Hamiltona rozosmial jeho Mercedes: Hovoril som si, že horšie to byť nemôže | Magazín F1 - F1online.sk

Neviem si predstavit, co moze ziskat viac. Ak to auto na viac nema, tak sa viac ziskat neda. Snad si nemysli, ze rozhasi cele nastavenia a zrazu bude tesne za Verstappenom?

Presne, jemu je to jedno, ale mal by maximalizovat vysledky pre team, je im to dlzny. Na aute uz nema na com pracovat, nove veci mu logicky ukazovat nebudu, cize sa mu bude tazko posuvat dalej. Ale Mercedes nejake priecky predsa drzat musi. Materska spolocnost asi nebude spokojna, keby skoncia osmi v PK a piloti s usmevom odvetia, ze sa hrali s nastaveniami, ci nahodou motyka nevystreli. Kazdy bod sa rata a to, ze nebojuju o vitaztva podla mna neznamena, ze sa mozu vozit na konci pola.

Myslim, ze nema ziadny vyznam takto slepo strielat nastavenia (ak to nie je len vvyhovorka). Aj keby sa trafi a auto zrychli o pol sekundy oproti Russellovmu, co mu(im) to pomoze? Trafil by to z haluze a prd by im to pomohlo posunut sa, lebo by aj tak nechapali, preco to zrazu ide. Je to ako tipovat vysledok matematickeho prikladu. Co je cloveku platne, ze si dobre tipol vysledok, ked tomu nerozumie a nevie, preco je spravny vysledok spravny?

4 Likes

Ty by si dal niekomu svoje know-how aby to dal tvojmu konkurentovi. Je to v kazdom jednom time tak ,ze poznatky a postupy ktore mas nechces dat nikomu inemu. A ked vies ze jazdec po sezone odchadza do ineho timu tak mu nebudes davat svoje zistenia a vylepsenia. Preto aj mechanici a inzinieri ktory prestupuju do ineho timu maju v zmluvach ze nesmu nastupit do konkurencneho timu ihned ale je tam ochranne casove pasmo.

Urcite na to nedlabe akurat ze moze byt s tej situacie ze nema auto na popredne priecky frustrovany, Vykonnost ze na to stale ma ukazal aj vcera ked sa vdaka dazdu vykonnost aut vyrovnala a rozhodoval skor ludsky faktor ako jazdit v tazkych podmienkach

Je to Hamilton. Nedat mu dily a nechat ho trapit, je vyloucene. Podle me. Stavicilo by, aby tohle nekdo zminil a pro Mercedes by to melo nedozirne skody. A Wolf by to nedovolil.

Na jeho motivaci a to jestli na to dlabe, nebo ne, mam odlisnej nazor. Na tom se neshodneme.

Jedine co uznavam je, ze na to stale ma. Ukazal vcera i dnes ve sprintu.

Ale je to jedno. Mas pravdu, ze auto nema, takze je to jedno. Jen mu ty reci neverim.

Ak si si nevsimol tak Pilot sa nehra s nastavenim . S nastavenim sa hraju mechanici na zaklade dohovoru s pilotom a sefom timu. Hadam si nemyslis ze LH si sam od seba zmeni nastavenie.

Hamilton si veme šroubovák a nastaví si to podle sebe. :slight_smile:
Proti vůli týmu.

Wollf je prvy kdo zabrani odchadzajucemu jazdcovi aby bol oboznameny s najnovsimi novinkami. To proste je nutnost neposkytnut konkurenci tvoje vedomosti. A je to jedno ci je to Hamilton , Verstapen alebo niekdo z vedenia timu alebo inzinierov

1 Like

Oni si to tak predstavuju :grinning: Presne ako ja ked som bol mlady a nesla mi motorka jawa 250. Srobovak a uz sa nastavovalo :grinning:

Nato aby mu ale mechanici išli niečo meniť, musí povedať pilot ok.
Či chodia zo šrobovakom a menia mu monopost aj keď on nesúhlasí?

Keď raz príde, že je to na prd (aj keď mu Inžinier povie, že takto by to bolo najlepšie) tak mu to mechanici zmenia podľa toho čo chce.

Hore máš príklad s Gaslym - presne to sa dialo. Chodil z lava do prava z nastaveniami lebo chcel dobehnúť Verstapena, až mu to zatrhli a dávali mu Maxove nastavenia lebo tie boli “optimálne”.

7 Likes

uz sa poucili. Keby Gasly prisiel ako treti a Perez ako prvy tak tam jazdi teraz Gasly.

A ještě by se chlubili jak dobrého jezdce si sami vychovali.

Nemozes porovnavat Gaslyho s Hamiltonom. Gasly to mal tazke . Kvalitou nedosahoval na Maxa a aj monopost bol stavany na jazdny styl Maxa. A ked mu davali Maxove nastavenia tak ano tie boli optimalne , ale len pre Maxa . LH je celkom iny pripad. U neho nejde o to ze by s tym autom mal problem a ze by extremne zaostaval za GR . U neho ide o to ze mu chyba ta spravna motivacia jazdit aj zo slabym autom kedze on bol nauceny za tie roky jazdit z autom ktore bolo konkurencie schopne. U LH sa skor prejavuje frustracia z toho ze nema auto na boj o prve priecky . Presne to co sa dialo aj zo SV vo Ferrari. A aj samotne vedenie Mercedesu sa snazi mu tie nastavenia hladat lebo vedia ze LH ak bude jazdit okolo 6 priecky tak tie vysledky ho budu len dalej frustrovat . On je velmi dobry jazdec ale len do spickoveho auta . Tam vie vytazit z auta aj to co tam neni. Ale pri slabom aute sa nevie tak koncentrovat na jazdu. To je cena za to ze bol nauceny jazdit len o stupne vitazov

V tomto všetkom sa zhodneme.

Len som reagoval na to, že si myslím, že by mohol byť viac… obetavý? pre team a jeho progress. Za tie roky je to jeho “rodina” a skúšať tu teraz nastavenia keď dobre ten team vie, že nedá pole alebo výhru ničomu nepomože.

Ani jeho morálke (viď jeho vyjadrenia aký zlý ten monopost je) ani teamu v budúcnosti. Chápem, že je tažké nájsť motiváciu robiť niečo pre team v ktorom budúci rok nebudem, predsa len ale vztah MB-Lewis je špeciálny.

Tak vies nie je to povaha SV ktory aj ked sa nedarilo tak na tim nepovedal nic zleho .

2 Likes