Formu1a.uno: Binotto chcel v tíme Jeana Todta i Luna Rossa, no narazil na odpor svojich šéfov | Magazín F1 - F1online.sk

Dianie vo Ferrari nabralo s koncom sezóny poriadne obrátky. Narážame na viacero skvelých správ „zvnútra“, ktoré pochádzajú od popredných expertov a „insiderov“. Nejeden z nich naznačuje, že si fanúšikovia Scuderie nevybrali toho správneho obetného baránka. Väčšina Tifosi po tohtoročnom výsledku priam oroduje za prepustenie Mattiu Binotta, avšak na jeho stranu sa postavilo viacero veľkých mien sveta motoristickej žurnalistiky.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/84732/formu1a-uno-binotto-chcel-v-time-jeana-todta-i-luna-rossa-no-narazil-na-odpor-svojich-sefov

noo zaujímavé začína to vyzerať tak že Binotto nebol až tak hlúpy

Tohle už je na mě moc velké melodrama. Jestli Binotto se svými představami bojuje se šéfy, tak z toho nikdy nic dobrého nemůže být. Pak skutečně musí odejít, Elkann kvůli němu těžko rezignuje. Taky nám z toho teď nějak vypadává Leclerc a jeho tým, který podle jiných článků stojí o Binottův odchod - Binotto chtěl do týmu Jeana Todta, ale Lercerc a jeho manažer Nicolas Todt chtějí, aby Binotto odešel? Taky by mě zajímalo, kdo tedy vyhodil Arrivabeneho a povýšil Binotta. Informace, že si ho před smrtí vybral sám Marchionne (a tím tedy chtěl odchod Arriho), na mě působí hodně zvláštně, Arrivabene byl jeho člověk. To už tady taky bylo, že Marchionne údajně trval na nasazení"zvláštního" motoru (rok po své smrti)… Nějak to nedává smysl. Takže stručně - jestli ho šéfové nechtějí, tak ať ho vyhodí, případně odejde sám. Jiná rozumná možnost není.

Ja si myslim, ze Binotto je uz jednou nohou v Audi. Neverim, ze v Inglostadte toto nesleduju s velkym zaujmom. Dalsou, mozno este lepsou alternativou je, ze po nom siahne Rosi a spravi z neho sefa celeho Alpinu. Binotto je svajciar, hovori plynulo po francuzsky a Szafnauer je slaby. On je fajn do stajne ako Sauber Haas ci Williams. Alpine ako tovarenska stajna potrebuju kaliber co ma tie najvyssie ambicie.

4 Likes

Ono to vypadá že tam žádný plán kdo kdy kde jak bude velet není, to není dobrý. Tam se to snaží uplácat jak bábovičku.

Mattia do Haasu o ano :smiley:

Nenapadlo ti ze ako motorar by mohol mat ponuku z RBPT?

samozrejme, zda sa mi to ale menej pravdepodobna moznost.