Famin: Pomer spaľovacieho a elektrického motora musí zostať 50 na 50 | Magazín F1 - F1online.sk

V roku 2026 čaká Formulu 1 veľká zmena pravidiel. Zmenia sa nielen monoposty, ale aj pohonné jednotky. S cieľom podporiť ekologické ciele tohto športu, držať krok s automobilovým trhom a zároveň prilákať ďalšie automobilky, padlo rozhodnutie radikálne zvýšiť podiel elektriny, čo však narazilo na problémy. Podľa šéfa Alpinu Bruna Famina je však už na takéto zmeny neskoro.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/137644/famin-pomer-spalovacieho-a-elektrickeho-motora-musi-zostat-50-na-50

Bude to hroza…Uz teraz sucasne motory maju nevyrazny zvuk,ked tam daju 50 percent z baterky,tak to bude zniet ako vysavac.Nech tam daju spat 12V,alebo aspon 8V atmosfery a F1 bude opat pocuvatelna.Pamatam si na najkrajsi zvuk motora F1-Ferrari 412 T2,12V,to je zvuk!

pokrok nezastavis… nehovori sa mi to lahko, a tiez by som bol rad za zvuk starych monopostov vsetkymi 10timi, ale to uz je proste historia.
inak tym ze vypadne mgu-h by sa mal zvuk zlepsit a pokial viem v navrhu pravidiel bolo aj zredukovanie počtu prevodovych stupnov, čo by znamenalo zvysenie otacok… a to by malo mat tiez vplyv na zlepsenie zvukoveho efektu

2 Likes

Pokrok? No nevím jestli se dá nazvat krokem zpátky o 200 (188 roků) pokrokem.

to neni pokrok v tom, ze sme sa vratili k starej technologii, na co asi narazas

to by sme podla rovnakej analogie mohli riesit koleso ze jo :smiley: takisto ground effect

proste zmierit sa so situaciou, ci sa nam to paci alebo nie, druha moznost je nesledovat to a nezaujimat sa o to :smiley:

Nevidím žádný důvod proč bych se měl povznést nad ekologickou katastrofou.

ja ti to ani neprikazujem :smiley: ale u mna to sposobilo pozitivny efekt, popravde nad vela vecami je dneska efektivnejsie sa povzniest

Stačí, že s klapkami na očích chodí naše vlády, případně voliči.

to nesu klapky ferdo, to je o tom, vyselektovat veci, ktore mam moznost ovplyvnit, a nezaujimat sa o to, co ovplyvnit nemozem :smiley: mal som dost dlho vo svojom uzkom okoli jedincov, ktori chceli len aby ich ostatni lutovali a aby mali na koho hodit svoje problemy, a presne ti ludia chodia s klapkami na ociach, lebo su upjati len do seba a do svojho nestastia, za ktore si mozu sami :smiley: takze nie dakujem, radsej pre niekoho navonok ignorant, ale vnutorne to mam vyriesene :smiley:

Jsou věci se kterými se nikdy nesmířím i když je ovlivnit nedokážu.

1 Like