezentujes ako fakty. Pokial viem, nic take nikde ako informacia nepadlo. Ja to vidim tak, ze po Mateschitzovej smrti si Horner uvedomil, ze aj ked je sef teamu je obycajny zamestnanec, ktoreho sa da zbavit (mozno to mlady Mateschitz aj zacal iniciovat po otcovej smrti, boli nejake zdroje ktore tvrdili, ze mlady Mateschitz zavidel Hornerovi vztah s jeho otcom, dokonca mu vadilo, ze otec sa viac venoval F1 ako jemu) a Horner si zmyslel, ze by bolo lepsie sa trosku zakotvit vlastnickym podielom po vzore Wolffa alebo aspon si poistit poziciu v teame prostrednictvom thajskej vetvy. Ale zobral to prilis agresivnym stylom a v teame nastal rozkol a doleziti ludia si mali vybrat medzi Hornerom a mladym Mateschitzom. Marko sa rozhodol drzat s rakusanmi, Verstappen prirodzene drzal pri nom, stary Verstappen do ohna liat benzin a Newey sa zobral prec s tym, ze on sucastou tohoto nebude. Mozno nanho Horner nejako tlacil a Newey sa do pplitickych tahanic nechcel angazovat, tak sa Horner pripravoval na to, ze team bude musiet fungovat aj bez Neweyho a dal priestor Wachemu.

Ale nikde netvrdim, ze to takto bolo, kazdopadne asi mozeme povedat, ze ked Verstappen bojoval o titul do posledneho zavodu(aj ked primarne vdaka hluposti McLarenu), Wache asi nebude tiez uplny hlupak co sa vedenia technickeho oddelenia tyka

Kdoví kdy dostane Piastri tak dobrý vůz jako letos. Příští rok to asi nebude.

Nechaj tak. Len som ťa podpichol. Netreba nič posielať. Teším sa že je to tak ako to je. To mi stačí :slightly_smiling_face:Pekný večer.

1 Like

Ok, ale kdyby sis to rozmyslel :smiley: fakt jsem s tím počítal a ještě jednou gratulace k titulu :pray:

1 Like

Dik. Mám to v zálohe ak sa zas stavíme :slightly_smiling_face:

1 Like

Tak to plati i o Landovi, kdo vi co bude pristi rok.

To je zajímavá úvaha. Byla bych pro, i když mně se po panu doktorovi stýskat bude. Pokud se to potvrdí, tak nám zase odejde jedna část historie - ale to je život :slight_smile: . Dr. Marko určitě vždycky budil emoce, ale byl nepřehlédnutelný a jeho práce taky. Tak či onak, to už podle názoru každého.

ake svoje myslienky? to hovori newey, ze wache s hornerom ho “prehlasovali” v smerovani vyvoja auta koncom sezony 23

a to, ze helmut bol platonicky buchnuty do maxa je tiez proste fakt :slight_smile:

wache urcite nebude hlupak, inak by si ho newey do timu nezobral a nedal mu taku vysoku poziciu, ale proste pri tom smerovani ktore aj s hornerom presadili spravili obrovsku chyby a vysledkom bol bezprecedentny prepad dominantneho auta bez zmeny pravidiel.
ten prepad niekde okolo tretiny minulej sezony bol uplne necakany a bol vysledkom rozhodnuti na konci sezony 23 o ktorych neskor newey hovoril

a v boji o titul boli kvoli tomu, ze mclaren prestal vyvijat auto a sustredil sa na buducu sezonu v domneni, ze ten naskok je dostatocny, len necakali, ze rb zacne vyvijat ako o zivot a prinesie tolko vylepseni v druhej polke sezony
rb vyvijal tempom ako keby to bol prvy rok novych pravidiel a nie posledny

Mateschitz se obraci v hrobe. :confused:

2 Likes

Osobně bych si v příštím roce na McL jako adepta na titul nevsadil. Vidím to spíše na souboj Ferrari s Mercedesem, ale je to pouhý odhad bez pevného základu.

Muzeme jen tipovat, muze byt vsechno jinak, podle me Mercedes a Mclaren budou urcovat tempo.

Obávám se, že letos Mcl ztratil hodně sil v boji o titul i když né tak moc jako RB a ty asi budou s novým vozem chybět.