FIA potrestala Maxa Verstappena a vzala mu tretie miesto zo šprintu | Magazín F1 - F1online.sk

FIA zase robi shluposti ako jedna vec proč nedali skor VSC ?? na čo čakali že sa auto vypari ?? chapem bezpečnosť ale na druhu stranu to auto tam stalo kolko ? 2-3 kola a až potom dali VSC to docela kazi to že to robia vramci bezpečnosti a pa ktu je koniec VSC kde uprimne nikdy som to nemal rad už sa stalo niekolko pripadov kde na konci VSC jeden jazdec už zrychloval a druhy jazdec nie to vitvara zase možnosť na potencionalny nebezpečnu situaciu pak sa niekto divy že su ludia nasrany jasne ked VSC zasahuje do zavodu prve tu mame situaciu bude VSC alebo nie a kedy ? a pak už bude koniec nebo ešte nie preto ja osobne nemam rad VSC a maly by to zrušiť

:arrow_up:

1 Like

A co tak dat odpoved na prosty fakt - preco sa s VSC cakalo kym McLaren vymeni jazdcov? Ci sa len FIA ako vzdy nevedela rozhodnut, kolko jazdcov ohrozi, kym vyda nejake rozhodnutie?

Neviem, súvisí to nejako s tým, že sa príspevky spartask ťažko čítajú?

1 Like

Najdivnejsie je to ze stale bol virtualny safety car a prvi jazdci to uz rozbehli na plnu rychlost a to uz dobrych 15 sekund pred spustenim… Zaujimave ze toto sa vobec neriesi, vsak to nebol fyzicky safety car ktory ked prestane svietit, mozes to kedykolvek rozbehnut… Pri virtualnom by si mal ist stale pomaly az do momentu ked skonci… Ale za to ze Verstappen sa dostal blizsie kPiastriimu (uz davno potom ako to prvi piloti rozbehli) a hned aj zabrzdil, prisla okamzite penalizacia (fakt si nepamatam ze by za to niekedy niekto dostal penalizaciu aj ked tie rozostupy sa vzdy do nejakej sekundy uplne pomenia)

Chill :slight_smile: , treba sa cez to preniesť, takéto situácie sa stávali a aj sa budú stávať, jednoducho náhoda je blbec. Jediný, kto mne osobne vadí v danom zoskupení komisárov je ten ohrdnutý Johnny Herbert, ktorý je taký typický “nestranný britský pundit”. :slight_smile:

Jasne, len mi pride ten trest smiesny, to by museli pri kazdom VSC niekoho potrestat co sa zahadne nedeje, pretoze nikdy niesu vsetky rozostupy po VSC vacsie…
Ono trest je nepodstatny, len mam pocit, ze sa uz snazia na tom Verstappenovi uplne vybiť, iba preto lebo to tlacia media, plus Verstappen bojkotuje FIA… Presne toto robili vtedy Gaslymu ked sa postazoval na zeriav, a nemyslim si ze to je OK…

2 Likes

Viď nižšie, ak za to chcú jazdcov takto exaktne postihovať, tak všetci títo jazdci by mali dostať trest pre to že sa priblížili, vystrihol som presne momenty keď sa vyvesil VSC a ked skocil…

Lando urcite zpomalil, mel delsi deltu. To se deje bezne. Max to proste risknul a nevyslo to. Vic bych tam nehledal. Tohle jsou exaktni veci. Podle me otevrena data. To ani nehlida clovek, ale pocitac.

Pokud někdo stále řeší VSC, kouknite na letošní Čínu a odsatevní VB, ten tam byl vedle monopostu, chodili tam maršálové a VSC se dal až ve chvíli, kdy to začali regulerně uklízet, do te doby jen dvojta žlutá.

Emil si dál sbírá na skuru.

Max Verstappen prohlásil F1 za “šampionát, ne církev”

1 Like

Emilovi už silně začíná hrabat

1 Like

:joy: Ja neviem či Zac, podľa mňa za všetkým je Toto​:joy:

2 Likes

:joy:Veru, dakedy mám pocit, že McLaren je len prefarbené Ferrari, niektoré rozhodnutia sú také ferrari style. Aj včera to bola tragikomédia

1 Like

Vsak presne o to ide, je to delta v dan9m okamihu, nemoze byt 0, vyhodnocovat ju dokazes iba spätne a nie v danom okamihu rovnako rozostup, a podla toho im aj svietia instrukcie na volante, pokial vsak niesi prvy tak iba reagujes na toho pred sebou takze sa ti stale meni… Proste dany trest bol uplne smiesny vzhladom na to ze Verstappen opat spomalil a na to ze nik iny nedostal trest, je to neuveritelny precedens…

1 Like

Tak to áno, je to dosť divné, pretože by to malo byť celkom exaktné, keďže tie delty sú niekde zaznamenané a celé to sleduje počítač (resp. dáky program).
Ale tak čo už no :man_shrugging: , celé to dáko smrdí, tento šprint, a neskôr aj kvalifikácia, čo som si len tak z voleja prečítal, vraj sa diali celkom divné veci. (nemal som čas to pozrieť, zrejme to bola dosť zaujímavá kvalifikácia) :slight_smile:

Víš, když “divné věci” a “něco smrdí” najdeš všude, kde chceš. Ve kvaldě se například nic nedělo, akorát pršelo.

Ak lando teraz nedostane trest, tak to uz bude celé začmudené…

Ja som sa dočítal, vraj čakali nejak dlhšie s RF a potom na to doplatili niektorí jazdci.

1 Like

Ono neexistuje žiaden precedens, ale je pravda, že nebola zelená tj mali všetci ostať na mieste a počkať na mechanikov. :slight_smile: