Hamilton vraj o svojom zámere pred pretekmi pokľaknúť s tímom vopred nehovoril | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 bola jednou zo súťaží, ktorá sa rozhodla reagovať na smrť Afroameričana Georgea Floyda v roku 2020, keď spustila iniciatívu „We Race As One“ a vyzvala pilotov, aby pred pretekmi zachovali minútu ticha a obliekli si tričká s nadpisom „End Racism“.  Keďže sa Lewis Hamilton spomedzi pretekárov štartového poľa najviac aktivizuje v boji proti rasizmu, rozhodol sa, spoločnej s niekoľkými ďalšími jazdcami, k tejto výzve pridať ešte niečo naviac a pred zahájením nedeľňajšej veľkej ceny na počesť zabitého Floyda, ako aj iných ľudí tmavšej pleti, pokľaknúť. Po tom, čo od incidentu uplynuli takmer tri roky, priznáva, že s tímom o svojom rozhodnutí vopred nehovoril. Obával sa, že by ho Mercedes mohol v tejto aktivite zaraziť.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/86667/hamilton-vraj-o-svojom-zamere-pred-pretekmi-poklaknut-s-timom-vopred-nehovoril

Dufam, ze na tento zufaly pokus redakcie nikto neskoci.

treba si pozriet dokument od velmi rozumnej pani Candace Owens - The Greatest Lie Ever Sold: George Floyd and the Rise of BLM. LH potom nech sa hanbi, ze do F1 taha politiku a klamarov, co spreneverili vsetky prachy, ktore im blbi amici dali.

4 Likes

Podporujem v tomto Hamiltona napriek tomu že ho nemám rád. Snáď mu to vydrží celú sezónu a nezlakne sa keď Sulajem sa bude vyhrážať trestami.

Nech si tuto svoju “podporu” vyjadruje na instagrame a neotravuje tym v F1. Su ovela lepsie sposoby ako podporit dobru vec, ale rozhodne nie tym, ze bude nutit vsetkych robit nieco nasilu. V sportoch politika nema co hladat - ci uz takato, alebo taka, co robia Arabi a Sulajem.

Politika do sportu nepatří je největší lež a pokrytectví, co lidstvo vymyslelo. :slight_smile:

3 Likes

Jasne, takze prisli tam sportovat, alebo si z toho robit platformu na sirenie svojich “spravnych” nazorov?

Sportovat a dát tomu nějaký přesah.

S těmí názory můžete souhlasit nebo nesouhlasit, ale nevidím důvod je zakazovat.
To už tu taky jednou bylo…

1 Like