takze si spravu necital len brechas to ci si niekde pocul.
Nic mi tady nepis o studovani ty nedouku. Studuj ty. Budapestske memorandum nebylo o nejakych vypravenkach co tu tvrdis ty a Putin, ze nekde na chodbe neco Rusum slibil nejakej Amik.
To memorandum bylo jen a pouze o garanci uzemni celistvosti Ukrajiny, kdy i Putin si pak musel vymyslet ze jako Ukrajina uz neni Ukrajina., tak tu nevykladej ty Putinovi vymyslenosti. Ja ti ty vase keci nezeru, protoze narozdil od tebe ja historii znam, tak to na me nezkousej.
Ale jak se rika. Svou miru casu v debate s blbcem jsem uz vycerpal.
Nic o tom nevi. Jen sem prepisuje clanky ze Sputniku.
ty vies o historii velke H
ak si si nestihol vsimnut tak na ukrajine bol v roku 2014 ozbrojeny statny prevrat a protiustavne zbavanie prezidenta funkcie
a ak nevies po statnom prevrate vsetky zmluvy s takym statom padaju resp. druhe staty sa same mozu rozhodnut ci zmluvy podpisane za byvaleho rezimu budu uznavat, alebo nie. cize budapestianske memorandum padlo v momente statneho prevratu
To je krasa citat. Miestni alzaci budu obhajovat este aj bombardovanie v Juhoslavii ako mierovy akt, pretoze ho vykonalo NATO. Keby Juhoslaviu zbombardovalo Rusko, bolo by to fuj fuj. Nevidite si na koniec nosa.
PS: Kto pouzil atomove zbrane vo vojenskom konflikte? Tiez Rusko?
Ano též Rusko. Nauč se něco alespoň o historii, Juguslavie (konkrétně Srbsko) bylo bombardováno po bojích a potom, co Srbové spáchali dvě genocidy (v Albanii a Chorvatsku). Tyhle prorusky kecy, jak zlý NATO bombardovalo miromilovný Srbsko si strč do zadnice
To bombardovanie bolo plne právoplatné. Čo tam srby robili za zverstvá bolo šialené. Ani OSN nerešpektovali. Taký francúzi ktorých musel Pavel vyslobodiť tý maly, asi iný názor.
Pak tu chodí lidi s tím, že NATO bombardovalo Srbsko, jen tak, chudáky. Tohle mi fakt hlava nebere
A ešte Rusko bolo tiež zapojené v tej vojne. Viz incident v Pristine. Kde skoro sa stretli britský paras a ruský apras voči sebe.
Snad niekto podobne nebude bombardovat aj tvoju hlavu…
Rozhodnutie o bombardovaní JZR padlo v roku 1999 prvýkrát v histórii bez súhlasu Bezpečnostnej rady OSN.
Počas bombardovania miest a dedín zahynulo podľa srbských zdrojov najmenej 2500 civilistov, z toho 89 detí. Zranenia utrpelo viac ako 12.500 ľudí.
Vola sa to collateral damage a USA to s radostou robia v poslednych rokoch v X dalsich krajinach. Takze tolko k mierotvorcom.
A Rusovia to nerobia. Buča bol collateral damage?
Acohentizmus? Ja Rusov neobhajujem. Ale je korektne kritizovat obe strany, nie hyckat si USA.
A ty čísla z genocid máš, nebo se ti to nehodí?
A vlastne AFRF je k smiechu. Podľa ich stavu klasického vojska a letectva na tom jadrové zbrane nebudú o moc lepšie.
Srebrenica massacre, slaying of more than 7,000 Bosniak (Bosnian Muslim) boys and men, perpetrated by Bosnian Serb forces in Srebrenica, a town in eastern Bosnia and Herzegovina, in July 1995. In addition to the killings, more than 20,000 civilians were expelled from the area—a process known as ethnic cleansing
ok poprosim potom, kedze advokujes kritizovanie oboch resp vsetkych stran, aby si v kazdom svojom prispevku kritizoval aj vojnove zlociny, ruska, ciny, japonska, francuzska, srbska, grecka, rima a Indie. Inak ta mam za totalneho pokrytca.
Aj Slovenska za 38-44
Ano - kritizujem aj vojnove zlociny ruska (ktore ano, je najvacsi agresor v poslednom case), ciny, japonska, francuzska, srbska, grecka, rima a Indie.
Preco som sa zapojil do tejto diskusie je fakt, ze daktori tu naozaj vykresluju USA ako nejakeho mierotvorcu a pritom im ide len o to tocit ich zbrojarsky priemysel a na to logicky potrebuju konflikty (Irak, Afganistan, Yemen, …). To je vsetko. Proste su na rovnakej urovni, ako hociaka ina krajina, co napadne niekoho ineho. Rusko je este o level vyssie, ale to tu (najma co sa tyka konfliktu s ukrajinou) asi nikto nespochybnuje.
To je vsetko pekne, ale vies, existuju nejake medzinarodne zmluvy, atd. A na intervenciu v inej suverejnnej krajine potrebujes nejaky mandat. Nemozes sa len tak rozhodnut, ze tam vtrhnes, spravis poriadok a dosadis nejaku pseudovladu, co nasledne destabilizuje cely region (netyka sa len Bosny, ale aj najnovsich na blizkom vychode, atd.).
Tak je to v pořádku, ty prachy prostě ukradli.