Hamilton sa na Magnussena nehnevá: Milujem tvrdé pretekanie | Magazín F1 - F1online.sk

áno,to je pravda ale až potom ako Alonso zostrelil Strolla a ten Norrisa…Ham mal veľké oči a nevydalo ale za primárnu haváriu a vypadnutie Strolla a Norrisa úplne jasne môže Alonso…navyše ešte hlúpo klame o jasnej veci…niesom fanda Hama a Mercu ale Landa a naštvalo ma,že doplatil na Alonsovu chybu…len sa snažím byť objektívny aby nik nepovedal,že niekomu držím stranu…

2 Likes

Nemáš to video zeshora jak si říkal? Nebo někdo? Tady už je po všem?

Jdu si to pustit a najít.

Správný důkaz ve kterém je jasně vidět jak Alonso se Strollem zablokovali Hamíka.

Na to už jsem si zvykl. Do roku budou obviňovat FIA, že v tomhle sprintu nezavřela Hamíka do klece. :grin:

1 Like

Ne, krokuju to zeshora a incident Alonsa se Strollem je daleko od Norrise. To jak tam přilítl Ham je až oba torpédovalo do Norrise.

… Ham tam má zcela chybnou kolizní trajektorii která Alonsa se Strollem vytlačí až k Norrisovi.

No neviem, tiež sa prikláňam skôr na stranu Alonsa. S ohľadom na to, aký má vždy prehľad na trati a o danej situácii a tu bolo očividne vidieť, že si 2x pozeral Hamiltona v spätnom, tak predpokladám, že to spravil najlepšie ako mohol, aby nedostal tvrdý hit zozadu. Predpokladám, že by to minimálne pre oba Astony a Hamiltona malo ďaleko rozsiahlejší dopad poškodení. Lewis tam reálne nemal šancu zabrzdiť a tým, že by to Alo zavrel ešte skôr, by sa brzdná dráha zmenšila

2 Likes

tak ja zas k tomu, ze keby hamilton siel este viac doprava tak sa roztoci na curbe a zmetie este dalsich so sebou … asi uhol pohladu

všimni si jednu vec a to tú,že Alonsove auto ostalo v rovnakej trajektórii aj po strete s Hamiltonom…primárny kontakt bol Alonso do Strolla a ten zotrvačnosťo narazil do Norrisa…jednoducho Alonso nabral Strolla zboku a tlačil ho,tu je to jasne vidno a ak si dáš krokové,spomalené zábery,tam to vidno najlepšie…

@Hedgehog @Situs
Ja by som to rozdelil na 2 nezavisle incidenty, Alo nabral Strolla a nasledne Ham nabral vsetkych. V jednom pripade to bola chyba jedneho a v druhom zas druheho. Alonso sa urcite pri prvom naraze do Strolla nevyhybal Hamiltonovi, kedze ho ani nemohol vidiet v spatnom zrkadle, este bol medzi nimi Haas. Ale samozrejme zatial co jedno bola iba strkanica, druhe bolo torpedo…

Vždyť je tam patrné jak Ham tlačí i na trajektorii Alonsa, to nemyslíš vážně že Ham tam nehraje roli, že ne.

Nemusel ísť viac doprava, už aj táto nájazdová pozícia je zlá a nemal šancu to prejsť bez kontaktu. Skrátka stačilo skôr ubrať a prejsť tú zákrutu viac na úrovni Haasu. Myslím, že to dokonale vystihol Frentzen, že takéto nájazdy do prvej zákruty sa praktizujú na konzole, kde to buď vyjde alebo stlačíš reštart

2 Likes

První obrázek.
Alonso se střetl se Strollem.
Obrázek č.2.
Alonso bourá do Hamíkového kola v zadní části, čímž Hamíkovi znemožnil držet původní směr a zatáčet doprava.
Obrázek č.3. je myslím duplikát obrázku číslo 2. Ten je tam nejspíše proto, aby nikdo nepřehlédl, že viníky byli Alonso se Strollem.
Třetí obrázek je posunutý o půlku délky jednoho vozu.

tak hamiltona pozname :smiley:

@Mikina asi suhlas, uz sa mi z toho pari z makovice popravde :smiley: a zachvilu je kvalda, treba byt ready

1 Like

Hele víc nevymyslíme, jestli máš za vyřazení Norrise viníka Alonsa a Ham je neovlivnil, pak se neshodneme.

Ja mám stále vnútorne pocit, že idem pozerať pretek :smiley:

image

3 Likes

image

Alonso tam do Strolla tukol, o tom sa neda pochybovat, ale zrejme by obaja pokracovali. Lewis to dal na Kvjata.

3 Likes

vyhodnotilo sa to ako dve samostatne udalosti, som s tym ok