Ferrari to teraz bude mať ešte ťažšie, predpovedá Häkkinen | Magazín F1 - F1online.sk

Júlové preteky v Anglicku, Rakúsku, Francúzsku a Maďarsku majú jedného spoločného menovateľa: Všetky mohlo vyhrať Ferrari. Premieňanie šancí však nie je veľmi silnou stránkou talianskeho tímu, čo sa odráža na fakte, že polovica z týchto potenciálnych víťazstiev mu ušla. Podľa Miku Häkkinena to treba nutne zlepšiť. V opačnom prípade by druhá polovica sezóny mohla byť pre fanúšika Ferrari ešte ťažšia než tá prvá.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/73479/ferrari-to-teraz-bude-mat-este-tazsie-predpoveda-hakkinen

Zdá se, že Mercedes se už začíná chytat. Ferrari ještě stále má vynikající vůz, ale rozhodují tam spíše Tetrisy než lidé, takže by mě vůbec nepřekvapilo, že Ferrari letos zase skončí až třetí.

Ferrari môže na majstorvský titul zabudnúť. Max a RB si to postrážia aj keby mali o triedu horší monopost. 80 bodový náskok v polke sezóny a podlomená psychika u Leclerca je dostatočne veľké sústo.

Nádej je v tom konštruktérskom, ale to len za predpokladu, že Perez bude jazdiť biedu a Ferrari sa podarí vyhrať nejaké preteky.

1 Like

Taky si myslím, že Charlesovy naděje jsou už jen v oblasti matematiky, 80 bodů je náskok z kategorie extrémní dominance. Podobný náskok měl v jednoznačném roce 2020 po 13. závodě (Portimao) Hamilton na Bottase. V zbylých devíti závodech Charles nějaký nebo nějaké vyhraje, ale Red Bull nasadí nová vylepšení a ten náskok se směrem k finálnímu stavu nejspíš ještě zvětší.

Vzhladom na vyvoj v poslednych pretekoch to vyzera na to, ze Ferrari sa bude musiet viac orientovat dozadu na Mercedes nez dopredu.

Ja si stale myslim, ze rychlostna vyhoda Ferrari je privelka na to, aby ich Mercedes mohol realne ohrozit a na vyznamne zlepsenie Mercedesu neverim.

Sice je Mercedes teraz len 30 bodov za Ferrari, co treba vzhladom na vykonnost monopostov oznacit za zahanbujuce, no v skutocnosti sa jedna o velku stratu, ked povazis, ze Mercedesu sa dari maximalizovat vysledky kym Ferrari robi chyby, kde sa da.

No myslim si, ze celkovo sa sila Mercedesu trochu precenuje, pretoze stale nie su ani zdaleka v pozicii, kde by vlastnymi silami vedeli prehovorit do boja o celo. Ich kompetitivnost sa este stale obmedzuje na vyuzivanie zlyhani superov, co robia velmi efektivne, no dlhodobo sa takto fungovat neda. Este aj v Madarsku ich Verstappen s prehladom zotrel po starte z 10. miesta a donutom v strede pretekov.

3 Likes

Souhlasím, více než Mercedesu se musí Ferrari obávat samo sebe.

2 Likes

Rozumny prispevok, akurat trosku som sa pousmial, ze dlhodobo sa tak fungovat neda. No podla mna ocividne da, pretoze mame za sebou 13 pretekov, coz je nadpolovicna cast a funguju tak stale, resp da sa povedat, ze tak funguju cca ± 5 mesiacov. A posledne preteky Lewis uz tempo na vitazstvo mal, nebyt dokazenej Q. Po prestavke pridu silni a podla mna uvidime skor nahanacky Lewis-Max ako Max-Lec. Max ma tento rok titul v kapse viacmenej a to bezkonkurencne, slusna dominancia. Mercedes podla mna predbehne Ferrari v PJ a aj v PK, konzistentnost a vylepsenia su cesta, ferrari nema ani jedno

Funguju tak kvoli absolutne bezprecedentnym zlyhaniam Ferrari, v kontexte ktorych sa strata 30 bodov stale da oznacit ako velmi vyrazna.

Nesuhlasim s tym, ze by Hamilton mal tempo na vitazstvo, na Verstappena nemal narok ako Hamilton, tak ani Russell startujuci z PP.

4 Likes

Ano, myslim si, ze raz sa to da oznacit za nahodu, najma ked tempo nedokazali potvrdit v pretekoch.

2 Likes

Nemal. Verstappen stale startoval z 10 miesta. Videli sme analyzy podla, ktorych keby Lewis startoval z prveho radu tak by poda casov to bolo na konci velmi tesne. Do tej analyzy, ale zabudli dat informaciu, ze keby Verstappen startoval z prveho radu kde by askoncil. A to si dovolim tvrdit, ze poslednych 10 -15 kol to uz Max setril.
Ano Lewis bol svojim tempom mozno najblizsie k celu, ale Ferrari mohlo vyhrat s predhladom a Redbullu Hungaroring velmi nesedel. Uz pred GP v Mercedese vedeli, ze to bude ich trat, obavali sa iba kvalifikacie.

1 Like

Keby sa Ferrari nestrelilo do nohy, ako to majú vo zvyku :smiley: a Max by nemal v Q problémy, aké mal, tak by si Ham s tým tempom mohol jazdiť, koľko chcel, ale víťazstvo by to nebolo. :slight_smile:
Ale to je keby, keby, keby :smiley: - Merc je jednoducho opurtinisticky a s dobrou spoľahlivosťou tam, kde by reálne nemal byť ale tak, aspoň je to zaujímavé. :slight_smile:

3 Likes

No ved funguju a to je to, co hovorim a kludne tak budu fungovat do konca sezony, to, ze Ferrari je proste Ferrari je uz druha vec, na keby sa nehra, 30 bodov je strata, z ktorej po dalsich pretekoch uz moze byt naskok. Ja si naopak myslim, ze mal, ale tak hadat sa nebudem, je to uhol pohladu, podla mna na to tempo mal, keby startoval z prveho radu, pripadne PP, ale zasa preteky by boli uplne ine a to sa uz nedozvieme, ovladol ich Max krasnou jazdou

su to iba dohady, vsetko by bolo inak, keby co i len jeden jazdec startuje z ineho miesta, momentalne to je jedno, vyhral to Max zasluzene, bola to super jazda aj preteky (iked…:smiley: )… uvidime po prestavke :slight_smile:

Nuda. Pojďme se někdo vsadit.

ja mam pocit, ze oni sa strielaju uz do hlavy a nie iba do nohy :D…uz som to parkrat pisal, oni to uz snad vazne musia robit naschval, pretoze inak si to vysvetlit uz nedokazem :smiley: s poslednou vetou naprosto suhlasim, cely ten mercedes je snad narodeny pod os*atou stastnou hviezdou, ved maju ju aj v znaku :smiley:

Za normalnych okolnosti plati, ze eliminovat chyby je ovela jednoduchsie ako vyriesit problemy s pomalym autom, preto si nemyslim, ze Mercedes ma so svojou konzistenciou dlhodobo sancu na uspech

Je vsak pravda, ze sa treba seriozne zamysliet, ci to plati aj v pripade Ferrari…

1 Like

#gambler :smiley: (15 znakov)

tak tento rok je uz v rezii RB, aj ked za slusnej pomoci Ferrari, ale to je jedno, auto im funguje skvelo. Otazne je co bude o rok s Mercedesom, ale to by som nepredbiehal. Ja si myslim, ze Mercedes tou konzistentstou udola Ferrari v oboch poharoch. Ty si to nemyslis?

O 200€
Mercedes bude na 2 místě jak WDC, tak WCC

#hrajsrozumem

1 Like

ked sa to da niekde podat, napis mi kde, rovno to tam idem podat, lebo to je viacmenej tutovka :smiley: