Ferrari si ku každému súperovi založilo spis, všetky odovzdá FIA | Magazín F1 - F1online.sk

Zdá sa, že o rozpočtovom strope a jeho dodržiavaní sa bude v tejto sezóne ešte intenzívne hovoriť. Najnovší krok Scuderie Ferrari totiž naznačuje, že talianska stajňa súperom nedôveruje. Ku každému si totiž vypracovala podrobný prehľad vylepšení a odhadov výdavkov, ktorý chce odovzdať FIA.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/64177/ferrari-si-ku-kazdemu-superovi-zalozilo-spis-vsetky-odovzda-fia

Nuž, aby to nakoniec nebola Scuderia, ktorá bude nad rozpočtom. Opravovať Sainzove autá a ešte aj vyvájať, tak to musí stáť pekný balík.

1 Like

HASS tiež nemôže vyvíjať až do leta , rozpočet na 1/2 sezóny im minul mladí shumi, ved ma komplet nove auto ktoré už tež par krat dochramal síce nie tak ako u arabov ale každa sranda teraz ide do rozpočtu, a myslím že to je velký dôvod prečo vylepšia po obkukaní iných monopostov až dakedy v madarsku.

No Sainzove auto opravovali iba dvakrát a to v Miami a Imole. Pokiaľ viem tak Austrália aj Imola iba zapadol do štrku v závode.

1 Like

Ten článek mě zase připomněl, proč se už tolik let snažím zjistit, proč má Ferrari tolik fanoušků… Chápu Italy, ale čím je sympatické ostatním?

1 Like

Se nedivím že Ferrari nezbývá dostatek peněz na vývoj když si platí lidi aby všem týmům založila spis a vedla jejich hypotetické účetnictví :grinning:

Teď vážněji, to bude zase sezonní téma. V hlavní roli FIA a hlídání rozpočtu. Co má dělat když někdo tvrdí to a tamten tamto a nás to stojí tolik a tamty tolik a to nejde a u nás to jde a FIA … .

1 Like

Snad FIA a Ferrari (alebo mam povedat Fiarri?) neobnovia svoju spolupracu z roku 2008, vsetci sa pamatame na snahu zabezpecit titul cervenym monopostom.

Cele je to smiesne… ak to chcu robit takto, tak nech zavedu iba konkretnych vyrobcov jednotlivych suciastok, a konkretny cennik a mozu kontrolovat… takto nemozu vediet kolko ich vyvoj stal, kolko ludi sa do neho zapojilo, navyse tych inzinierov platia timy ci uz vyvijaju alebo nevyvijaju… tak tiez to ze ferrari nenamontovalo zatial svoje vylepsenia na auto neznamena ze teraz vsetci sedia a cakaju a nevyvijaju, a ta konecna vyroba konkretnej suciastky je asi 1%ceny vyvoja, ktory prebieha neustale ci uz vo ferrari alebo v ostatnych timoch… proste to je uplna somarina toto…

1 Like

Ještě by Ferrari mohlo prosadit do pozice hlavního účetního FIA Masiho.
Ten je prý nekompromisní co se týče pravidel a neúplatný.

Červený sú Červený fanúšik Ferrari to ma proste v sebe ja to mam tiež tak od 2020 som bol taký že to pokazili idem fandiť malinovkárom ale to sa nedalo tak po asi troch závodoch som sa vrátil

Tiež si to myslím. Môže Ferrari zbierať koľko chce, FIA bude mať vždy lepší prehľad. Podľa má Ferrari problémy s vývojom a takto sa chce vyhovárať. Som zvedavý aj na tie ich vylepšenia čo teraz prinesú a či im pomôžu.

Aha a z coho platia toho tajrtlika(ak je len jeden) co robi tie zlozky? Z penazi na vyvoj?

Cele je to vtip, nemaju to ako kontrolovat. FIA ma v tovarni kazdeho teamu ludi? Ktori sleduju ci nahodou niekto nepracuje?

Způsob kontroly dodržování rozpočtového stropu vč. kvalifikovaných odhadů jednotlivých výdajů má snad FIA stanovený a prodiskutovaný s týmy od té doby, co se strop odsouhlasil, nebo se pletu? Ale možná má Ferrari už všechno pro letošek hotovo a pak je pěkné, když pomůžou :slight_smile:.

image

a @Donnie_Darko FIA nikdy nebude mat taky prehlad ako timy samotne. Tak isto ako FIA nikdy nebude mat taky techicky “prehlad” o vlastnych technickych pravidlach ako timy samotne. a preco? no preto lebo FIA nikdy ziadne auto nevyvijala. nikdy nemala 2 tisic inzinierov, ktory sa zaoberali vyvojvom auta. resp 2x -3x tolko aby rozvijali rozne koncepty a riesenia. ano futbalovy rozhodca nemusi vediet hrat futbal aby mohol rozhodovat, ale F1 je trochu iny level a rozhodca musi vediet ako veci funguju a kolko stoja, lebo inak nebude vediet rozhodovat.

prave preto je ulohou timov “davat pozor” na superov a poukazat na ostatne timy. take nieco co vidime od Ferrari by som ocakaval od vsetkych timov a prakticky vo vsetkych technickych a netechnickych oblastiach ktore nejakym sposobom riesia pravidla.

Spíše je to od Ferrari jen takové mediální bububu. Nechce se mi věřit, že by si podobné sčoty nedělaly i ostatní týmy. Vždyť díky rozpočtovému stropu i letos ještě může získat titul i Mercedes. Případně si může udělat náskok do další sezóny.

Takovej spolek už tu byl. Jmenoval se STB. Rudá k rudý.

História, úspechy, určitá aura okolo tohto tímu, jednoducho legenda motošportu :slight_smile: asi tak by som to vedel popísať, podobné veci by som vedel napísať aj o McLarene a Williamse ale na nich mi chýba ešte niečo, ten kúštik “extra”, ktorý má práve Ferrari. :slight_smile:

1 Like

Pak byl ještě jeden pán “Na každého z vás mám složku!”. Tohle ještě bude s postupující sezónou legrace…

1 Like

Toho jsem nechtěl zmiňovat, protože by se mi udělalo zle. :smiley: Což se udělalo.

1 Like