Hamilton nie je so sebou spokojný, tímu sa ospravedlnil | Magazín F1 - F1online.sk

Lewis Hamilton nemal preteky v Singapure rozbehnuté zle. V úvode síce stratil jednu pozíciu v prospech Carlosa Sainza a dlho lamentoval nad pneumatikovou voľbou tímu, no stále na pilota Ferrari tlačil, a teda atakoval pódium. Jeho nádeje sa však rozplynuli ako dym z pneumatík, keď prebrzdil a trafil bariéru. Odvtedy to šlo už len dolu vodou.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77994/hamilton-nie-je-so-sebou-spokojny-timu-sa-ospravedlnil

Niekto to uznať dokáže a všetka česť Mu za to.

Jeho fans to nedokážu, bohužiaľ a budú kecat hlúposti ako dnes jazdil parádne pomaly.

Dnes Race to forget pre cely tim a žiadneho hrdinu tam hľadať netreba lebo tam žiaden nie je.

Najhoršie preteky za celú sezónu tak ako kazdu sezónu minimálne jedny. Stane sa aj im.

Nabudúce bude lepšie tempo keď išli nebolo až take zle na slikoch.

Veď aj boli > na suchu mal Mercedes celkom slušne tempo.

V druhej polovici robil chybu za chybou, na lujza nevídané. Proste preteky blbec

Ale pre boha preteky blbec… proste tak to dopadne ked jazdec nato musi tlacit a ide na hranu.

Zacalo to minuly rok a pokracuje to. Proste Lewis je super jazdec ale momentalne nema dominantne auto a jazda na hranu = viac chyb… simply as that

Aspoň při těch chybách dalších hvězd zaniknou kecy na adresu Sebastiana Vettela. Který dneska odjel naopak velmi dobrý závod. Zdaleka ne letos první. Škoda, že si ho Ferrari víc nevážilo.

FunFact… Verstappenovo nejčastější umístění po 1 místě je 7 místo. :slight_smile:

2 Likes

Sebastian podal výborný výkon včetně nejlepšího startu, kdy si polepšil o 5 míst, pak trochu doplatil na SC. Je prima, že se tady rozloučil na bodech, je to pořád Lev ze Singapore! Ferrari si jezdců obecně moc neváží, tam je to normální :smile: . Bude se mi po něm chvíli stýskat, ale celkově měl krásnou kariéru a končí z vlastního rozhodnutí - co víc chtít…

1 Like

Ked bol nesvoj asi ho pirsing v nose skrabal

Zaujimave lebo na tejto trati mal 7 nasobny dominovat plus premenlive podmienky.Kvalda to potvrdila, ale preteky nie…zvlastne

Znovu dokonalé. :smiley: :clap: :clap:

2 Likes

A zase to zle Ferrari,kde si nevazia jazdcov. Bulshit mudrlantov. :-1:
Preco nespomenies ostatne timy aj z historie, ktore si tiez nevazili jazdcov. Vzdy vytiahnes len Ferrari a pritom sa staci pozriet okolo tento rok, ako si aj ostatne timy nevazia jazdcov.

“Lewis chyby nerobí”
Toto Wolf.
“Ked nema dominantne auto a musi ist hranu, robi chyby”.
Ja.

2 Likes

2 Likes

Inak, vie niekto, prečo nedostal čierno-oranžovú vlajku za ten “endplate”? keď Magnussen ju dostal a jemu sa nevlieklo predné krídlo po zemi a neiskrilo, ako Hamiltonovi? Nechcem naznačovať nejakú protekciu ale to mi prišlo divné, zdržoval tam a v podstate ohrozoval jazdcov za sebou. :slight_smile:

1 Like

FIA rozhoduje podle rozsahu poškození a pokud křídlo drželo jakštakš v kupě, tak ho do boxů povolávat nemusí.
Myslel jsem, že se používá černobílá vlajka, ale všechno vědět správně nemusím ani to nejde.

Hej, ale tak laicky, keď sa na to pozrieme, to čo som napísal dáva logiku, prípad Magnussen: prehnutý “endplate” = čierno/oranžová vlajka ergo musíš zájsť okamžite do boxov inak dostaneš čiernu vlajku myslím (teda DSQ), prípad Hamilton: prehnutý nielen “endplate” ale aj polovica krídla, ktoré sa začalo vliecť po vozovke a riadne iskriť, čo je dosť hazard, pretože sa to môže odtrhnúť, zapchať pod resp. za predné kolesá a vtedy ideš “šrégom” rovno do bariér = žiadna vlajka, čiže :man_shrugging: , ja neviem :smiley: prišlo mi to divné. :slight_smile:
Keď už pokarhali niekoho s menším poškodením, tak nechápem, prečo nepohrozili niekomu, kto mal definitívne väčšie poškodenie. :slight_smile:

1 Like

Barva vlajek není podstatná, když oba víme co má znamenat.
Můžu napsat, že rána kterou dal Hamík byla tak velká, že jsem se hodně divil už jen tím, že dokázal pokračovat. Druhý údiv byl ten, že křídlo zůstalo až na malé poškození v celku. Vlastně se poškození projevovalo až ve vysokých rychlostech a snad proto FIA nereagovala hned. Nevím.
Můj problém je v tom, že vidím F1 v současné době hodně úzkoprsou a přílišné pentlení mi hodně vadí.

Tak ani ja nie som za extra penalizovanie, keď sa to týka nejakého ostrejšieho súboja ale už, keď menili Masiho za niekoho, koho chcú prezentovať, ako tých viac kompetentných na danú prácu, tak očakávam, že sa budú aj patrične správať. Hlavne “gro” celej mojej pripomienky tkvie v tom, že tým Magnussenom vytvorili precedens, podľa ktorého sa mali logicky držať a to následne pri Hamiltonovi neurobili, toť vše :slight_smile: .

Současná FIA je totální katastrofa.
Už jsem tady psal, že ve stejný den jako Singáč se jelo Moto GP v Malaisii ve stejných podmínkách a tam vše šlapalo jako po drátku. Když k motorkám postavím F1, tak si říkám na kterém pracáku tyhle oranžové vesty vyhrabali?
Dyť to co FIA odvádí je na úrovni dědinské ligy. Vlastně ještě horší, protože tam by skončili takoví mizerní rozhodčí na obecní skládce.