Dôvod Sainzových problémov? Carlos vraj jazdí so zdedeným minuloročným šasi | Magazín F1 - F1online.sk

V kazdom pripade to dava zmysel ze by tam mohol byt problem, po tom co predvadzal v testoch, vyzerali prve dve gp dost divne

1 Like

Máme stejné myšlenkové pochody. V testech byl Sainz lepší než Albon, ale v Austrálii se hodně trápil. Určitě se nad tím pozastavilo spoustu fanoušků.

Pokud by tohle byla pravda a byl by to důsledek zavedení rozpočtového stropu, aby se slabší týmy mohly dotáhnout na bohaté, tak by moje nadšení pro absurditu bylo maximálně naplněno :smile: . Jen tak dál :smile: !

2 Likes

Hledal jsem to, a prý mají ve Williamsu mají šasi z 2024, jen trochu vylepšené pro 2025.
Ale oba mají stejné.

Takže oba poslepované, ale Alex už je na to zvyklý :smile: ?

1 Like

V clanku pisu ze sa delili s Albonom o nove sasi v predsezonnych testoch, ak som dobre pochopil

1 Like

Jedine, ze by v Bahrainu testovali pouze s jednim novym chassis a delili se o nej, coz se v clanku zminuje. Sainz se tedy jen divi tomu, ze jeho starsi chassis nereaguje na nastaveni stejne jako novy kus Albona. Technicky by se melo jednat o stejnou specifikaci.

Dávají all in do 2026, takže asi šetří. :smiley:
Chassis je to nejdrazší na monopostu, když nepočítáme motor. :smiley:

Holt někdo přehání stropy cateringem, jiný trsátky. :grin:
Ale pokud Williams dostal od FIA a nejspíše i od týmu svolení, že můžou strop překročit aby mohli dokončit sezónu s tím, že budou v dalším roce krácení jako divák schvaluji.
Z pohledu konkurence bych asi tak tolerantní být nemusel.

No jo, to je dobrá strategie, hodně se osvědčila :smile: . Možná budou poslední závody už běhat po svých :smile: .

Ano, dohledal jsem, potom to tedy bude vec skryte vady, chassis loni dost zazilo a Sainz ho navic taky v BRA liznul o svodidla, nabizi se neco v predni linii, mozna system zaveseni to je temer vzdy jako prvni na rane.

Já jako divák tohle neschvaluju vůbec, F1 nejsou žádní žebraví mniši. Ale dohodli se na tom všichni, tak ať si to vyžerou, a my to holt musíme vydržet…

Snad se Sainz brzy docka noveho chassis, bylo by skoda o nej letos v soubojich na prednejsich pozicich prijit, tesil jsem se, smula.

Já proti stropům tak moc vyhrazený nejsem. Bohaté týmy stejně zůstanou ve výhodě. Navíc se o vstup do F1 zvýšil zájem a věřím, že co nevidět budeme mít v poli 12 týmů.

A vepředu stejně jezdí pořád ti samí, jenom se možná časem dotáhne Aston. Ale možná to ještě chce čas.

Řeknu Ti to tak. Stropy mi vadí méně, než polotovary typu Haas.
Letos bude fajn sezóna a všichni si ji užijeme, ale příští rok uvidíme, jak bohaté týmy chudobnějším zase poodskočí o celou jednu třídu.
Ještě budeme s láskou vzpomínat na letošní rok.

Tak druhé najrýchlejšie auto víkendu obehol Haas, to ako čiastočný problém vidím. Samozrejme Kimi je mladý a má čas, čo práve dáva priestor zvyšku, pretože z top 4 tímov zostal prakticky len Mclaren, Max a Russell. Od 5. miesta dole je všetko otvorené, na rozdiel od minulých sezón je teda v hre kopa bodov každý víkend aj pre tími druhého sledu a tu som práve myslel, že to Sainz zachytí ihneď od úvodu.

2 najrýchlejšie auto víkendu obehol Haas defacto v boxoch dal ho hneď v outlape kde ho poslali Oconovi pod nos na zahriatych gumách. Ten stop bol celkovo načasovaný zle …a aj zbytočne predĺžil ten 2 stint.

A 2 najrýchlejšie auto víkendu malo podľa všetkého masívne poškodenie podlahy uz po asi tak 200m VC. Co Ovplyvnuje ako gumy, tak ovládateľnosť ako aj rýchlosť
Teda toto je dosť neobjektívna výčitka a skôr je prekvapenie, že ho nedobehol aj niekto iný.

Takže ja tam zatiaľ problém medzi pedálom a volantom ozaj nevidím.
Žiadny reálny obraz zatiaľ nemáme aká je jeho reálna RP za sucha.

Táto VC nám o ňom povedala pramálo. Musíme počkať na ďalšiu a ideálne aspon na nejaký Bahrain, Imolu to sa týka všetkých nováčikov. Aby sme reálne videli, aká je ich RP na okruhoch čo poznajú

Za mňa zatiaľ na 18 ročného chalana solídna práca.

Minimálne od 5 dole je ešte Ferrari, zase rýchlosť majú.

Ale Sainz zatiaľ zaostáva to je fakt s ktorým súhlasím …ale Boh vie aké sú tam faktory.

…SAINZ,nesedí v tom istom monoposte,ako pri testoch,takže tam bude rozdiel niekto píše pravý opak,asi si dobré neprečítal článok,:thinking:

ak je pravda co sa pise v clanku tak nemozu mat rovnake sasi, mozno rovnaku specifikaciu, cize upravene minulorocne sasi, ale ak sainz jazdi so sasi co jazdilo minulu sezonu tak je to burane a opravovane sasi takze nemoze byt identicke, tie opravy nikdy na kvalite nepridaju, jedine co opravy pridavaju je vaha a to jazdcovi az tak nepomaha :slight_smile:

kazda oprava sasi znamena vahu na viac a ak teda sainz jazdi s minulorocnym tak je tazsie ako to novo vyrobene pre testy v bahrajne ktore ma teraz albon

1 Like